Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 0-0

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 0-0

bet365

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε... μονότερμα τον Πανιώνιο, έχασε τα... άχαστα με τους Κλωναρίδη-Αμπέιντ, έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Διούδη και δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο (0-0) στην άδεια Λεωφόρο! Παραμένουν σε τροχιά play off οι Νεοσμυρνιώτες.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός βρίσκει τον δρόμο του μέσα από το 4-3-3 του Αντρέα Στραματσόνι, με τον Ιταλό τεχνικό να διατηρεί τον βασικό του κόρμο. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ, αριστερό μπακ ο Πράνιτς, δεξί ο Μέστο και ο Κουτρουμπής με τον Τελάντερ στο κέντρο της άμυνας. Ο Ζέκα σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τον Εσιέν και τον Αμπέντ μπροστά του. Αριστερό εξτρέμ Κλωναρίδης, δεξί ο Μπουμάλ και στην κορυφή ο Μπεργκ. Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε ξανά την πετυχημένη συνταγή. Ο Έλληνας τεχνικός παρουσίασε έναν Πανιώνιο να περιμένει στο μισό γήπεδο, με διάταξη 4-2-3-1 και χωρίς κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα.

Ο Διούδης υπερασπίστηκε την εστία των «κυανέρυθρων». Δεξί μπακ ο Βλάχος, αριστερό ο Τασουλής και ο Ρισβάνης με τον Χατζηισαϊα δίδυμο στα στόπερ. Κόρμπος και Σιώπης τα αμυντικά χαφ. Μασούρας, Μπακασέτας, Καραμάνος η μεσοεπιθετική τριπλέτα και μπροστά ο Ανσαριφάρντ.

Έπεσε πάνω στον Διούδη!

Είναι η πιο κακή του συνήθεια. Να πετάει τα πρώτα ημίχρονα και μετά να τρέχει και μην προλαβαίνει. Ο Παναθηναϊκός, απόψε, εμφάνισε μία σούπερ βελτιωμένη έκδοση, είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας(75%-25%), πολύ καλή κυκλοφορία, αυτοματισμούς, τελικές προσπάθειες. Το «τριφύλλι» κυριάρχησε πάνω στο χορτάρι αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Σωκράτη Διούδη, ο οποίος κατέβασε ρολά και κράτησε όρθιο τον Πανιώνιο που απλά περίμενε στο δικό του γήπεδο, δεν μπορούσε να βγει από την περιοχή του και θα πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερός που το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα στην ανάπαυλα.

Οι «πράσινοι» με κορυφαίο τον Κάρλος Ζέκα και σε μεγάλα επιθετικά κέφια τον Μίκαελ Εσιέν, απείλησαν την εστία του «ιστορικού» αρκετές φορές. Τα δύο σουτ του Γκανέζου μέσου έξω από την περιοχή, το φάουλ του Πράνιτς και το κοντινό πλασέ του Κλωναρίδη, όμως, βρήκαν... απάντηση από τον Έλληνα πορτιέρο του Πανιωνίου.

Ο Παναθηναϊκός παρότι είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες θα μπορούσε να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο τις επιθέσεις του. Η επιπολαιότητα του Αμπέντ και η έλλειψη ουσίας από Μπουμάλ και Κλωναρίδη, στέρησαν την δημιουργία κι άλλων αξιόλογων φάσεων...

Τα άχαστα και ο «κέρβερος»...

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με... φόρα από το πρώτο ημίχρονο, διατήρησε την πολιορκία στην περιοχή του Πανιωνίου αλλά συνέχισε να είναι άστοχος και να πετά στα σκουπίδια την μία ευκαιρία μετά την άλλη! Ο Κλωναρίδης έκανε την αρχή στο 57' από ιδανική θέση, ένα λεπτό αργότερα ο Αμπέντ σε κενό τέρμα πλάσαρε στο χαλαρό και έδωσε την δυνατότητα στον Διούδη να σώσει την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Οι «πράσινοι» με κορυφαίο τον Ολιβιέ Μπουμάλ που απείλησε έξω από την περιοχή δύο φορές και ήταν εξαιρετικός, έψαχνε το γκολ σαν... τρελός, ο Στραματσόνι έριξε στο ματς Καλτσά, Πέτριτς και Λουντ(γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1), με τους φιλοξενούμενους μετά το 70' να βγαίνουν από το καβούκι τους και να ψάχνουν το γκολ στην κόντρα επίθεση.

