ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0

bet365

H AEK του Πογέτ δεν εντυπωσίασε όμως πλέον ξέρει να παίρνει αποτελέσματα! Αυτό έκανε και κόντρα στον ΠΑΟΚ (1-0), με το γκολ του Βάργκας και το λάθος του Βελλίδη στο ντεμπούτο του! Μια ακόμη νίκη για την Ένωση κι αποφασιστικό βήμα ενόψει play off!

Από τα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ έδειξε τη διάθεση της να πάρει την κατοχή της μπάλας και να κάνει παιχνίδι, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που μάλλον ήθελε να παίξει με αντεπιθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο, πάντως, ήρθε η πρώτη φάση της Ενωσης στο 12' με το άνοιγμα του Αραβίδη για τον Γκάλο, στο γύρισμα του οποίου όμως δεν υπήρχε κανείς συμπαίκτης του... Αυτή ήταν η πρώτη καλή φάση για τους Κιτρινόμαυρους αλλά η πρώτη των Θεσσαλονικέων, στο 19', ήταν ακόμη καλύτερη καθώς ο Αρθο... έβγαλε τετ α τετ τον Ροντρίγκες αλλά ο Ανέστης απέκρουσε!

Η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ περίμενε την ΑΕΚ για να χτυπήσει στην κόντρα καθώς είχε τους παίκτες για να το κάνει, χωρίς όμως να του δοθούν οι ευκαιρίες που θα περίμενε. Μετά το 25λεπτο, πάντως, το ματς μάλλον ισορρόπησε για κάποια λεπτά αφού οι φιλοξενούμενοι βγήκαν πιο μπροστά. Κάποιο αποτέλεσμα, επιθετικά, δεν είχε αυτό αλλά δεν ένιωθαν και κάποια απειλή αμυντικά καθώς είχαν καταφέρει να κλείσουν κάθε χώρο για την ΑΕΚ. Παρ' όλα αυτά, το γκολ μπήκε για την Ενωση...

Στο 33' ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Αρθο γύρισε με το κεφάλι, ο Βάργκας δεν κατάφερε να σκοράρει με την πρώτη αλλά το έκανε με την δεύτερη καθώς η μπάλα δεν απομακρύνθηκε μετά το λάθος του Βελλίδη (1-0)! Ο Γκουστάβο Πογιέτ άλλαζε πλευρές στους Βάργκας-Μπαρμπόσα, ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά για να ψάξει την ισοφάριση αλλά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 καθώς δεν έγινε κάποια άλλη αξιόλογη φάση μετά το γκολ του Βενεζουελάνου.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Τούντορ πέρασε στο ματς τον Μπερμπάτοφ αντί του Τζιόλη αφού ο ΠΑΟΚ έπρεπε πλέον να παίξει πιο επιθετικά. Οι Θεσσαλονικείς επιχείρησαν να το κάνουν αλλά δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα την ΑΕΚ, η οποία αμυνόταν με σωστό τρόπο και δεν άφηνε κάποια ευκαιρία στους φιλοξενούμενους. Οι οποίοι φιλοξενούμενοι, προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την κακή μέρα του Γιόχανσον για να μπουν από τον άξονα αλλά και πάλι δεν έφταναν ως το τέλος.

Με την είσοδο του Τζιμπούρ αντί του Βάργκας, μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Πογιέτ έστειλε τον Αλγερινό στην κορυφή και τον Αραβίδη στο αριστερό άκρο, για να έρθει στο 65' η καλή ευκαιρία της ΑΕΚ με τον Γιόχανσον, ο οποίος δεν έπιασε σωστά το σουτ από πολύ καλή θέση. Η Ενωση, που σε ακόμη ένα ματς έπαιξε με πρώτο στόχο το αποτέλεσμα, είχε ακόμη μία φάση για να κλειδώσει το τρίποντο, στο 76', αλλά ο Μάνταλος είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ και στο 83' οι Κιτρινόμαυροι απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα καθώς ο Μπερμπάτοφ άφησε τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες μετά την αγκωνιά του στον Σιμόες...

Παραδόξως, με παίκτη λιγότερο οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να γίνουν -για πρώτη φορά- απειλητικοί στα τελευταία λεπτά με το σουτ του Κίτσιου αλλά ο Ανέστης αντέδρασε όπως έπρεπε και κράτησε το τρίποντο για την ομάδα του.

Man of the match: Ο τίτλος πάει στον Ανέστη, ο οποίος αντέδρασε όπως έπρεπε σε δύο περιπτώσεις. Ειδικά στο τετ α τετ του Ροντρίγκες στο 19' διόρθωσε και το τραγικό λάθος του Αρθο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αρθο... Με διαφορά ο... καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ!

Στο ύψος του: Ο Σιμόες. Αν και είχε, για πρώτη φορά, τόσο κακό τον Γιόχανσον δίπλα του, ο Πορτογάλος έκανε αυτά που έπρεπε και βοήθησε πάρα πολύ την ΑΕΚ με τα συνεχή κοψίματα του.

Η γκάφα: Θλιβερό αυτό που έκανε ο Μπερμπάτοφ στο 83ο λεπτό...

Το στραγάλι: Θα μπορούσε να σφυρίξει και περισσότερο σε κάποια μαρκαρίσματα του ΠΑΟΚ ο Γιάχος αλλά προτίμησε να μην το κάνει. Συνολικά, πάντως, απέφυγε το μεγάλο λάθος και δεν προκάλεσε διαμαρτυρίες σε καμία από τις δύο ομάδες.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ έκανε ό,τι έπρεπε. Ηταν κυνική, αποτελεσματική και πήρε το ματς που ήθελε πάρα πολύ. Αν δεν υπήρχε και ο... Αρθο, μάλιστα, η Ενωση μάλλον δεν θα ένιωθε καμία απειλή από τον κακό ΠΑΟΚ. Ετσι, η ομάδα του Πογιέτ συνεχίζει το νικηφόρο σερί και εδραιώθηκε στη 2η θέση.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Βάργκας (61' Τζιμπούρ), Αραβίδης (91' Μπουονανότε), Μπαρμπόσα (91' Σοϊλέδης).

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ (77' Κόστα), Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Χαρίσης, Τζιόλης (46' Μπερμπάτοφ), Τσιμιρότ, Μακ, Αθανασιάδης (70' Ζάιρο), Ροντρίγκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα