Money talks…(ξανά)

Money talks…(ξανά)

Money talks…(ξανά)

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr λίγα και καλά ενόψει της ανόδου του ΑΡΗ στην football league

Μεγάλη Εβδομάδα διανύουμε και το μαζί με την Ανάσταση του Κυρίου το Μεγάλο Σάββατο θα μας αφήσει και ο Απρίλης. Μπαίνουμε,λοιπόν, στον Μάη όπου πιστεύω ότι θα αντιληφθούμε άπαντες ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το ποδοσφαιρικό τμήμα παράλληλα με το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου.

Καταρχήν να σημειώσω στα περί αδειοδότησης ότι με βάση και την γνωμοδότηση 308/2013 του νομικού συμβουλίου του κράτους καμία ΕΕΑ δεν μπορεί να σταματήσει την ομάδα από την δημιουργία νέας ΠΑΕ. Αν και περιμένω η λύση να δοθεί με συγκεκριμένη τροπολογία- υπάρχει μόνο προφορική δέσμευση μέχρι τώρα, οπότε για σιγουριά απαιτείται και το...γραπτώς- εντούτοις σε κάθε περίπτωση και το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δίνει αυτή την δυνατότητα στον ΑΡΗ. Επειδή τελικά δεν πιστεύω ότι θα παρανομήσει η ΕΕΑ (γιατί αν δεν δώσει άδεια στον ΑΡΗ, τοτε η ίδια θα έχει παρανομήσει στις αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων ομάδων) θα πάρω ως δεδομένο ότι η ΠΑΕ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα γίνει.

Εξηγούμαι, λοιπόν, για τον μήνα που έρχεται ότι πρέπει να αποτελέσει τον μήνα των πράξεων. Σας προειδοποιώ βέβαια ότι θα είναι και ένας καθιερωμένος μήνας αρειανής αντιπολίτευσης. Όπως και να έχει όμως η κατάσταση η πλευρά Καρυπίδη είναι αυτή που θα δρομολογήσει προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση τις εξελίξεις.

Έχω σημειώσει πάρα πολλές φορές ότι ως τώρα ο κ. Καρυπίδης είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του στον ΑΡΗ. Αγωνιστικά η ομάδα ανέβηκε τρένο, οικονομικά είναι συνεπής και μένει φυσικά να δρομολογηθούν και οι ενέργειες για να παίξει η ομάδα χωρίς προβλήματα στην επαγγελματική κατηγορία.

Αυτό που έχει σημασία είναι φυσικά το τι γίνεται στον ΑΡΗ, αλλά κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κόσμο της ομάδας που ανησυχεί με όσα βλέπει και διαβάζει καθημερινά. Και αυτό τον μήνα όλα αυτά να ξέρει ότι θα κορυφωθούν. Όταν η εταιρία του Καρυπίδη κάνει αίτηση για το άρθρο 99 είναι φυσιολογικό η ανησυχία να μεγαλώνει. Υπάρχουν οι άνθρωποι που θα προσπαθήσουν αυτό να το μεγιστοποιήσουν, όπως υπάρχουν και οι άνθρωποι της πλευράς Καρυπίδη που θα προσπαθήσουν να το υποβαθμίσουν και να πείσουν ότι δεν τρέχει τίποτα.

Προσωπικά θα σημειώσω την φράση που μας πρόσφερε πέρσι ο Άλεξ Κάλας. Money talks! Η αποτυχία του πρότζεκτ του ελληνοαμερικάνου μας άφησε με την απορία για το αν θα...μιλούσε το χρήμα από την δική του πλευρά στην δημιουργία νέας ΠΑΕ. Η αποτυχία δεν ήταν όμως μόνο αγωνιστική. Ο ΑΡΗΣ δεν ανέβηκε και στην συνέχεια με το νόμο στο πλευρό του με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τώρα τα πράγματα είναι απλά. Ολοκληρώνεται στις 15 Μαίου το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ επικυρώνει την βαθμολογία. Εκείνη την εβδομάδα ο ΑΣ πρέπει να έχει ήδη προκηρύξει την ΓΣ για να οριστεί τίμημα Μετοχικού κεφαλαίου το οποίο μίνιμουμ βάση νόμου είναι 360.000 (το ρεπορτάζ κάνει λόγο για προθέσεις πρότασης από την πλευρά του ΑΣ 1.5-2 εκ ευρώ). Μόλις η ΓΣ του ΑΣ πάρει την απόφασή της, για 15 μέρες θα έχουν δικαίωμα να καλύψουν το Κεφάλαιο τα μέλη του ΑΣ(άρα και ο Καρυπίδης ή ο Αρβανιτίδης, που πέρσι διεκδίκησαν την ομάδα στην Γ΄) και στην συνέχεια όποιος άλλος θέλει.

Πολύ απλά. Θα μιλήσει το χρήμα. Μπορεί ο κ. Καρυπίδης να...χώσει το χαρτί. Καλώς. Δεν μπορεί; Στον επόμενο παρακαλώ που μπορεί. Θεωρώ, λοιπόν, εκ του πονηρού και όσους προτρέχουν να τον βγάλουν άφραγκο, αλλά και όσους τον παρουσιάζουν ως κροίσο. Όταν έρθει η ώρα (σε λίγες μέρες δηλαδή) θα φανεί αν ο κ. Καρυπίδης είναι άξιος εμπιστοσύνης για να οδηγήσει τον ΑΡΗ στις επαγγελματικές κατηγορίες ή θα χάσει όσα χρήματα έχει βάλει στην Γ εθνική και ο ΑΡΗΣ θα αναζητήσει άλλον επενδυτή. Γιατί αν δεν τα...χώσει (μόνο με μετρητά γίνεται η... δουλειά) δεν θα πάρει τον ΑΡΗ.

Ως τότε τα “μούπε”, “σουπε”, “άκουσα” εξυπηρετούν μόνο συμφέροντα άλλων και σε καμία περιπτώσεων του ίδιου του ΑΡΗ. Ο Καρυπίδης σήμερα εμφανίζεται 100% σίγουρος για τον εαυτό του και το πρότζεκτ του, αλλά σε κάθε περίπτωση πλέον φτάνει η ώρα των πράξεων. Ο Καρυπίδης οφείλει να συνεχίσει με πράξεις έτσι απλά. Γιατί αν δεν συνεχίσει με πράξεις, τότε πολύ απλά δεν θα συνεχίσει...

Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού από όπου και αν προέρχονται...

ΥΓ1 Ο ΑΡΗΣ με τη νίκη στην Κηφισιά πέτυχε τον φετινό του στόχο, έτσι όπως τον είχαν οριοθετήσει στο ξεκίνημα τόσο ο Λάσκαρης, όσο και ο Πρίφτης. Ο τραυματισμός του Χάγκινς θεωρητικά σου στερεί τις βλέψεις για κάτι παραπάνω. Ναι θα μπορούσε να μην ήταν τόσο μεγάλη η απώλεια αν είχες πάρει ένα παίκτη πριν την έναρξη των πλέι-οφ. Ήταν επιλογή να μην πάρεις, αλλά πλέον ξεκάθαρα δεν θέτεις σε κίνδυνο τον αγωνιστικό σου στόχο γιατί πολύ απλά τον έχεις πετύχει. Μένει μόνο το “γαμώτο” για το αν θα μπορούσες να διεκδικήσεις με αξιώσεις κάτι καλύτερο. Και αυτό νομίζω ότι το σκέφτονται και οι άνθρωποι της ομάδας που επέλεξαν να μην αντικαταστήσουν τον Τσούπκοβιτς με έναν παίκτη που σαφέστατα θα βοηθούσε πολύ περισσότερο...

ΥΓ2 Την άλλη Πέμπτη 5 Μαίου στο Βικελίδης θα διεξαχθεί ένα ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΦΙΛΙΚΟ παιχνίδι τα έσοδα του οποίου θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Το αναφέρω απλά σήμερα και θα επανέλθω γιατί αξίζουν την συνδρομή όλων και τα παιδιά για τα οποία θα γίνει το φιλικό, αλλά και την γενικότερη δράση των charity idols. Το ότι θα παίξουν επιθετικό δίδυμο Αναστόπουλος-Καρυπίδης είναι χωρίς άλλο κίνητρο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!