Λίβερπουλ - Ντόρτμουντ 4-3

Λίβερπουλ - Ντόρτμουντ 4-3

bet365

Η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 και 1-3, όμως με γκολ του Λόβρεν στις καθυστερήσεις επιβλήθηκε με 4-3 της Ντόρτμουντ και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.

Η Λίβερπουλ ένωσε την... αύρα της με εκείνη του Κλοπ και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Οι κόκκινοι βρέθηκαν δύο φορές κατάματα με τον αποκλεισμό, όταν η Ντόρτμουντ προηγήθηκε με 2-0 και 3-1 στο Anfield, όμως με γκολ του Λόβρεν στις καθυστερήσεις, πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, κρατώντας ζωντανό και το όνειρο του Champions League. Η βραδιά θύμισε... Κωνσταντινούπολη, με τους γηπεδούχους να κάνουν επική ανατροπή!

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Βεστφαλούς, που μόλις στο 9' είχαν πάρει τεράστιο προβάδισμα. Στο 5' ο Μχιταριάν πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Μινιολέ, για να κάνει το 0-1, πριν ο Ομπαμεγιάγνκ «σκοτώσει» τον Βέλγο μετά από ασίστ του Ρόις! Οι παίκτες του Τούχελ είχαν καλή κυκλοφορία, ενώ έβγαιναν πολύ επικίνδυνα στην αντεπίθεση. Το σοκ για τους γηπεδούχους αποδείχθηκε μεγάλο και χρειάστηκαν τον χρόνο τους, για να βρουν τα πατήματά τους.

Ο Οριζί άρχισε σιγά-σιγά να ανεβαίνει, οι κόκκινοι είχαν κάποια διαστήματα πίεσης, όμως το παιχνίδι ήταν ανοιχτό. Τα λάθη στις δύο άμυνες ήταν πολλές, με τον Ομπαμεγιάνγκ να χάνει τη σημαντικότερη ευκαιρία στο 36' και το 0-2 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Με το ξεκίνημα της επανάληψης ήρθε το γκολ της ελπίδας για την Λίβερπουλ. Ωραίος συνδυασμός, με τον Τσαν να βγάζει την ασίστ και τον Οριζί να τελειώνει άψογα για το 1-2.

Φυσικά, οι γηπεδούχοι είχαν πολύ δρόμο μπροστά τους και παρά την πίεση, στο 57' ήρθε νέα ψυχρολουσία. Εκπληκτική ασίστ του Χούμελς στον Ρόις (υπάρχει υποψία οφσάιντ) στην πλάτη της άμυνας και υπέροχο τελείωμα του τελευταίου για το 1-3! Και πάλι, όμως, οι κόκκινοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, ακόμη και αν ήθελαν τρία γκολ σε περίπου 30' για την πρόκριση. Οι αλλαγές του Κλοπ βοήθησαν πολύ, ο ρυθμός ήταν εκπληκτικός και στο 66' ο Κουτίνιο έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Μίλνερ, για να κάνει το 2-3 με ωραίο σουτ εκτός περιοχής!

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, πιο επιθετικοί και στο 78' ήρθε η ισοφάριση, όταν μετά από κόρνερ του Κουτίνιο, ο Σακό ολομόναχος στη μικρή περιοχή της Ντόρτμουντ έκανε το 3-3 με κεφαλιά! Το ματς πήρε φωτιά, οι Βεστφαλοί αποφάσισαν να παίξουν παθητικά, για να κρατήσουν την ισοπαλία, που τους έδινε την πρόκριση, μέχρι το τέλος και το πλήρωσαν. Στο 1' των καθυστερήσεων ο Μίλνερ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Λόβρεν με κεφαλιά έκανε το 4-3 (υπάρχει υποψία οφσάιντ στον Στάριτζ στο ξεκίνημα της φάσης)! Το θρίλερ κράτησε για λίγο ακόμα, καθώς στην τελευταία φάση ο Γκουντογκάν είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ μετά το φάουλ του, για να δώσει η Λίβερπουλ για 5η φορά το παρών στα ημιτελικά της διοργάνωσης μετά από ένα απίστευτο ματς!

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Μορένο, Τσαν (80' Λούκας), Μίλνερ, Λαλάνα (62' Άλεν), Κουτίνιο, Φιρμίνο (62' Στάριτζ), Οριζί

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Βάιντενφελερ, Πίσεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Κάστρο (82' Γκουντογκάν), Μχιταριάν, Καγκάβα (77' Γκίντερ), Ρόις (83' Ράμος), Ομπαμεγιάνγκ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα