Αϊτή - Περού 0 - 1

Αϊτή - Περού 0 - 1

bet365

Η Αϊτή πρόβαλε σθεναρή αντίσταση, όμως το Περού τελικά κατάφερε να ξεκινήσει με το... δεξί τις υποχρεώσεις του στον Β' Όμιλο του «επετειακού» Copa America, επικρατώντας με 1-0 χάρη σε στο 27ο τέρμα του Γκερέρο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το Περού ήταν το απόλυτο φαβορί στην εναρκτήρια αναμέτρηση για τον Β' Όμιλο του «επετειακού» Copa America απέναντι στην αδύναμη Αϊτή και παρότι ζορίστηκε αρκετά, το συγκρότημα του Ρικάρντο Γκαρέκα κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0.

Οι Περουβιανοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος, όμως η Αϊτή είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, με το τελείωμα του Ναζόν να αποδεικνύεται αδύναμο και τον Γκασέλε να μπλοκάρει άνετα.

Ο Χοσέ Πάολο Γκερέρο προειδοποίησε τον Πλασίντ στο 39', ωστόσο το σουτ του μέσα από την περιοχή δεν ήταν ανάλογο της κλάσης του, την οποία όμως έδειξε στο 60', όταν με κεφαλιά-ψαράκι, έπειτα από γύρισμα του Φλόρες, άνοιξε το σκορ σημειώνοντας το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού.

Ο 32χρονος φορ έφτασε τα 27 γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση όλων των εποχών, ενώ στο 66' λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα του, με το σουτ στην κίνηση που επιχείρησε να καταλήγει σε κόρνερ.

Η Αϊτή προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση και στο 94' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπελφόρτ, ο οποίος πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ωστόσο η προσπάθεια του κατέληξε λίγο άουτ.

Έτσι το 1-0 για το Περού παρέμεινε μέχρι το τέλος, με την ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα να ξεκινά με νίκη τη διοργάνωση, αποφεύγοντας το «στραβοπάτημα» που θα μπορούσε να μειώσει αισθητά τις πιθανότητες της για πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Β' Όμιλος (Βαθμολογία)

1. Περού 3 1-0
2. Βραζιλία 0 0-0
3. Εκουαδόρ 0 0-0
4. Αϊτή 0 0-1

 

Τελευταία Νέα