Το σουτ του Μασούρα απόκρουσε ο Στιλ και στο 84' γράφτηκε ο επίλογος των μεγάλων ευκαιριών του Παναθηναϊκού, με τον Διούδη να κάνει την επέμβαση της αγωνιστικής στην κεφαλιά του Κουτρουμπή. Ο Έλληνας πορτιέρο κράτησε «ζωντανό» τον Πανιώνιο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, τα έβαλε σχεδόν μόνος του κόντρα στην επίθεση του Παναθηναϊκού και βγήκε νικητής, καθώς το 0-0 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, έχασε ευκαιρίες αλλά αυτό που μετράει είναι η ουσία. Δεν την είχε και ο Πανιώνιος έφυγε από την Λεωφόρο με έναν βαθμό «χρυσάφι» χάρη στον τερματοφύλακά του.

MAN OF THE MATCH:Θέλει και ερώτημα; Στην μεγαλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, ο Σωκράτης Διούδης ήταν ανίκητος! Ο Έλληνας άσος κατέγραψε 5-6 καθοριστικές επεμβάσεις, είπε «όχι» στις πιο μεγάλες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού και χάρη στην τρομερή του εικόνα, ο Πανιώνιος πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ολιβιέ Μπουμάλ. Απέναντι στην πρώην του ομάδα, δημιούργησε αρκετά ρήγματα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Από τα δικά του πόδια ξεκινά η φάση του Κλωναρίδη, έχει δύο εξαιρετικά σουτ που καταλήγουν λίγο έξω από την εστία του Πανιωνίου. Δείχνει να έχει προσαρμοστεί με το... καλημέρα και να δίνει στοιχεία που έλειπαν από το «τριφύλλι».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Βίκτωρας Κλωναρίδης. Ο Έλληνας εξτρέμ πήρε ξανά φανέλα βασικού, παρά την απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν δικαίωσε τον Αντρέα Στραματσόνι για την στήριξη. Στο πρώτο μέρος αναλώθηκε σε ανούσιες ενέργειες και αρκετές λάθος επιλογές στο επιθετικό τρίτο του Παναθηναϊκού. Στο 57' χάνει μια απίστευτη ευκαιρία, με την μπάλα να του έρχεται στρωμένη, στο καλό του πόδι και εντελώς αμαρκάριστος. Δικαίως ήταν η πρώτη αλλαγή για το «τριφύλλι».

Η ΓΚΑΦΑ: Από τις ευκαιρίες που δεν χάνονται. Όχι τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο. Ο Μεντί Αμπέντ κατάφερε να χάσει το... άχαστο στο 58'! Σε κενή εστία πλάσαρε αδύναμα, τόσο όσο χρειαζόταν για να τον προλάβει ο Διούδης και να σώσει τον Πανιώνιο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο 57' ο επόπτης Ακρίβος υποδεικνύει σε θέση οφ-σάιντ τον Αμπέντ, πριν ο Αλγερινός βγει στο τετ-α-τετ με τον Διούδη. Λάθος υπόδειξη από τον πρώτο βοηθό. Ο ρέφερι Παπαπέτρου έκανε σε γενικές γραμμές μια καλή διαιτησία, χωρίς το μεγάλο λάθος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες αλλά το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό. Αν δεν στείλεις την μπάλα στο πλεκτό, δεν κερδίζεις. Το μάθημα από το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έγινε κατανοητό και ο Πανιώνιος με κορυφαίο τον Διούδη «έκλεψε» την ισοπαλία στην άδεια-για τελευταία φορά- λόγω τιμωρίας Λεωφόρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα