Τεσσάρα... ελπίδας για Τουλούζ

Gazzetta team
Τεσσάρα... ελπίδας για Τουλούζ

bet365

Η Τουλούζ διέλυσε με 4-0 την Μπαστιά και, πλέον, έχει ρεαλιστικές ελπίδες παραμονής. Μεγάλη νίκη για Ρενς, νίκες και για Σεντ Ετιέν και Λοριάν.

Η Τουλούζ είναι αναγεννημένη με τον Ντουπράζ στον πάγκο και για πρώτη φορά έχει ρεαλιστικές ελπίδες παραμονής. Οι βιολέ, με τον Μπεν Γιεντέρ να κάνει χατ τρικ, διέλυσαν με 4-0 την Μπαστιά και πλησίασαν στη σωτηρία.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, όμως το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ στο 0-0. Στην επανάληψη, όμως, οι τουλουζέ κυριάρχησαν και πήραν το προβάδισμα στο 57΄, όταν μετά από ασίστ του Ρεγκατέν ο Μπεν Γιεντέρ δεν αστόχησε στο τετ α τετ για το 1-0. Μόλις 5’ αργότερα οι γηπεδούχοι έκλεψαν στη μεσαία γραμμή, έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση και ο Μπεν Γιεντέρ έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπρέιθγουεϊτ για το 2-0. Τα πάντα τελείωσαν στο 67’, όταν ο Καουζάκ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την Μπαστιά με 10 παίκτες, με τους Τρέχο (70’) και Μπεν Γιεντέρ (80’) να ολοκληρώνουν τον θρίαμβο της Τουλούζ!

Λυτρωτής Μοπέ, διπλό παραμονής η Λοριάν
Η Σεντ Ετιέν τα βρήκε σκούρα απέναντι στην υποβιβασμένη, όμως αξιόμαχη Τρουά. Οι παίκτες του Μπρατζά έπαιξαν με πάθος και παραλίγο να φύγουν με αποτέλεσμα από το «Ζοφρουά Γκισάρ». Οι στεφανουά είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως επιθετικά έκαναν λίγα πράγματα. Τελικά, τη λύση έδωσε ο Μοπέ, που είχε περάσει στο ματς στο 71’ και 4’ αργότερα έκανε το τελικό 1-0, λυτρώνοντας τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση στο τέλος, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Σεντ Ετιέν να διατηρεί ελπίδες ακόμη και για την 3άδα.

Η Καέν έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη της Ευρώπης, καθώς ηττήθηκε με 2-1 από την Λοριάν, που έκανε άλμα παραμονής. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά, αιφνιδίασαν τους καενέ και έφτασαν στο γκολ που άξιζαν μόλις στο 16’, όταν ο Ζανό είδε αρχικά την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, πριν πάρει το ριμπάουντ, για να κάνει το 0-1. Το 0-2 ήρθε με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν ο Ντα Σίλβα ανέτρεψε τον Φιλιποτό στην περιοχή, με τον Γουάρις να σκοράρει ψύχραιμα από την άσπρη βούλα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια, μείωσαν με τον Απιά στο 64’, όμως στο τέλος θα μπορούσαν να είχαν δεχθεί και τρίτο γκολ, με το 1-2 να παραμένει.

Σημαντική για Ρεμς, σημαντικός βαθμός για Γκαζελέκ
Η Ρεμς επιβλήθηκε με 2-1 της Ναντ και πήρε σημαντικό προβάδισμα στη μάχη της παραμονής. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 11’ με τον Ονιάνγκ. Παρά τις ευκαιρίες τους, όμως, δεν κατάφεραν να τελειώσουν το ματς, με τον Οντέλ να ισοφαρίζει για τη Ναντ στο 68’. Τελικά, η Ρεμς πήρε τη νίκη που άξιζε, όταν στο 80’ μετά το φάουλ του Ντε Πρεβίλ, η μπάλα κόντραρε στον Σαμπαλί για το τελικό 2-1. Η Ναντ τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, καθώς στο 85’ αποβλήθηκε ο Μπαμού.

Σημαντικό βαθμό πήρε η Γκαζελέκ από την Ανζέρ, όμως συνεχίζει να κινδυνεύει, καθώς η Τουλούζ πλησιάζει. Το ματς δεν ήταν καλό, με τους Κορσικανούς να αμύνονται στη μεγαλύτερη διάρκεια και τους γηπεδούχους να μην μπορούν στο γκολ. Για την ακρίβεια, το βρήκαν στο 18’ με τον Τομά, όμως σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ. Τελικά, μετά από ελάχιστες ευκαιρίες, το 0-0 παρέμεινε.

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Παρασκευή (08/04)

Μονπελιέ-Λυών 0-2
(34', 40' Κορνέ)

Σάββατο (09/04)

Γκινγκάμπ-Παρί 0-2
(56' πεν., 71' Λούκας)

Ανζέρ-Γκαζελέκ Αζαξιό 0-0

Σεντ Ετιέν-Τρουά 1-0
(75' Μοπέ)

Καέν-Λοριάν 1-2
(64' Απιά - 16' Ζανό, 47' πεν. Γουάρις)

Ρεμς-Ναντ 2-1
(11' Ονιάνγκ, 80' Ντε Πρεβίλ - 68' Οντέλ)

Τουλούζ-Μπαστιά 4-0
(57', 62', 80' Μπεν Γιεντέρ, 70' Τρέχο)

Κυριακή (10/04)

Λιλ-Μονακό (15:00)
Νις-Ρεν (18:00)
Μαρσέιγ-Μπορντό (22:00)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα