Αλλαγές στα τηλεοπτικά της Μπουντεσλίγκα - ρεκόρ εσόδων απ' τη νέα συμφωνία

Αλλαγές στα τηλεοπτικά της Μπουντεσλίγκα - ρεκόρ εσόδων απ' τη νέα συμφωνία

bet365

Συμφωνία με το Eurosport σύναψε η γερμανική Λίγκα, που αρχής γενομένης απ' τη σεζόν 2017-18 θα μεταδίδει τους αγώνες της Παρασκευής. «Σπάει» το μονοπώλιο του Sky, ικανοποιημένος ο Καρλ- Χάιντς Ρουμενίγκε.

Σημαντικές ανακατατάξεις στο πεδίο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Μπουντεσλίγκα προέκυψαν απ' τη νέα συμφωνία που σύναψε η διοργανώτρια αρχή του γερμανικού πρωταθλήματος με το Eurosport. Πλέον το διεθνές κανάλι θα αναλάβει τη ζωντανή μετάδοση παιχνιδιών της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας, παίρνοντας μέρος απ' την «πίτα» των δικαιωμάτων και των εμπορικών συνακόλουθων.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της DFL, Κρίστιαν Σάιφερτ, ο Sky δεν είναι πλέον ο μοναδικός σταθμός με ζωντανά δικαιώματα στο ποδόσφαιρο της Γερμανίας, με το Eurosport να αναλαμβάνει τη μετάδοση των αγώνων της Παρασκευής, πέντε αγώνες της Κυριακής (που διεξάγονται στις 13.30) και της Δευτέρας (αντίστοιχα στις 20.30), καθώς και τα παιχνίδια μπαράζ για τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία και τον αγώνα Σούπερ Καπ στην έναρξη της σεζόν.

Απ' τις αλλαγές επηρεάζεται το κανάλι Sport 1, που χάνει τους αγώνες της Δευτέρας. Αντίθετα, το ARD διατηρεί τα δικαιώματα για τα highlights απ' τους αγώνες της Κυριακής.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως απ' τη σεζόν 2017 και για τέσσερα χρόνια μπαίνει σε ισχύ η νέα τηλεοπτική συμφωνία για τα δικαιώματα των αγώνων της Μπουντεσλίγκα και της Τσβάιτελίγκα, έναντι 4,64 δις ευρώ! Πρόκειται για αύξηση 85% συγκριτικά με την τωρινή και είναι φυσικά η πρώτη φορά που τα χρήματα που αντιστοιχούν ανά σεζόν θα ξεπερνούν το 1 δις.

Εμφανώς ικανοποιημένος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ- Χάιντς Ρουμενίγκε. Μιλώντας στο kicker.de, ο ισχυρός άνδρας των Βαυαρών ανέφερε:

«Πρέπει να συγχαρούμε τη Λίγκα και τον Σάιφερτ, έχουν καταφέρει κάτι εκπληκτικό. Ό,τι ευχόμουν πραγματοποιήθηκε, τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων και της συμφωνίας είναι εντυπωσιακά κι ευεργετικά για τις ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας. Θα δούμε πως θα μοιραστούν τα λεφτά στις ομάδες, είναι νωρίς ακόμα να το εκτιμήσουμε», κατέληξε ο «Κάιζερ» της Μπάγερν και του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα