Ζαμοράνο στο gazzetta.gr: «Ο Γεωργάτος τις σέντρες, εγώ τα γκολ» (gTV)

Ζαμοράνο στο gazzetta.gr: «Ο Γεωργάτος τις σέντρες, εγώ τα γκολ» (gTV)

bet365

Ο θρυλικός Ιβάν Ζαμοράνο ανοίγει την καρδιά του στην κάμερα του gazzetta.gr νοσταλγώντας τις σέντρες του Γεωργάτου! Ο «Ιβάν ο Τρομερός» μιλάει για τον ΠΑΟΚ, το Κόπα Αμέρικα το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την Χιλή!

Σεσημασμένος σκόρερ, ένας παθιασμένος στράικερ «θρύλος» των 90's μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία με σπουδαία καριέρα σε Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης και Ιντέρ.

Ο σπουδαίος Χιλιανός γκολτζής έπαιξε ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο για τουλάχιστον δύο δεκαετίες καταγράφοντας 490 εμφανίσεις και 233 τέρματα.

Με πλούσιο παλμαρέ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα Κύπελλο Ισπανίας, ένα πρωτάθλημα και ένα Σούπερ Καπ με την Ρεάλ Μαδρίτης, ένα Κύπελλο UEFA με την Ίντερ, ένα πρωτάθλημα με την Αμέρικα και ένα χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Χιλής στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.

Ο Ζαμοράνο είχε γράψει ιστορία για πολλούς λόγους πέρα από την έφεση του στο σκοράρισμα. Όταν μεταπήδησε στην Ιντερ το 1996 ήθελε το Νο 9, όμως την επόμενη σεζόν δόθηκε στον νεοφερμένο τότε Ρονάλντο. Ο Χιλιανός επέλεξε τελικά το 18 βάζοντας ένα μικρό + ανάμεσα στους δύο αριθμούς (1+8).

Ο 49χρονος Χιλιανός μολονότι έχουν περάσει 13 χρόνια από την απόσυρση του διατηρεί την φόρμα του, κάτι που έδειξε και στο φιλικό όπου παρέστη στη Σόφια προς τιμήν του Χρίστο Στόιτσκοφ.

Ο «Ιβάν ο Τρομερός» μίλησε στην κάμερα του gazzetta.gr για την καριέρα του, τον Γεωργάτο, το σπουδαιότερο γκολ του, το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ, το Κόπα Αμέρικα, την Χιλή, αλλά και τους Σάντσες-Βάργκας,

«Eίναι μεγάλη χαρά μου, τρομερή περηφάνια να συμμετέχω στο ματς αυτό για μια προσωπικότητα όπως ο Χρίστο Στόιτσκοφ. Ήμασταν αντίπαλοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά τώρα είμαστε φίλοι και είμαι χαρούμενος να συμμετέχω εδώ με τον Χρίστο, την οικογένεια του και όλο τον κόσμο της Βουλγαρίας.

To σημαντικότερο γκολ που έχετε σημειώσει ποιο είναι;

«Είναι δύσκολο, είναι μια αναμέτρηση η οποία έχει ξεχωριστή σημασία για μένα όταν έπαιζα στη Ρεάλ Μαδρίτης, με αντίπαλο τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Έμεναν 4 λεπτά για να τελειώσει το ματς και με δικό μου γκολ πήραμε τον τίτλο. Όλη η περίοδος στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πολύ σημαντική. Και μετά η περίοδος στην Ίντερ, όταν πήραμε το Κύπελλο UEFA με τη Λάτσιο στο Παρίσι. Κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Όμως έμαθα από όλες τις ομάδες, από τη Σεβίλλη, από την Σεντ Γκάλεν, την Αμέρικα, την Κόλο Κόλο. Όλες οι ομάδες που έπαιξα ήταν σημαντικές για εμένα».

Μπορεί η Χιλή να κατακτήσει και αυτό το Copa America;

«Ναι, μακάρι. Την προηγούμενη χρονιά είχαμε την ευκαιρία και το κατακτήσαμε και φέτος, στο επετειακό για τα 100 χρόνια στην Αμερική θέλουμε να κάνουμε το ίδιο. Έχουμε μια πολύ μεγάλη γενιά ποδοσφαιριστών, η πλειοψηφία των οποίων παίζει σε μεγάλες ομάδες εδώ, στην Ευρώπη. Ο Βιδάλ στη Μπάγερν, ο Μπράβο στη Μπαρτσελόνα, ο Αλέξις στην Άρσεναλ, ο Μεδέλ στην Ίντερ. Έχουμε πολλούς μεγάλους παίκτες και μπορούμε να ξαναπάρουμε το τρόπαιο».

Η γνώμη σας για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Πάντα έχω την ευκαιρία να γνωρίσω περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο, τώρα για παράδειγμα ήμουν με τον Μπερμπάτοφ που είναι στον ΠΑΟΚ. Η Ελλάδα πάντα είναι ανάμεσα σε εκείνες τις χώρες με το πιο παθιασμένο ποδόσφαιρο. Το πάθος είναι μεγάλο στην Ελλάδα, οπότε υπάρχει αυτή η σχέση.

Είχα έρθει με τη Σεβίλλη στη χώρα σας για το Κύπελλο UEFA, απέναντι στον ΠΑΟΚ .Kαι αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι ο κόσμος. Οι οπαδοί στην Ελλάδα είναι πολύ παθιασμένοι, ακολουθούν τις ομάδες τους παντού και αυτό μου αρέσει. Γιατί εμείς οι Νοτιοαμερικάνοι είμαστε το ίδιο. Είμαστε παθιασμένοι, το ζούμε με την καρδιά μας και στην Ελλάδα είναι το ίδιο. Είναι πολύ ωραίο».

Παίζατε στην Ίντερ με τον Γρηγόρη Γεωργάτο. Θα θέλατε να του στείλετε κάποιο μήνυμα;

«Ο Γεωργάτος έπαιζε μαζί μου στην Ίντερ, ζούσαμε στην ίδια πολυκατοικία. Είναι ένα εκπληκτικό παιδί, πολύ συμπαθητικό, φανταστικός. Θυμάμαι πολύ τις σέντρες για το κεφάλι μου, τα πηγαίναμε πολύ καλά. Πολλά χαιρετίσματα στον Γεωργάτο».

Καλύτερος είναι ο Ρονάλντο ή ο Μέσι;

«Για μένα ο Ρονάλντο».

Με τον Σάλας είχατε συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο. Σήμερα ποιο είναι το κορυφαίο;

«Με τον Σάλας ήμασταν το καλύτερο δίδυμο! Τώρα είναι ο Σάντσες με τον Βάργκας».

\

 

Τελευταία Νέα