Νέα αρχή...

Νέα αρχή...

Νέα αρχή...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης μπλέκει στο blog του στο gazzetta.gr Λάσκαρη, Καρυπίδη, Πρίφτη και τις εκλογές της ΕΠΟ

Η χθεσινή μέρα ήταν αλήθεια... πλούσια στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ του ΑΡΗ, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πάμε να τα πάρουμε με την σειρά. Στο μπάσκετ όλα ξεκινάνε από την παραμονή του Δημήτρη Πρίφτη. Αυτή την στιγμή είναι το πιθανότερο σενάριο, αλλά δεν είναι οριστικό. Ο κόουτς ζήτησε 1-2 μέρες να το σκεφτεί. Αν με το καλό παραμείνει στην ομάδα αυτομάτως θα πολλαπλασιαστούν και οι πιθανότητες παραμονής για Γουότερς και Μακνίλ, πέρα από τους Έλληνες που θέλει να κρατήσει ο προπονητής. Για τον Χάγκινς όλα είναι ανοιχτά, αν και έχω την αίσθηση- όχι ρεπορτάζ- ότι πηγαίνει προς αποχώρηση. Για τον Γουάιτ είναι σχεδόν βέβαιη η αποχώρηση, όχι όμως προς κατευθύνσεις εντός Ελλάδας. Ήδη ο παίκτης έχει δηλώσεις συμμετοχή στα summer camp των Ντάλας και θέλει να κυνηγήσει το όνειρο του ΝΒΑ. Αν δεν βρει ομάδα εκεί, τότε όλα είναι ανοικτά και ο ΑΡΗΣ από την μία θα έχει να αντιμετωπίσει ομάδες Ευρωλίγκα, αλλά από την άλλη εντός συνόρων είναι το φαβορί. Δύσκολα όμως ο Αμερικανός δεν θα εξαργυρώσει την καταπληκτική φετινή του χρονιά είτε με ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ, είτε στο κορυφαίο ευρωπαικό πρωτάθλhμα της Ισπανίας.

Σε κάθε περίπτωση ο πήχης τη νέα σεζόν θα ανέβει και οι προβλέψεις αναφέρουν ότι το μπάτζετ θα διπλασιαστεί, πλησιάζοντας το 1,6 εκ ευρώ. Το αγωνιστικό για να μην μπερδεύονται ορισμένοι καθώς ο ΑΡΗΣ και τη νέα σεζόν θα έχει επιπλέον υποχρεώσεις ύψους περίπου 700 χιλιάδων ευρώ.

Θεωρώ ότι λίαν συντόμως θα κλείσει το θέμα και εκτός προγραμματισμού ο ΑΡΗΣ θα βγει μόνο στο ενδεχόμενο (που φαίνεται να είναι μικρό) που ο Πρίφτης δεν συνεχίσει στην ομάδα. Σε κάθε περίπτωση ο ΑΡΗΣ μπορεί να κάνει μία νέα αρχή με διορθωτικές κινήσεις που μπορούν να κάνπουν την διαφορά μέσω της απόκτησης καλών ελλήνων παικτών, αλλά και καλύτερων ξένων στις θέσεις του Τσούπκοβιτς και ενδεχομένως του Χάγκινς.

Στο ποδόσφαιρο η νέα αρχή είναι γεγονός, αν και η...εκκίνηση επί της ουσίας θα πραγματοποιηθεί μόλις ο κ. Καρυπίδης υλοποιήσει την χθεσινή δέσμευση και καταθέσει το 1.2 εκ ευρώ για το νέο μετοχικό κεφάλαιο. Αυτό υπολογίζεται με βάση και τις διαδικασίες που θα πρέπει να δρομολογηθούν στα τέλη Ιούνη, αρχές Ιούλη. Η αρχή,λοιπόν, έγινε, αλλά θα πρέπει και στην συγκεκριμένη περίπτωση να περιμένουμε την εκκίνηση. Αν ο κ. Καρυπίδης που ήδη έχει διαθέσει 1εκ ευρώ φέτος, φανεί συνεπής τότε σε κάθε περίπτωση η ομάδα θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, πάντα όμως με τις παραμέτρους της ανανέωσης της εμπιστοσύνης και διασφάλισης ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

Πάω και στην κωμωδία των εκλογών της ΕΠΟ. Όσοι δεν αποτελούν στρατιωτάκια της μιας ή της άλλης παράταξης, πραγματικά γελάνε με τις αναφορές...νίκης των δυο στρατοπέδων. Ο Γκιρτζίκης κάνει συγκέντρωση και λέει ότι μάζεψε 37 ενώσεις. Κάνει συγκέντρωση η αντιπολίτευση και λέει ότι μάζεψε 31 συν 5 ενώσεις (η πλάκα είναι ότι οι 5 δεν είναι διοίκηση, αλλά αντιπολίτευση, αλλά τους μετράνε κανονικά). Το...γελοίο του πράγματος είναι ότι συνολικά οι ενώσεις είναι 54!!!

Αν όμως προσθέσει κανείς τους 37 με τους 36, το αποτέλεσμα βγάζει 73!!!

Και πανηγυρίζουν την ίδια στιγμή και οι μεν και οι δε ότι είναι νικητές!!! Για να πάω στο γελοιότερο του πράγματος...

Όλοι από την ίδια μεγάλη αγκαλιά προέρχονται. Η τωρινή διοίκηση του Γκιρτζίκη και οι...ισχυροί εντός ΕΠΟ είναι η βάση της διοίκησης Γκαγκάτση που όλοι γνωρίζουμε τι ακριβώς έκανε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και έρχεται χθες το...νέο. Το διαφορετικό. Η αλλαγή. Με πρώτη μούρη στην συγκέντρωση όλους τους...κουμπάρους και άμεσους συνεργάτες του Βασίλη και...κερασάκι στην τούρτα τον Αχιλλέα Μπέο. Με Χατζηαποστόλου, Τζώρτζογλου και όλα τα υπόλοιπα παιδιά! Και σε όλους αυτούς προσθέστε και μία ακόμα παράμετρο. Στις εκλογές η κάθε ένωση θα έχει από 3 εκπροσώπους με δικαίωμα ψήφου, ενώ από μία ψήφο έχουν και οι ομάδες της Λίγκας, συν κάτι ομοσπονδίες σάλας και μπιτς σόκερ κτλ. Τουλάχιστον μην κοροιδεύτε τον κόσμο και οι μεν και οι δε. Ένα και το αυτό είστε για αυτό στις επικείμενες εκλογές ας κερδίσει ο... χειρότερος! Αγκαλιά όλοι μαζί τόσα χρόνια και τώρα χώρια;

ΥΓ1 Μετά και το γεγονός ότι το ΙΚΑ έβγαλε σε πλειστηριασμό το Ρύσιο δεν δυντρέχει κανένας λόγος για μή αδειοδότηση του ΑΡΗ. Έτσι και αλλιώς βέβαια το νομικό συμβούλιο του κράτους, το Υπ. Οικονομικών και η διεύθυνση Εμπορίου έχουν αποφανθεί ότι μπορεί να συσταθεί δεύτερη ΠΑΕ, αλλά πλέον δεν έχει βάση τίποτα από τα ασυνάρτητα συμπεράσματα.

ΥΓ2 Από αύριο εφόσον ο κ. Κοντονής δεν αντικαταστήσει τον κ. Τριανταφυλλάκη στην ΕΕΑ, η σύνθεση της επιτροπής είναι παράνομη και δεν μπορεί να βγάλει καμία απολύτως απόφαση. Με το γράμμα του νόμου κα. Μαρούπα μου βεβαίως βεβαίως...

ΥΓ3 Θεωρώ ότι ο Πρίφτης έχει κάνει πράγματα και θαύματα την τελευταία διετία στον ΑΡΗ και δικαιούται ανανέωσης, όπως αξίζει επιβράβευσης και το τιμ του. Πιστεύω επίσης ότι έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τις καλύτερες επιλογές με βάση το value for money. Αυτό είναι και ένα μεγάλο στοίχημα για τη νέα σεζόν. Θεωρώ επίσης ότι το μοναδικό ίσως λάθος φέτος ήταν η εμμονή με την μη αλλαγή Τσούπκοβιτς. Ο τραυματισμός Χάγκινς άφησε ένα κενό που θα μπορούσε να είχε καλυφθεί. Πάντα όμως υπάρχει και το...γνωμικό. Ουδέν κακόν αμιγές καλού...

ΥΓ4 Από το Κιλκίς του Χατζηαποστόλου ο ρέφερι στο ματς του Μακεδονικού που διακόπηκε με..σφαγή. Και βγαίνει το πάλε ποτέ δεξί χέρι του Γκαγκάτση, που θέλει να φέρει το νέο στην ΕΠΟ- με το οποίο βέβαια συμπορεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια- και λέει “Εγώ δεν μιλάω ποτέ με τον διαιτητή. Έβαλα άνθρωπό μου να του μιλήσει όμως για να μιλήσει και στους βοηθούς...”. Ε, εντάξει τότε, αν το λες σε άλλον να τα πει... Και στο καπάκι πριν κλείσει τον ρωτάνε για το αν έμαθε τι έγινε στο ματς και λέει: “Πήρα δυο διαιτητές τηλέφωνο και μου είπαν ότι αδικήθηκε ο Μακεδονικός...”. Ο ίδιος που δεν μιλάει με διαιτητές... Ο συγκεκριμένος είναι βέβαια που μετά το περίφημο ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ με Σταυρίδη μιλάει στην ΕΤ3 και κάνει λόγο για εξαιρετική διαιτησία! Αυτοί θέλουν να επιστρέψουν στην ΕΠΟ. Αυτοί που διοικούσαν, μαζί με αυτούς που διοικούν τώρα ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ με άδικες αποφάσεις γιατί δεν μπορώ να γράψω τίποτα άλλο... Όλοι εσείς πρέπει να εξαφανιστείτε από το ποδόσφαιρο και οι νυν που θέλετε να μείνετε και οι πρώην που θέλετε να ξαναγίνετε νυν. ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!