Τιμούν τα θύματα του Χίλσμπορο οι οπαδοί της Ντόρτμουντ (pic & vid)

Gazzetta team
Τιμούν τα θύματα του Χίλσμπορο οι οπαδοί της Ντόρτμουντ (pic & vid)

bet365

Tη μνήμη των θυμάτων του Χίλσμπορο θα τιμήσουν οι οπαδοί της Ντότρτμουντ κατά την διάρκεια της παρουσίας τους στην Αγγλία για τον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του Europa League απέναντι στη Λίβερπουλ.

Την Παρασκευή (15/4) συμπληρώνονται 27 χρόνια (15/4/1989) από την τραγωδία στο Χίλσμπορο που είχε ως αποτέλεσμα 96 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 766 να τραυματιστούν στον ημιτελικό ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Νότιγχαμ Φόρεστ για το FA Cup.

Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Πέμπτη (14/4) στο Anfield στον επαναληπτικό του για τη φάση των «8» του Europa League, με τους 3.000 φίλους των Βεσταφαλών που αναμένεται να δώσουν το «παρών» στις εξέδρες, να σκοπεύουν να τιμήσουν και αυτοί με τη σειρά τους τα θύματα της τραγωδίας.

Όπως ανακοινώθηκε, οι φίλοι της Ντόρτμουντ θα υψώσουν στο Anfield μωσαϊκό που θα σχηματίζει τον αριθμό 96 πριν από την έναρξη του αγώνα, ενώ οι φίλοι των «Reds» τους έχουν απευθύνει επίσημη πρόσκληση, ώστε να τιμήσουν μαζί τους την μνήμη των θυμάτων στην ειδικά αφιερωμένη τελετή που έχουν οργανώσει για την Παρασκευή (15/4) και η οποία θα τελειώσει με πορεία προς το γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι Γερμανοί θυμούνται την τραγωδία του Χίλσμπορο. Αρχικά το 2012 είχαν αναρτήσει πανό στο Westfalenstadion, ζητώντας την απονομή δικαιοσύνης για τα 96 θύματα, ενώ το 2015, ανήμερα της 25ης επετείου, αφιέρωσαν στην μνήμη τους το «You' ll Never Walk Alone».

\

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα