Πράξεις...(vol2)

Πράξεις...(vol2)

Πράξεις...(vol2)

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα λόγια που (δεν) έγιναν πράξεις και ότι περιμένουμε να γίνει.

Ο ΑΡΗΣ τελείωσε μαθηματικά νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα και πιο εύκολα ακόμα και από την ΑΕΚ προ διετίας την υπόθεση άνοδος. Πρέπει να...πανηγυριζουμε. Φυσικά και όχι. Το αυτονόητο έκανε και χαίρομαι που και ο Καρυπίδης αυτό ακριβώς επεσήμανε στην δήλωσή του.

Αυτό το... αυτονόητο όμως δεν έγινε πέρσι. Τέτοια εποχή πέρσι και λίγο νωρίτερα είχα γράψει ένα blog με τον ίδιο ακριβώς τίτλο. Στα λόγια υπήρξαν και πέρσι υποσχέσεις. Τα λόγια πέρσι δεν έγιναν πράξεις από κανέναν και φέτος ο ΑΡΗΣ έπρεπε να τραβήξει τα ίδια στα...χωράφια της Γ εθνικής.

Φέτος τα λόγια στο αγωνιστικό έγιναν πράξεις και με το παραπάνω. Ο ΑΡΗΣ από τον πρώτο σχεδόν γύρο είχε εξασφαλίσει την άνοδο και το πέτυχε και μαθηματικά 5 αγωνιστικές πριν το τέλος. Όσο υποτιμητικό και αν είναι για μεγάλες ομάδες να κάνουμε λόγο για Γ εθνική, δείτε τι συμβαίνει με τον ΟΦΗ πχ ή τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια με τον Ηρακλή.

Στο αγωνιστικό λοιπόν ο Καρυπίδης με τον Αναστόπουλο έκαναν ότι ακριβώς υποσχέθηκαν. Η ομάδα ανέβηκε...τρένο. Πλέον μένει το...νομικό. Ο Καρυπίδης στις δημόσιες τοποθετήσεις του δηλώνει 100% σίγουρος. Αν και αυτά τα λόγια γίνουν πράξεις, ο Αρειανός θα μπορεί να είναι περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον, αν και ο Γολγοθάς θα τελειώσει μόνο αν τέτοια εποχή του χρόνου άπαντες κάνουν τα πλάνα τους για τον ΑΡΗ της Superleague.

Αυτή είναι η κατάσταση και δεν χρειάζονται ούτε πολλές αναλύσεις, ούτε πολλά άλλα λόγια. Μόνο...πράξεις!

ΥΓ1 Ο Πανιώνιος βγαίνει Ευρώπη (αγωνιστικά) με Διούδη, Βλάχο και Μπακασέτα, 2-3 ξένους και νέα παιδιά χωρίς αδειοδότηση. Με τους ίδιους παίκτες ο ΑΡΗΣ έπεσε... Φυσικά το όλο θέμα χρήζει τεράστιας ανάλυσης, αλλά σε κάθε περίπτωση το περιβάλλον, η πίεση στις ομάδες, ο τρόπος αντίδρασης στην...στραβή, ο χειρισμός των παραγόντων, αλλά και η εσωστρέφεια παίζουν καταλυτικό ρόλο. Τέτοιες καταστάσεις αποτελούν μαθήματα για το μέλλον, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη του παρελθόντος. Αποδεικνύουν πάντως σε κάθε περίπτωση ότι όταν πιστεύεις σε ένα στόχο και δουλεύεις για αυτόν μπορείς να τον πετύχεις. Όπως μπορείς να...πετύχεις και την καταστροφή για να εξυπηρετήσεις τους δικούς σου προσωπικούς στόχους...

ΥΓ2 Πολλά συγχαρητήρια στον Δημήτρη Πρίφτη και τους παίκτες του ΑΡΗ που τερμάτισαν άνετα στην τρίτη θέση. Χρειάζεται συνέχεια όμως στα πλέι-οφ με την ίδια πίστη, προσπάθεια και αυταπάρνηση. Και μία προσθήκη για να μην ξεχνιόμαστε, αν και αυτή η ομάδα δείχνει ικανή και έτσι να τερματίσει και μετά τα πλέι-οφ στην τρίτη θέση. Αν όμως έχει και μία προσθήκη τότε ίσως και να...

ΥΓ3 Όταν ο ΑΡΗΣ θέλει ένα βαθμό για να μπει στα πλέι- άουτ κόντρα σε αδιάφορο αντίπαλο μέσα στην έδρα του και δεν τον παίρνει, τότε οι ευθύνες δεν μπορούν απλά και μόνο να πάνε στην...διοίκηση ή τους παίκτες. Αμφότεροι έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί η διοίκηση δείχνει ανίκανη να αντεπεξέλθει σε όλη την σεζόν, αλλά και οι παίκτες δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να πάρουν ένα πόντο παραπάνω. Γιατί αν δεν μπορούν (δεν έχουν την ικανότητα δηλαδή) τότε πώς θα κατηγορήσω μία διοίκηση, που ανέλαβε αφού ήρθαν αυτοί οι παίκτες και υπέγραψε την τελευταία μέρα τα συμβόλαιά τους για να μην μείνει εκτός ο σύλλογος;

Την (ανίκανη) διοίκηση στο βόλει μπορώ να της προσάπτω ότι δεν βοήθησε πουθενά την ομάδα, δεν την ενίσχυσε (ίσα ίσα έφυγε και ο Ανδρέαδης). Όταν όμως χάνω από την τελευταία Λαμία, ενώ κερδίζω 7-16, όταν χάνω εδώ μέσα καθαρά από Ορεστιάδα, Ηρακλή, Παναχαική και Παναθηναικό αδιάφορο, τότε προφανώς δεν περίμενα να σωθώ από τους παίκτες, αλλά από κάτι άλλο. Η ανίκανη διοίκηση δεν κατάφερε, λοιπόν, να σώσει μία τραγική αγωνιστικά ομάδα. Ευθύνες έχουν όλοι. Και αφετηρία δεν έχουν μόνο την φετινή χρονιά. Όσοι τα ρίχνουν μόνο στην διοίκηση ή μόνο στους παίκτες έχουν άλλα στο μυαλό τους, που δεν έχουν να κάνουν τόσο με το βόλει, όσο με τον ΑΣ. Ο (κατευθυνόμενος) λαικισμός πάντα έχει και τα όριά του...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!