Ξεκαθάρισμα...

Ξεκαθάρισμα...

Ξεκαθάρισμα...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον τρόπο με τον οποίο ο Θόδωρος Καρυπίδης μπορεί να τα τελειώσει όλα, εφόσον έχει τα χρήματα

Μπήκαμε στον μήνα που αναμένεται να ξεκαθαρίσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα πράγματα στον ΑΡΗ. Και προσέξτε δεν αναφέρομαι στο θέμα του αν θα παίξει ή όχι ο ΑΡΗΣ στην δεύτερη κατηγορία. Αυτό που αποκόμισαν και οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη στην σημερινή τους συνάντηση με τον κ. Κοντονή είναι ότι δεν υφίσταται τέτοιο πρόβλημα καθώς από την μία η ομάδα πληροί τις προυποθέσεις του νόμου και από την άλλη είναι ξεκάθαρη και η βούληση της Πολιτείας να μην υπάρξει και νέα αδικία μετά τα όσα βίωσαν οι κίτρινοι πέρσι.

Το θέμα, λοιπόν, είναι το κατά πόσο ο κ. Καρυπίδης διαθέσει το 1.2 εκ ευρώ που ο ίδιος δεσμεύτηκε πώς θα βάλει στο ΜΚ της νέας ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Ως τώρα παρά το γεγονός ότι τα βήματα πηγαίνουν ακριβώς όπως τα έχει υποσχεθεί, εντούτοις υπάρχει μία ανησυχία στο σύνολο σχεδόν του κόσμου, ενώ θα μπορούσε ο ίδιος ο κ. Καρυπίδης να την...τελειώσει.

Πώς; Μα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιδρούσε σε παρόμοιες καταστάσεις αναφορικά με το αν θα μπορέσει να παίξει ο ΑΡΗΣ στην β εθνική. Τώρα που άπαντες έχουν αντιληφθεί ότι αυτό θα συμβεί, το ζήτημα είναι αν α βάλει το...χαρτί για να πάρει την ΠΑΕ. Από την Παρασκευή τρέχει μία προθεσμία 15 ημερών που ολοκληρώνεται στις 24 Ιουνίου και αφορά τα μέλη του ΑΣ και την προτεραιότητά τους να γίνουν μέτοχοι της νέας ΠΑΕ. Παρεμπιπτόντως η απόκτηση του νέου ΑΦΜ αθλητικής εταιρίας ήταν μία μεγάλη επιτυχία και πρέπει να πιστωθεί, πόσο μάλλον όταν εδώ και 6 μήνες πολλοί και διάφοροι αμφισβητούσαν ότι θα τα κατάφερναν οι ιθύνοντες του συλλόγου. Από την στιγμή που έχεις ΑΦΜ, εφόσον μπει το μετρητό, τότε το ΓΕΜΗ θα σε εγγράψει στα μητρώα και κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει.

Το θέμα, λοιπόν, είναι να βάλει τα χρήματα. Τι πιο φυσιολογικό, λοιπόν, να κάνει μια δημόσια τοποθέτηση και να σημειώσει ότι την τελευταία μέρα- για ευνόητους λόγους- θα καταθέσει τα χρήματα. Βέβαια επειδή στην ΓΣ ανέφερε ότι αυτό θα το κάνει η εταιρία του πρέπει να σημειωθεί ότι τότε μόνο στο διάστημα που θα ανοίξει μετά θα μπορεί να γίνει αυτό. Άρα θα πάει καμιά εικοσαριά μέρες πίσω το όλο θέμα και αυτό δεν το θέλει κανείς. Αν όμως γίνει με αυτό τον τρόπο και πάλι ο Καρυπίδης είναι καλύτερα να το ξεκαθαρίσει τώρα πριν φτάσουμε στις 24 του μήνα. Όλα αυτά πάντα εφόσον διαθέτει τα χρήματα. Είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, το να μην το ξεκαθαρίζει κακό κάνει μόνο στον εαυτό του επικοινωνιακά. Ίσως βέβαια να το κάνει μετά το ταξίδι στην Αμερική, όπου ο ίδιος σημειώνει θα τελειώσει με τον συμπαίκτη Αμερικάνο. Όταν όμως οι δημόσιες τοποθετήσεις σου στο παρελθόν έχουν διώξει τα σύννεφα, οφείλεις να κάνεις το ίδιο και τώρα.

Και μια που μιλάμε για δημόσιες τοποθετήσεις καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει το θέμα και με τους διάφορους...μάνατζερ που εμφανίζονται ως έτοιμοι να αναλάβουν θέσεις στον ΑΡΗ. Ντισό και Γλυκύς δεν έχουν καμία απολύτως εμπειρία για να αναλάβουν κομβικούς ρόλους σε μία ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ. Ο Γάλλος ενδεχομένως ως σκάουτερ να μπορούσε να βοηθήσει, αλλά αυτό είναι κάτι άλλο από τεχνικός διευθυντής και λίγο από όλα. Η επιλογή των συνεργατών είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι για το νέο ΑΡΗ και αυτό πρέπει επίσης να το ξεκαθαρίσει ο επίδοξος μεγαλομέτοχος του ΑΡΗ και να μην επιτρέπει στον καθένα να αυτοπροσδιορίζεται ως στέλεχος της ομάδας πριν καν ακόμα γίνει η ΠΑΕ.

Και μια που είπα μεγαλομέτοχος. Σε ένα από τα λίγα πράγματα που ο Καρυπίδης είναι 100% ανακόλουθος φέτος είναι αυτός των μετοχών της Βέροιας. Από Φλεβάρη φτάσαμε Ιούνη και προφανώς κανείς δεν θέλει να ακούσει τον Καρυπίδη που μιλούσε με Κινέζους να κάνει τελικά τον Κινέζο στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αν και πληροφορούμαι ότι τελικά ο... Κινέζος θα είναι από την Ημαθία. Από τα λόγια όμως και σε αυτό το θέμα, αλλά κυρίως το ζήτημα του 1.2 θα πρέπει να περάσουμε στις πράξεις για να ηρεμήσει και ο κόσμος.

Ο κόσμος που αυτή την ώρα ασχολείται μόνο με αποδεσμεύσεις γιατί επί της ουσίας μόνο αυτό μπορεί να γίνει όσο αναμένουμε τη νέα ΠΑΕ. Και παρεμπιπτόντως, είχα αναφερθεί στο θέμα των αποδεσμεύσεων και τις πιθανές εκπλήξεις. Σιδεράκης και Πόι προφανώς και δεν είναι έκπληξη ότι φεύγουν για όσους πιστεύουν το αντίθετο. Απλά ο Αναστόπουλος ορθώς περιμένει πρώτα ο Καρυπίδης να εξοφλήσει την τελευταία δόση των παικτών και στην συνέχεια να δείξει την έξοδο. Αν και κάποιοι ήδη το έχουν πάρει χαμπάρι καθώς ο Αλενατόρε είχε προαναγγείλει ότι οι...άτακτοι θα πρέπει να αναζητήσουν άλλο λιμάνι.

Αφού τελειώσει όμως το μετοχικό ξεκαθάρισμα, θα ακολουθήσει και το αγωνιστικό. Δεν γίνεται άλλωστε διαφορετικά...

ΥΓ1 Το blog νιώθει την ανάγκη να σημειώσει ότι για την περίπτωση του Γουάιτ κόντρα στην πλειονότητα των ΜΜΕ είχε επακριβώς το πραγματικό ρεπορτάζ. Ο παίκτης θα πάει σε 2 summer camp και στην συνέχεια να δεν βρει εκεί συμβόλαιο, θα ξανακοιτάξει προς Ευρώπη. Ούτε ΟΣΦΠ, ούτε ΠΑΟ, ούτε ΑΕΚ. Όσο για τον ΑΡΗ; Όταν του λες σε αντίθεση με όλους τους άλλους ότι τον περιμένεις ως τα μέσα Αυγούστου κάτι μπορεί να γίνει. Λίγες οι πιθανότητες, αλλά...

ΥΓ2 Χίλια μπράβο στα αλάνια του Αυτοκράτορα που κατέκτησαν το Πρωτάθλημα στο μπάσκετ με καρότσι. Παλικάρια με ειδικές ικανότητες που τίμησαν την φανέλα του ΑΡΗ!

ΥΓ3 Ο Σίμτσακ έπρεπε να μείνει για πολλούς και διάφορους λόγους στην ομάδα. Η προσφορά του πέρσι ήταν τεράστια και σε πολλά περισσότερα επίπεδα από τα λεπτά συμμετοχής του. Είναι σημαντική η παραμονή του πόσο μάλλον όταν στο πλάνο φέτος δεν συμπεριλαμβάνεται απλά και μόνο μία ομάδα παικτών που θα συμπληρώνουν την 12αδα, αλλά πολλαπλές λύσεις σε όλες τις θέσεις.

ΥΓ4 Ποιοι συμμετέχουν κυρίως στα επεισόδια στο Euro; Άγγλοι και Γερμανοί! Αυτούς που επικαλούμαστε συνεχώς όταν γίνονται επεισόδια στην Ελλάδα. Που γίνονται τα επεισόδια; Εκτός γηπέδων; Γιατί ενώ υπάρχουν οπαδοί και των δυο ομάδων μέσα στα γήπεδα; Γιατί ξεκάθαρα τα ζητήματα ασφάλειας έχουν να κάνουν με οργάνωση, εγκαταστάσεις, αστυνόμευση, τρόπους μετακίνησης οπαδών, αλλά και αντιμετώπισης των επεισοδιακών συμπεριφορών ΑΠΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΔΙΩΝ. Όποιος έχει διαφορετική άποψη ας δει τις τοποθετήσεις του εκπροσώπου της Αγγλικής Ομοσπονδίας(και τα μέτρα για τους δικούς τους οπαδούς και όχι τους...κακούς Ρώσους που όντως ξεκίνησαν τα επεισόδια) και ας σκεφτεί τι θα έλεγαν οι δικοί μας εκπρόσωποι. Για τις ομάδες δεν το συζητώ. Έχουμε φτάσει στο σημείο οι μπούκες στο γήπεδο να επικροτούνται και να χαρακτηρίζονται ως... Επανάσταση. Γιατί πέρα από όλα τα άλλα είναι και θέμα νοοτροπίας-παιδείας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!