Γκλάντμπαχ - Λεβερκούζεν 2-1

Gazzetta team
Γκλάντμπαχ - Λεβερκούζεν 2-1

bet365

Τεράστια νίκη (2-1) με ανατροπή για την Μπορούσια επί της Λεβερκούζεν, την ώρα που η Χέρτα έχανε (1-2) από την Ντάρμσταντ και η Σάλκε έμενε στο 1-1 με την Αουγκσμπουργκ. Νίκη παραμονής (1-0) για την Αϊντραχτ επί της Ντόρτμουντ!

Η Λεβερκούζεν δεν είχε το παραμικρό άγχος στο Μένχεγκλαντμπαχ αφού είχε εξασφαλίσει την έξοδο στο Champions League. Η Μπορούσια, αντιθέτως, δεν είχε εξασφαλίσει τίποτα αλλά το έκανε στα επόμενα 90 λεπτά αφού με δύο γκολ του Χαν κατάφερε να... ακυρώσει αυτό του Αράνγκις και να πάρει το τρίποντο, το οποίο την έστειλε στην 4η θέση και στο +3 από Μάιντς, Χέρτα και Σάλκε, μία αγωνιστική πριν το τέλος.

Από το ξεκίνημα το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό, με την Γκλάντμπαχ να πιέζει για το γρήγορο γκολ. Αυτό, όμως, το άγγιξε η Λεβερκούζεν με το δοκάρι του Κρούζε στο 10' και το έβαλε στο 20' με την προσπάθεια του Αράνγκις από κοντά (0-1). Χωρίς άγχος και με αυτοπεποίθηση από τις επτά σερί νίκες, η Μπάγερ ήλεγξε στη συνέχεια την κατάσταση αλλά η Μπορούσια αντέδρασε πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 43', όταν ο Χαν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Τσαλχάνογλου-Λένο και ισοφάρισε (1-1).

Στην επανάληψη η Γκλάντμπαχ μπήκε με φόρα για το δεύτερο γκολ και το πλησίασε τόσο στο 54' με το σουτ του Τραορέ που απέκρουσε ο Λένο, όσο και στο επόμενο λεπτό με αυτό του Ραφαέλ, το οποίο κόντραρε και επίσης απέκρουσε (με τα πόδια) ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Η Λεβερκούζεν είχε μεγάλη ευκαιρία για το 1-2 στο 59' αλλά ο Ζόμερ μπλόκαρε το σουτ του αμαρκάριστου και σε πολύ καλή θέση Τσαλχάνογλου, για να συνεχιστεί το ματς με τους γηπεδούχους να επιτίθενται και να ψάχνουν τον τρόπο για να... λυτρωθούν. Αυτός, τελικά, βρέθηκε στο 79', όταν μετά το γύρισμα από αριστερά, ο Χανμε δυνατό διαγώνιο σουτ πέτυχε το δεύτερο του γκολ και έδωσε τη νίκη-Champions League (2-1) στη Γκλάντμπαχ!

Σοκ και παραμονή στο 89'!
Στο Γκέλζενκιρχεν η Σάλκε ήθελε τη νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες της για έξοδο στο Champions League και η Αουγκσμπουργκ το θετικό αποτέλεσμα που θα της έδινε την παραμονή. Το ματς είχε μεγάλο ενδιαφέρον και είχε και μεγάλες ευκαρίες για την Σάλκε, η οποία πίεσε από νωρίς και θα μπορούσε να προηγηθεί. Οι Μάτιπ, Σανέ και Μέγιερ, όμως, δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα και έτσι η Αουγκσμπουργκ, η οποία ενδιαφερόταν περισσότερο για την άμυνα της, κατάφερε να βγάλει το ημίχρονο στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος οι Βαυαροί έδειξαν κάτι καλό και επιθετικά, με τον Μπομπαντίγια να χάνει δυνατή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον έλεγχο να περνάει και πάλι στη Σάλκε. Οι Βεστφαλοί ήταν συνεχώς μπροστά, πίεζαν για το γκολ και τελικά το πέτυχαν στο 82' με τον Χούντελαρ από κοντά (1-0). Ολα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα κρατούσαν τους τρεις βαθμούς και θα έμεναν ζωντανοί στη μάχη της 4ης θέσης αλλά στο 89' ο Μπάιερ με σουτ έκανε το 1-1 και εξασφάλισε την παραμονή για την Αουγκσμπουργκ, σοκάροντας την Σάλκε!

Μεγάλη νίκη παραμονής η Φρανκφούρτη
Μετά τις νίκες με Μάιντς και Ντάρμσταντ η Αϊντραχτ συνέχισε το εκπληκτικό σερί της στο φινάλε της Bundesliga και με τρίτη διαδοχική νίκη πέρασε πάνω και από τη θέση των μπαράζ για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η ομάδα του Νίκο Κόβατς μπροστά σε 51.000 θεατές έβγαλε ενέργεια στο γήπεδο, έχασε στο πρώτο κομμάτι του ματς σημαντικές ευκαιρίες με τους Κασταΐνιος (9’) και Ρεγκέσελ (13’) και αφού πήρε δίκαια το προβάδισμα με τον Στέφαν Αϊγκνερ στο 14’ κατάφερε να προστατεύσει το 1-0 μέχρι το τέλος και να πανηγυρίσει δίκαια. Από την άλλη, η ουσιαστικά αδιάφορη, Μπορούσια, δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα κόντρα στους γηπεδούχους χάνοντας την καλύτερη ευκαιρία της στο 24’ με σουτ του Ομπαμεγιάνγκ (έμεινε στα 25 γκολ) πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Σώθηκε... καταστρέφοντας την!
Η Χέρτα υπολόγιζε σε μια νίκη, υποδεχόμενη την Ντάρμσταντ, για να παραμείνει σε τροχιά Champions League αλλά οι νεοφώτιστοι έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από το Βερολίνο και εξασφάλισαν την παραμονή τους! Το ματς ήταν ένας μονόλογος της Χέρτα στο ξεκίνημα, με 75% κατοχή μπάλας και με το σκορ στο 1-0 από το 15', όταν ο Νταρίντα ήταν εκεί που έπρεπε για να τελειώσει τη φάση. Αυτή η εξέλιξη, πάντως, μάλλον καλό έκανε στη Ντάρμσταντ αφού αναγκάστηκε να βγει μπροστά και στο 25' έφτασε στην ισοφάριση με τον Γκόντορφ (1-1), μετά την σέντρα του Χέλερ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με αυτό το σκορ, στην επανάληψη η Χέρτα έμοιαζε... κοιμισμένη και στο 83' ο Βάγκνερ, πρώην παίκτης της, έκανε το 1-2 μετά την σέντρα του Γκόντορφ! Ο σκόρερ αποβλήθηκε στη συνέχεια αλλά αυτό δεν άλλαξε κάτι, με την Χέρτα να χάνει τις ελπίδες της για την 4η θέση και την Ντάρμσταντ να πανηγυρίζει την παραμονή!

Για τον υπέρ πάντων αγώνα η Βέρντερ
Η Βέρντερ Βρέμης το παλεύει το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν κατάφερε να περάσει με νίκη από την Κολωνία, κάτι που είχε ανάγκη. Το 0-0 στην έδρα των Τράγων, σε συνδυασμό με τη νίκη της Αϊντραχτ επί της Ντόρτμουντ, έφεραν τους Πράσινους και πάλι στα play off της παραμονής, καθώς του προσπέρασε η ομάδα της Φρανκφούρτης. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν αλλάζουν και πολλά για τη Βέρντερ που την τελευταία αγωνιστική θα παίξει την κατηγορία με την Αϊντραχτ αν και πλέον πάει για ένα και μόνο αποτέλεσμα. Για την Κολωνία η ισοπαλία σημαίνει ότι δεν έχει πλέον ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη

Ξέμπλεξε παρά την ήττα η Χόφενχαϊμ
Είχε την ευκαιρία της να καθαρίσει πανηγυρικά, καθώς έπαιζε με την πιο αδιάφορη και αδύναμη ομάδα της φετινής Μπουντεσλίγκα. Η Χόφενχαϊμ όμως κατάφερε να ηττηθεί στην έδρα του Αννόβερου που είναι και μαθηματικά υποβιβασμένο. Ωστόσο, παρά το εις βάρος της 1-0 διέφυγε του κινδύνου και αυτό επειδή δεν νίκησε η Βέρντερ στο δικό της παιχνίδι. Το γκολ του Κιγιοτάκε που έκρινε το ματς, ήταν ένα αδύναμο πλασέ που δεν μπόρεσε να βγάλει ο τερματοφύλακας και ένας αμυντικός, με τον δεύτερο να κάνει… τσάφ στο διώξιμο του.

Σώθηκαν οι Λύκοι και από σπόντα Αμβούργο
Οποιος νικούσε, θα καθάριζε με την παραμονή. Τελικά αφού δεν νίκησε στο δικό της ματς η Βέρντερ (σ.σ.: παίζει την παραμονή τελευταία αγωνιστική με την Αϊντραχτ) σώθηκαν και οι δύο. Με εξ επαφής πλασέ του Λουίζ Γκουστάβο (73’) νικήτρια βέβαια αναδείχτηκε η Βόλφσμπουργκ που πέρασε με 0-1 από το Αμβούργο. Οι Λιμανίσιοι πάλι που είχαν τον έλεγχο του αγώνα, δεν τα κατάφεραν, αλλά και γι' αυτούς η ήττα αποδεικνύεται αναίμακτη.

Σοκ υποβιβασμού!
Η Στουτγκάρδη έπαιζε το μεγαλύτερο ματς της σεζόν, αλλά φάνηκε... λίγη, ηττήθηκε 3-1 εντός έδρας και ο υποβιβασμός είναι προ των πυλών. Στο -2 από τα πλέι άουτ, ενώ την τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται από την αδιάφορη Βόλφσμπουργκ. Ο Γκέντνερ άνοιξε το σκορ στο 6' για τη Στουτγκάρδη, αλλά η άμυνά της ήταν τραγική... Μετά την εξάρα από τη Βέρντερ... κατάφερε να δεχθεί άλλα τρία σήμερα. Στο 37' ο Μαλι πέτυχε το 1-1, ενώ στο 53' ο Κόρδοβα σημείωσε το 2-1. Ο Ονισίβο στο 77' πέτυχε το 3-1 για τους φιλοξενούμενους που βγαίνουν στο Εuropa League!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα