Νις - Τρουά 2-1

Gazzetta team
Νις - Τρουά 2-1

bet365

Ο Μπεν Αρφά επέστρεψε και η Νις επιβλήθηκε με 2-1 της Τρουά, για να ανέβει και πάλι 3η. Σοκ στο τέλος για Μπορντό. σημαντική νίκη για την Λιλ.

Η Νις μπορεί να δυσκολεύτηκε, όμως στην επιστροφή του Μπεν Αρφά, επιβλήθηκε με 2-1 της Τρουά, για να ανέβει, έστω και προσωρινά, στην 3η θέση της Ligue 1. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 12’ ο Ζερμέν μετά από γύρισμα του Πιε έκανε το 1-0.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη για τους παίκτες του Πιελ. Ο Νιβέ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση στο 14’, όμως αποδείχθηκε ότι το γκολ για την Τρουά ήταν θέμα χρόνου. Αυτό ήρθε στο 26’, με τον Ζαν να κάνει το 1-1. Οι νισουά δεν κατάφεραν να πιέσουν μέχρι το ημίχρονο, παρότι είχαν την υπεροχή και η επόμενη καλή ευκαιρία ήρθε στο 60’, όταν ο Ζερμέν είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Τελικά, έπρεπε να φτάσουμε στο 72’, για να ξαναπάρουν οι γηπεδούχοι το προβάδισμα, με τον Τραορέ να κάνει το 2-1. Οι λιλουά αυτή τη φορά κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος, με τον Σερί, μάλιστα, να φτάνει κοντά και σε τρίτο γκολ στο 78’.

Ανεβαίνει η Λιλ
Η Λιλ, παρά τις πολλές απουσίες, επιβλήθηκε με 2-0 της Ρεμς, για να πλησιάσει στη μέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους κοντά στον πάτο. Οι λιλουά είχαν την υπεροχή από το ξεκίνημα, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να απειλήσουν, καθώς δεν ήθελαν να ρισκάρουν πολύ. Η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε με το σουτ του Αμαλφιτάνο (30’), με τις ομάδες να έχουν περισσότερο την προσοχή τους στην άμυνα. Οι αλλαγές του Αντονετί βοήθησαν πολύ την ομάδα στην επανάληψη, με τον Μαβουμπά να φτάνει μία ανάσα από το γκολ στο 47’ και τον Ελ Καουτάρι να σώζει στην γραμμή την Ρεμς. Τελικά, το γκολ για την Λιλ ήρθε στο 63’ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Λόπες, ενώ ο Αμαλφιτάνο έχασε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει τα πάντα στο 72’. Για καλή του τύχη, όμως, οι λιλουά δεν το πλήρωσαν, με τον Έντερ να κάνει το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις.

Σοκ στο τέλος για Μπορντό
Η Μπορντό ήταν μία ανάσα από μία πολύτιμη νίκη, όμως με γκολ του Λαρμπί στο 89’ η Γκαζελέκ κατάφερε να κλέψει τον βαθμό. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και πλήρωσαν τις χαμένες τους ευκαιρίες. Οι Γιρονδίνοι πήραν το προβάδισμα στο 38’ με πέναλτι του Ντιαμπατέ, όμως στη συνέχεια κατέβασαν ρυθμό χωρίς λόγο. Ο Ρολάν δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς στο 49’, με τους παίκτες του Σανιόλ να ανεβάζουν ρυθμό και πάλι μετά το 60’, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Βάδα (73’) και Αραμπαρί (79’), πριν οι Κορσικανοί τους πιάσουν στον ύπνο και ισοφαρίσουν με τον Λαρμπί στο 89’ σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις τους στην εστία του Μπερναρντόνι.

Κολλημένες στο μηδέν
Ανζέρ και Σεντ Ετιέν έμειναν στο 0-0 και έχασαν έδαφος στη μάχη της Ευρώπης. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός, τα μαρκαρίσματα σκληρά, τα λάθη πολλά και οι καλύτερες ευκαιρίες ήρθαν από στημένες φάσεις. Η πρώτη χάθηκε, όταν ο Ρουφιέ έκανε κακή εκτίμηση μετά το Κετκεό, όμως πρόλαβε την τελευταία στιγμή να βγάλει με τα πόδια, με την μπάλα να χτυπάει και στα δύο δοκάρια, πριν την μπλοκάρει! Η καλύτερη για τους στεφανουά χάθηκε, όταν μετά το φάουλ του Εϊσερίκ η μπάλα κατέληξε στον Μοπέ, που κατάφερε να αστοχήσει από εξαιρετική θέση. Η τελευταία κλασική ευκαιρία του πρώτου μέρους χάθηκε για την Σεντ Ετιέν, όταν ο Μονέ-Πακέ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σαΐς, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Λετελιέ στο τετ α τετ. Στην επανάληψη οι ευκαιρίες ήταν ακόμη λιγότερες, με τους γηπεδούχους να πλησιάζουν στο γκολ, όταν το φάουλ του Κετκεό κόντραρε στον Κοάντ, όμως τον Ρουφιέ να σώζει και το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Μία από τα ίδια και στην Κορσική, όπου Μπαστιά και Λοριάν κόλλησαν στο 0-0. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν σε πολύ καλή βραδιά τον Λεκόμτ. Αγιτέ και Καμανό ήταν συνεχής πηγή κινδύνων για τους βακαλάους, όμως αμφότεροι είδαν τον έμπειρο γκολκίπερ να τους λέει «όχι». Οι παίκτες του Ριπόλ προσπάθησαν να απειλήσουν στην αντεπίθεση και έχασαν την καλύτερη ευκαιρία με τον Γουάρις, όμως το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Η επανάληψη ξεκίνησε με την ίδια εικόνα και τον Καμανό να χάνει την πρώτη ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να σκοράρουν και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Παρασκευή (04/03)

Καέν-Μονακό 2-2
(64' πεν. Φερέ, 89' Κουάκου - 56' Λεμάρ, 69' Γιαχία αυτ.)

Σάββατο (05/03)

Παρί-Μονπελιέ 0-0

Ανζέρ-Σεντ Ετιέν 0-0

Μπορντό-Γκαζελέκ Αζαξιό 1-1
(38' πεν. Ντιαμπατέ - 89' Λαρμπί)

Λιλ-Ρεμς 2-0
(63' Λόπες, 90+3' Έντερ)

Νις-Τρουά 2-1
(12' Ζερμέν, 72' Τραορέ - 26' Ζαν)

Μπαστιά-Λοριάν 0-0

Κυριακή (06/03)

Μαρσέιγ-Τουλούζ (15:00)
Ρεν-Ναντ (18:00)
Λυών-Γκινγκάμπ (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα