Η μεγάλη απόδραση! (vid)

Gazzetta team
Η μεγάλη απόδραση! (vid)

bet365

Μεγάλη ανατροπή για την Τουλούζ, που επιβλήθηκε με 3-2 της Ανζέρ και έμεινε στην Ligue 1! Υποβιβάστηκαν Ρεμς και Γκαζελέκ, 3η η Μονακό, στην Ευρώπη η Λιλ.

Εκπληκτικό το φινάλε στην Ligue 1. Η Τουλούζ έβλεπε την Ρεμς να διαλύει την Λυών και γνώριζε ότι μόνο με νίκη θα έμενε στην κατηγορία. Οι βιολέ βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, όμως με μεγάλη ανατροπή έφτασαν στη νίκη με 3-2 και θα είναι και του χρόνου εδώ! Την ίδια στιγμή Ρεμς και Γκαζελέκ «αποχαιρέτισαν», ενώ στη μάχη της Ευρώπης η Μονακό τερμάτισε στην 3η θέση, ενώ η Λιλ κέρδισε την Σεντ Ετιέν, για να την προσπεράσει και να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Europa League. Οι στεφανουά από την άλλη θα περιμένουν τον τελικό του Κυπέλλου.

Τα πράγματα για την Τουλούζ ήταν απλά: με νίκη εξασφάλιζε την παραμονή. Σε περίπτωση ήττας, θα έπρεπε το ίδιο αποτέλεσμα να φέρουν οι Γκαζελέκ και Ρεμς. Και μπορεί οι Κορσικανοί να ηττήθηκαν με 1-0 από την Λοριάν χάρη στο γκολ του Μουκάντζο από το 27’, έχοντας χάσει μεγάλες ευκαιρίες στην επανάληψη, όμως η Ρεμς ήταν άλλη ιστορία. Ο Ολάς έταξε πριμ στους παίκτες του, που γνώριζαν ότι λόγω της διαφοράς τερμάτων δε θα έχαναν τη δεύτερη θέση, όμως το κίνητρο δεν υπήρχε. Έτσι, η ομάδα του Γκουϊόν βρέθηκε στο 56’ να προηγείται με 4-0! Μαντί (14’), Ντιέγκο (34’), Τουράν (51’) και Κι (56’) έκαναν φύλλο και φτερό του λιονέ, που το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 4-1 με τον Κορνέ στο 63’.

Η Τουλούζ, λοιπόν, βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει το σκορ, καθώς στο 12’ ο Κετκεό έκανε το 1-0 για την Ανζέρ. Οι βιολέ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και πέναλτι με τον Μπρέιθγουεϊτ στο 31’, όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Μπεν Γιεντέρ στο 59’. Στιγμές αργότερα, όμως, ο Μπενραμά με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-1 για την Ανζέρ, πριν έρθει η ανατροπή στο τέλος. Η Τουλούζ βρέθηκε πολύ κοντά στην κόλαση, όμως ο Μπρέιθγουεϊτ εξιλεώθηκε, κάνοντας το 2-2 στο 78’, πριν ο Μποντιζέρ με εκπληκτικό φάουλ δώσει τη νίκη στην ομάδα του στο 80’ για το τελικό 2-3!

Στη μάχη της Ευρώπης η Λιλ κέρδισε τον «τελικό» με την Σεντ Ετιέν. Το πέναλτι του Έντερ στο 41’ στάθηκε αρκετά για τους λιλουά, που εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Europa League. Οι στεφανουά από την άλλη θα περιμένουν τον τελικό του Κυπέλλου και θα βγουν στην Ευρώπη μόνο αν η Παρί νικήσει την Μαρσέιγ.

Η Μονακό έκανε το… αυτονόητο, καθώς επιβλήθηκε δίκαια με 2-0 της αδιάφορης Μονπελιέ και τερμάτισε στην 3η θέση, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Καβαλέιρο (3’) και Φαμπίνιο (32’) με πέναλτι ήταν οι σκόρερ των Μονεγάσκων. Η Νις έκανε το χρέος της, φτάνοντας δύσκολα στη νίκη με 3-2 από της Γκινγκάμπ, όμως μόνο με στραβοπάτημα της Μονακό θα έκανε το θαύμα. Οι νισουά πήραν 3 φορές το προβάδισμα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πλέα, που πέτυχε δύο γκολ (2’, 61’). Η Γκινγκάμπ είχε ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Ερντίνγκ (19’) και σε 2-2 με αυτογκόλ του Ζενεβουά (55’), με τον Σερί να σκοράρει το άλλο γκολ της Νις (45’).

Τέλος, στα δύο ματς χωρίς κανένα ενδιαφέρον, η Μαρσέιγ δεν κατάφερε να νικήσει την ουραγό Τρουά εκτός έδρας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Καμούς στο 10’, όμως ο Φλέτσερ με το πρώτο του γκολ στην Γαλλία έκανε το 1-1 στο 61’. Ο επιθετικός των Μασσαλών έχασε πέναλτι στο 82’ και μαζί την ευκαιρία να κλείσουν οι Φωκαείς με νίκη την τραγική τους σεζόν. Βέβαια, έχουν τον τελικό του Κυπέλλου μπροστά τους. Η Καέν κέδρσιε με 1-0 την Μπορντό χάρη σε πέναλτι του Ντελόρ (14’) και τερμάτισε στην πολύ κολακευτική 7η θέση, σε αντίθεση με τους Γιρονδίνους, που έμειναν στην 11η.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα