Ολυμπιακός - Καλλονή 5-0 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Καλλονή 5-0 (vid)

bet365

Ως... πρόγευμα πριν από το κυρίως πιάτο της απονομής του 43ου πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός... γέμισε γκολ τα δίχτυα και κέρδισε στο τελευταίο ματς της σεζόν με 5-0 την Καλλονή!

Το... πάρτι στο Καραϊσκάκη είχε στηθεί από πολύ νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. Λίγο πριν την φιέστα του για τον τίτλο Νο43 ο Ολυμπιακός φρόντισε να δώσει μία ωραία ποδοσφαιρική... παράσταση στον κόσμο του στο ματς με την Καλλονή. Έβγαλε φάσεις, είχε δοκάρι και προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό για να ευχαριστήσει τον κόσμο του στο τελευταίο φετινό εντός έδρας ματς του στο Καραϊσκάκη γενικά (σ.σ. καθώς το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ στο Κύπελλο θα είναι κεκλεισμένων).

Και φυσικά σκόραρε πέντε φορές! Με εξαιρετικά φάουλ των Φορτούνη, Φουστέρ και γκολ των Κασάμι, Ομάρ και Ιντέγιε. Η πεντάρα με τους Νησιώτες αποζημίωσε και με το παραπάνω τον κόσμο με τους πρωταθλητές να δείχνουν πως μπορούσαν να βάλουν και άλλα γκολ.

Πως ξεκίνησε τον Ολυμπιακό ο Σίλβα
Ο Σίλβα είχε προϊδεάσει τους παίκτες του πως θα πάει με βασικούς για το ματς - γιορτή με Καλλονή και έτσι και έκανε. Οι 11 του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Μποτία, Ντα Κόστα, Ομάρ, Μαζουάκου, Κασάμι, Ζντιέλαρ, Φουστέρ, Ερνάνι, Φορτούνης και Ιντέγιε. Σχήμα 4-2-3-1 με Ρομπέρτο κίπερ, Ομάρ δεξί μπακ, Μαζουάκου αριστερά και στόπερ τους Μποτία και Ντα Κόστα. Κέντρο με Κασάμι και Ζντιέλαρ, επιτελικός ο Φορτούνης, Φουστέρ και Ερνάνι στα άκρα και Ιντέγιε φορ.

Έτσι έπαιξε η Καλλονή
Οι 11 της Καλλονής από την άλλη ήταν οι: Δαύκου, Ξύδας, Ούκα, Αναστασιάδης, Γκιόλιας, Μίκιτς, Μπλάζιτς, Γιουκαρής, Γουερέ, Γιορέντε και Μανούσος.

Κάτω από τα δοκάρια ο Δαύκου, άμυνα με Μίκιτς δεξιά, στόπερ τους Ούκα και Αναστασιάδη και αριστερά τον Γκιόλια, κέντρο με Γιουκαρή και Μπλάζιτς, άκρα με Γιορέντε και Ξύδα, επιτελικός ο Γουερέ και μπροστά ο Μανούσος.

Δυνατά με φάσεις και δοκάρι και γκολ με απευθείας φάουλ ο Φορτούνης!
Χορταστικό ήταν το α' μέρος στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός παίζοντας με αρκετούς βασικούς μπήκε ορεξάτος και με δυναμισμό στο ματς για να σκοράρει γρήγορα.Αφού είχε στα πρώτα λεπτά ευκαιρίες με Φορτούνη, Ντα Κόστα και Κασάμι αύξησε στην συνέχεια την πίεσή του. Στο 6ο λεπτό μετά από ένα σουτ του Ιντέγιε που απομακρύνθηκε ο Ομάρ είχε δοκάρι από κοντινό του σουτ.

Η Καλλονή θέλησε να αντιδράσει όμως ακολούθως ήρθε το ερυθρόλευκο γκολ. Στο 21ο λεπτό από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και κάκιστη τοποθέτηση του Δαύκου που δεν είχε κλείσει την γωνία του έγινε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.Στο 25' υπήρξε ένα καλό και επικίνδυνο σουτ του Κασάμι λίγο άουτ. Στο 26' μετά από κόψιμο η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο και το κεφάλι του Φουστέρ και λίγο έλλειψε να μπει στα δίχτυα. Στο 28' ο Μανούσος είχε την πιο καλή στιγμή της Καλλονής με πλάγιο σουτ λίγο άουτ.

Φαουλάρα ο Φουστέρ και 2-0
Στο 35ο λεπτό ο Ολυμπιακός σκόραρε ξανά από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αυτήν την φορά ήταν ο Φουστέρ που χτύπησε εξαιρετικά το φάουλ και άφησε... άγαλμα τον Δαύκου για το 2-0. Το ημίχρονο έκλεισε με αυτόν τον τρόπο. Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να χαρίσει ξανά ωραίο ποδόσφαιρο στον κόσμο του και καλές στιγμές. Κατάφερε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα να βρει δίχτυα για το 3-0.

Στο 61' μετά την εξαιρετική συνεργασία των Ιντέγιε - Κασάμι ο Ελβετός από κοντά σκόραρε και αποθεώθηκε και αυτός. Στην συνέχεια και οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές με τον Σίλβα να ρίχνει στο ματς τους Καμπιάσο και Ντουρμάζ.

Στο 77' ο Ολυμπιακός είχε και άλλο γκολ για την Καλλονή. Ο Ιντέγιε έκανε την κίνηση προς μέσα έχοντας πάρει την μπάλα από τον Ομάρ και την γύρισε έχοντας κερδίσει και κόντρες στον Νορβηγό που από κοντά κάνει το 4-0. "Μάρκο Σίλβα οεοεοε", άρχισε να φωνάζει μετά το γήπεδο. Στο 84' ο Φουστέρ κράτησε την μπάλα στο γήπεδο και την γύρισε προς τον Ιντέγιε. Ο Νιγηριανός την κράτησε την μπάλα στο γήπεδο και στην συνέχεια την "έσκαψε" προς την εστία για να μπει γκολ. Η φάση ξεκίνησε από τον Μαζουάκου.

"Φουστέρ και Ρομπέρτο για πάντα στο Λιμάνι..."
Ο Ολυμπιακός στο υπόλοιπο του αγώνα μπορούσε να είχε βάλει και άλλο γκολ και ενώ και πριν είχε φάσεις. Τι άλλο κρατάμε; Το... τρελό "πάρτι" στην κερκίδα με την αποθέωση για Σίλβα αλλά και τα συνθήματα "Φουστέρ αλάνι για πάντα στο Λιμάνι" αλλά και "Ρομπέρτο αλάνι για πάντα στο Λιμάνι".

MAN OF THE MATCH: Φορτούνης και Φουστέρ έχουν βάλει τα γκολ του α' μέρους με ωραίες εμπνεύσεις και έχουν ταλαιπωρήσει αισθητά την αντίπαλη άμυνα. Από κοντά τους ο Ιντέγιε με ασίστ και γκολ με εξαιρετικό τρόπο. Δικαιωματικά ο τίτλος πάει σε αυτούς. Εάν έπρεπε να βάλουμε μόνο έναν όμως αυτός θα ήταν ο Φουστέρ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τον Ολυμπιακό οι περισσότεροι παίκτες προσπάθησαν. Μαζουάκου, Ομάρ και Κασάμι έχουν πάει ιδιαίτερα καλά. Από την Καλλονή ξεχώρισε περισσότερο ο Μανούσος στο δημιουργικό και το εκτελεστικό κομμάτι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Δαύκου. Φέρει την ευθύνη κυρίως για το πρώτο γκολ των Πειραιωτών που μπήκε από τον Φορτούνη. Και η άμυνά του βέβαια δεν πήγε τόσο καλά.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Δαύκου στην φάση του 1-0. Έχει αφήσει ακάλυπτη την γωνία του, οδηγώντας αβίαστα τον Φορτούνη στο να την... σημαδέψει και να σκοράρει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα η διαιτησία σήμερα. Δεν υπήρχαν σοβαρά λάθη. Ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ερνάνι και διαμαρτυρήθηκε για ένα οφσάιντ του Ιντέγιε που δεν φάνηκε να είναι και ενώ η Καλλονή είχε παράπονα για κάποια φάουλ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός έκανε... πλάκα στην Καλλονή σε ένα ματς - γιορτή. Είχε δοκάρι, φάσεις και έβαλε πέντε γκολ ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει και ακόμα δύο ή και τρεις φορές. Οι ερυθρόλευκοι έστησαν... πάρτι στο γήπεδο αλλά και στην εξέδρα με το εμφατικό 5-0. Κλείνοντας έτσι εξαιρετικά την φετινή σεζόν στην Σούπερ Λίγκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα