Μαζίνιο στο gazzetta.gr: «Αλκάνταρα - Ραφίνια στον Ολυμπιακό; Γιατί όχι!»

Μαζίνιο στο gazzetta.gr: «Αλκάνταρα - Ραφίνια στον Ολυμπιακό; Γιατί όχι!»

bet365

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την «Σελεσάο» το 1994, Μαζίνιο μιλάει στο gazzetta.gr για την καριέρα του, αλλά και τους γιους του Ραφίνια και Τιάγκο Αλκάνταρα αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να φορέσουν τη φανέλα του Ολυμπιακού!

«Είναι σοφός ο πατέρας που γνωρίζει το ίδιο του το παιδί», είχε πει ο περιώνυμος Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Ο Βραζιλιάνος Μαζίνιο μία από τις θρυλικότερες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού χάρτη στη δεκαετία του '90, έχει αφήσει πίσω του το Μουντιάλ που κατέκτησε με την «σελεσάο» το 1994 ως βασικό αμυντικό χαφ στην ομάδα του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, αφιερώνοντας την ζωή του στους δύο γιους του.

Ένας ευλογημένος πατέρας που βλέπει τον Τιάγκο Αλκάνταρα να διαπρέπει στην Μπάγερν Μονάχου και τον έτερο γιο του, Ραφίνια να έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Μπαρτσελόνα μέχρι το 2020. Ο Μαζίνιο τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκε την αγαπημένη του Ελλάδα. Την χώρα που όπως ομολογεί ο παλαίμαχος άσος κυριολεκτικά λατρεύει και θα ήθελε να ζει εάν δεν διέμενε στη Βαρκελώνη. Από κοντά του και ο Ραφίνια, τον οποίο όπως είναι λογικό προστατεύει από τον Τύπο τις λίγες μέρες που ο άσος της Μπαρτσελόνα επιχειρεί να φορτίσει τις μπαταρίες του ενόψει της νέας απαιτητικής σεζόν με τους «μπλαουγκράνα».

Στην παρέα του Μαζίνιο βρισκόταν και ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Λουτσιάνο, με τον οποίο συνδέονται με στενή φιλία. Μολονότι σε πλαζ της παραλιακής το θερμόμετρο είχε ξεπεράσει τους 40 βαθμούς, ο Μαζίνιο δεν αρνήθηκε να μιλήσει στο gazzetta.gr, για την καριέρα του, το Μουντιάλ του 1994, τους δύο γιους του, την Ελλάδα, αλλά και το Euro. Για το τέλος άφησε το καλύτερο! Σε ερώτηση για το αν θα συμβούλευε τα παιδιά του να ακολουθήσουν το δρόμο των συμπατριωτών του Ζιοβάνι και Ριβάλντο, ερχόμενοι στον Ολυμπιακό, άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

«Είναι μία χώρα που την αγάπησα από την πρώτη στιγμή που ήρθα, όταν κλήθηκα να εργαστώ στον Άρη. Έρχομαι συχνά γιατί πραγματικά περνάω πολύ όμορφα, αν δεν ζούσα στη Βαρκελώνη σίγουρα θα έμενα στην Ελλάδα», λέει αρχικά ο θρυλικός Μαζίνιο αναφερόμενος στην αγάπη που τρέφει για την χώρα μας.

Από την κουβέντα μας δεν έλειψαν και τα παιδιά του. Με τον Ραφίνια να αναπαύεται πιο πέρα, ο πρώην τεχνικό του Άρη μας δηλώνει γεμάτος καμάρι: «Νιώθω περήφανος, διότι το πιο σημαντικό είναι ότι με τη βοήθεια του Θεού έπαιξα μπάλα σε υψηλό επίπεδο και στη συνέχεια ήρθαν στον κόσμο τα παιδιά μου που είναι από μικρά "άρρωστα" με το ποδόσφαιρο, τους χάρισε ο Θεός το ταλέντο και είναι χαρά μου να βλέπω τους γιους μου να αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως και τα δύο παιδιά έχουν πραγματική αγάπη γι αυτό που κάνουν».

Μπορεί ένα γεγονός να επισκιάσει την κατάκτηση ενός Μουντιάλ; Για το Μαζίνιο το να βλέπει τα παιδιά του να παίζουν σε τόσο υψηλό επίπεδο τον γεμίζει με μεγαλύτερη ευτυχία: «Σίγουρα δεν μπορώ να το ξεχάσω ούτε εγώ ούτε κανένας αυτό που έγινε τότε στην Αμερική. Το να κατακτάς το Μουντιάλ είναι το μάξιμουμ που μπορεί να κερδίσει ένας ποδοσφαιριστής στην καριέρα του, ευχαριστώ τον Θεό γι αυτό αλλά αυτό που πραγματικά με κάνει περισσότερο χαρούμενο είναι ότι ο Θεός μου χάρισε δυο παιδιά που ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο. Οι επιτυχίες πέρασαν, αλλά τα παιδιά μου δεν θα φύγουν ποτέ. Θέλω να πω ότι όταν παίζεις σε γνωρίζουν όλοι, μετά μεγαλώνεις και σε ξεχνούν. Τα παιδιά σου δεν το κάνουν και συγκεκριμένα τα δικά μου, που τα βλέπω μέσα στους αγωνιστικούς χώρους να αγωνίζονται σε αυτό το επίπεδο, Με κάνουν να λατρεύω ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο».

Είστε σύμφωνος με την απομάκρυνση του Ντούνγκα; «Είμαι σύμφωνος με την απομάκρυνση του Ντούνγκα. H Βραζιλία ήταν μία ομάδα που πάντα είχε καλά αποτελέσματα και όταν αυτό πάψει να συμβαίνει έρχονται και αλλαγές. Αυτή τη στιγμή ο έπρεπε να γίνει αλλαγή προπονητή, διότι η Βραζιλία δεν παίζει πια το ποδόσφαιρο που φοβούνταν όλο. Πρέπει να αλλάξει κάτι για να γίνουμε και πάλι η ομάδα που ήμασταν».

Ρονάλντο ή Μέσι; Ή μήπως Νεϊμάρ; Ο Μαζίνιο ήταν απόλυτος: «Ο κορυφαίος είναι o Μέσι χωρίς καμία αμφιβολία. Αυτό δεν είναι κάτι που το λέω μόνο εγώ, όλα αυτά που έχει πετύχει τα τελευταία τέσσερα χρόνια τον κάνουν να είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο. Ο Νεϊμάρ πιστεύω ότι θα έρθει η ώρα να είναι ο καλύτερος αλλά ακόμη δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, ο Μέσι είναι ο κορυφαίος».

Στην εθνική Ισπανίας παίζει ο άλλος γιος σας, ο Αλκάνταρα. Θεωρείτε ότι είναι στα φοβορί για την κατάκτηση του τροπαίου; «Πιστεύω ότι η Ισπανία κι η Γερμανία με όσα έχουν δείξει μέχρι τώρα είναι τα δύο φαβορί».

Στον Ολυμπιακό έχουν παίξει παίκτες όπως οι Ριβάλντο και Ζιοβάνι. Θα συμβουλεύατε τους γιους σας στο μέλλον να πράξουν κάτι αντίστοιχο; «Τόσο εγώ όσο και τα παιδιά μου είμαστε έτοιμοι για όλα. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα αλλάζουν καθημερινά, ίσως στο μέλλον έρθει αυτή η ευκαιρία. Γιατί όχι!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα