Δημητρίου στο gazzetta.gr: «Με αυτή την ΕΠΟ δεν συνεργάζεται η Κυβέρνηση»

Δημητρίου στο gazzetta.gr: «Με αυτή την ΕΠΟ δεν συνεργάζεται η Κυβέρνηση»

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου, μιλώντας στο gazzetta.gr στάθηκε στα σημεία που θα πρέπει να αλλάξουν ώστε του χρόνου να δούμε ένα πρωτάθλημα με λιγότερα προβλήματα και παράλληλα πλέκει το εγκώμιο του Κοντονή για τις κινήσεις που κάνει ώστε να επαναφέρει την αξιοπιστία στο ποδόσφαιρο.

Ο Παναγιώτης Δημητρίου, μέσω του gazzetta.gr... βγάζει το καπέλο στον Σταύρο Κοντονή για το ότι κατάφερε μα θεσπίσει τακτικούς δικαστές, τονίζοντας ότι η η Κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να συνεργαστεί με αυτή την ΕΠΟ,

Παράλληλα, στάθηκε στο κομμάτι της αξιοπιστίας, της διαιτησίας και έστειλε μήνυμα στους «μεγάλους» να κάτσουν να συζητήσουν για να βελτιώσουν το προϊόν τους. «Αν δεν το κάνουν, θα έχουμε μία από τα ίδια», προειδοποιεί ο Παναγιώτης Δημητρίου.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του.

«Είναι αλήθεια αυτό. Θα πρέπει να βελτιωθεί από πλευράς αξιοπιστίας, καθώς επίσης και το πρωτάθλημα της Super League οφείλει να γίνει πιο ανταγωνιστικό».

Συγκεκριμένα, τι θα πρέπει να δούμε να βελτιώνεται;

«Η λέξη αξιοπιστία τα λέει όλα. Από εκεί και πέρα, τα θεσμικά όργανα θα πρέπει να ασκούν καλύτερη διοίκηση».

ΕΠΟ και Κυβέρνηση, υπάρχει περίπτωση να τα βρουν με γνώμονα το καλό του ποδόσφαιρο;

«Με αυτή την ΕΠΟ δεν συνεργάζεται η Κυβέρνηση απ' ότι δείχνουν τα μέχρι τώρα γεγονότα. Δεν μπορούν να βρουν κοινή συνισταμένη».

Κατά τη γνώμη σας, η ΕΠΟ μήπως θα πρέπει να γίνει πιο συνεργάσιμη με την Κυβέρνηση;

«Προσωπικά, είμαι υπέρ της άποψης ότι η ΕΠΟ πρέπει να συνεργάζεται με τον εκάστοτε Υπουργό Αθλητισμού».

Ισχύει ότι είναι στην τελική ευθεία το θέμα με την εναρμόνιση της ΕΠΟ με τις επιταγές της FIFA;

«Απ’ ότι έχουν δηλώσει οι αρμόδιοι φορείς θα εναρμονιστούν και μάλιστα σύντομα . Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κάνει ό,τι μπορεί για να καλυτερεύσει τα πράγματα. Το ότι προχώρησε στη θέσπιση τακτικών δικαστών είναι πολύ σημαντικό. Εδωσε λύση σε ένα καίριο κομμάτι ο Υπουργός και έτσι δεν θα υπάρχει καχυποψία στις αποφάσεις. Μιλάμε για τεράστια επιτυχία του Κοντονή».

Μπορούμε να δούμε καλύτερες διαιτησίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Ναι, αυτό είναι το άλλο κομμάτι που έχει να κάνει με την αξιοπιστία. Στην Ελλάδα υπάρχει τρομερή καχυποψία στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν τρόποι να βελτιωθεί. Θετικό είναι το ότι πλέον οι 2-3 τελευταίοι στη βαθμολογία υποβιβάζονται και δεν έχουν το δικαίωμα αξιολόγησης . Ότι ταλανίζει το ποδόσφαιρο η διαιτησία είναι γεγονός και πρέπει να υπάρξει βελτίωση και σ' αυτό το κομμάτι».

Κατά τη γνώμη σας τι είναι αυτό που θα πρέπει να γίνει, ώστε να δούμε ένα πρωτάθλημα του χρόνου με λιγότερα προβλήματα;

«Τα μεγάλα σωματεία πρέπει να βρουν μια κοινή συνισταμένη για να υπάρξει μια βελτίωση στο προϊόν τους, ώστε να βρουν και τους τρόπους για να πως θα το αναβαθμίσουν. Πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι, να συζητήσουν και να σταματήσουν τις κόντρες..

Αν δεν ομαλοποιηθούν οι αντιπαραθέσεις που υπάρχουν στα μεγάλα σωματεία, θα υπάρχουν πάλι προβλήματα. Αν οι ηγέτες των μεγάλων δεν τα βρουν θα έχουμε ξανά μία από τα ίδια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα