Ανατροπή Ευρώπης η Ρεν

Gazzetta team
Ανατροπή Ευρώπης η Ρεν

bet365

Η Ρεν έκανε εντυπωσιακή ανατροπή (από 0-2) και επιβλήθηκε με 4-2 της Τρουά. Μεγάλη νίκη η Μπορντό, σώθηκε στις καθυστερήσεις η Ναντ, συνεχίζεται το αήττητο σερί της Γκαζελέκ.

Μεγάλη επιστροφή και νίκη για την Ρεν, που επέστρεψε από την κόλαση του 0-2, για να κερδίσει με 4-2 την ουραγό Τρουά, που ακόμα ψάχνει την πρώτη της νίκη, και να βρεθεί πολύ κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν εντυπωσιακά στο ματς και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7’ με εκπληκτικό σουτ του Καμούς εκτός περιοχής! Πριν καλά-καλά καταλάβουν οι ρενέ τι συνέβη, βρέθηκαν και με δεύτερο γκολ στην πλάτη, όταν στο 15’ μετά από σέντρα του Καμούς, ο Ζαν με κεφαλιά έκανε το 2-0! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο ματς στο 21’ με πέναλτι του Ντιάν, ενώ στο 28’ έφτασαν στην ισοφάριση, όταν ο εκπληκτικός Ντεμπελέ με σουτ από δύσκολη γωνία στην περιοχή έκανε το 2-2!

Οι παίκτες του Μοντανιέ είχαν βρει ρυθμό και ολοκλήρωσαν την ανατροπή πριν το ημίχρονο. Δεύτερο πέναλτι, ξανά εκτελεστής ο Ντιάν και 2-3 στο 39’! Το ματς ήταν ανοιχτό, με τους ρενέ να είναι καλύτεροι και τον Σίο να χάνει μεγάλη ευκαιρία με το ξεκίνημα της επανάληψης. Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν όσο μπορούσαν, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν σε τρίτο γκολ και τα πάντα τελείωσαν στο 81’, όταν ο Γκροσίτσκι μπήκε από αριστερά στην περιοχή και με εκπληκτική ατομική ενέργεια έκανε το τελικό 2-4.

Ανεβαίνει η Μπορντό
Μεγάλη νίκη για την Μπορντό, που με γκολ του Ντιαμπατέ επιβλήθηκε με 1-0 της Λιλ και πλησίασε στην 5άδα. Το ξεκίνημα βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν το μυαλό τους στην άμυνα, με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται στο 21’, όταν ο Καρασό έβγαλε το σουτ του Ταλό. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό στη συνέχεια, απείλησαν με τους Καζρί (22’) και Κοντέντο (24’), πριν ο Ταλό φτάσει μία ανάσα από το 0-1 στο 45’, όταν είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Το ματς ήταν ανοιχτό και στην επανάληψη, με τους Γιρονδίνους να φτάνουν γρήγορα στο γκολ. Σέντρα του Καζρί στο 51’, άπιαστη κεφαλιά του Ντιαμπατέ και 1-0! Ο Αμαντού έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση στο 61’, ενώ ο Ταλό έστειλε την μπάλα πάνω στον Καρασό. Οι λιλουά δεν ήταν το ίδιο καλοί επιθετικά με τις προηγούμενες αγωνιστικές, με τον Μπενζιά να είναι καλά κλεισμένος και η τελευταία ευκαιρία χάθηκε για την Μπορντό, όταν στο 88’ η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το φάουλ του Καζρί.

Το έσωσε στο τέλος η Ναντ
Με γκολ του Σαμπαλί στις καθυστερήσεις, η Ναντ κατάφερε να επιστρέψει από το 0-2 και να πάρει ισοπαλία 2-2 από την Γκινγκάμπ. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 3’ μετά από αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα της Ναντ, ο Μπενεζέ έκανε από κοντά το 1-0, ενώ η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για την Γκινγκάμπ.

Ο Ερντίνγκ έφτασε μία ανάσα από το 2-0 στο 13’, το οποίο τελικά έκανε στο 24’ ο Σαλιμπούρ μετά από ασίστ του Μπενεζέ! Τα πάντα άλλαξαν στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν στο 64’ με αυτογκόλ του Κερμπρά, πριν ο Μπενεζέ χάσει μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο 73’. Ο επιθετικός της Γκινγκάμπ είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Ριού και τελικά η ομάδα του το πλήρωσε στις καθυστερήσεις. Σαμπαλί και Μπαμού έπαιξαν το 1-2 και ο πρώτος με ωραία ενέργεια στην περιοχή και σουτ έκανε το τελικό 2-2 στο 2’ των καθυστερήσεων!

Νίκη για Μπαστιά, συνεχίζει η Γκαζελέκ
Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Μπαστιά, που επιβλήθηκε με 1-0 της Μονπελιέ και ξέφυγε ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Το ματς ήταν κακό, με τον Αγιτέ να σκοράρει μετά από ωραίο συνδυασμό με κεφαλιά στο 48’ και να δίνει το τρίποντο στους Κορσικανούς. Το ματς χάλασε στη συνέχεια, καθώς στο 65’ αποβλήθηκε ο Φοφανά για χτύπημα εκτός φάσης, ενώ στο 68’ τον ακολούθησε ο Κονγκρέ, που αποβλήθηκε – αυστηρά – για μαρκάρισμα στον Αγιτέ. Αμφότερες οι ομάδες τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, με το 1-0 να παραμένει.

Η άλλη ομάδα της Κορσικής, η Γκαζελέκ Αζαξιό, συνεχίζει να εντυπωσιάζει, καθώς παρέμεινε για 11ο συνεχόμενο ματς χωρίς ήττα! Ο ομάδα του Λορί προηγήθηκε μόλις στο 2’, όταν μετά από λάθος του Μαντί ο Μπουταΐμπ έκανε το 1-0, για να φέρει τα πράγματα πάνω-κάτω ο Ντε Πρεβίλ στη συνέχεια. Ο μέσος της Ρεμς έφερε το ματς στα ίσα στο 22’, ενώ πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με πανέμορφη λόμπα στο 31’ για το 1-2! Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια, είχαν δοκάρι με το ξεκίνημα της επανάληψης και τελικά κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα, με τον Τζόκοβιτς να κάνει το τελικό 2-2 στο 72’ από κοντά μετά από συνεχόμενα λάθη στην άμυνα της Ρεμς.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Παρασκευή (15/01)

Νις-Ανζέρ 2-1
(80' πεν., 84' πεν. Μπεν Αρφά - 24' Καπέλ)

Σάββατο (16/01)

Τουλούζ-Παρί 0-1
(73' Ιμπραΐμοβιτς)

Γκιγνκάμπ-Ναντ 2-2
(3' Μπενεζέ, 24' Σαλιμπούρ - 64' Κερμπρά αυτ., 90+2' Σαμπαλί)

Τρουά-Ρεν 2-4
(7' Καμούς, 15' Ζαν - 21' πεν., 39' πεν. Ντιάν, 28' Ντεμπελέ, 81' Γκροσίτσκι)

Μπορντό-Λιλ 1-0
(51' Ντιαμπατέ)

Γκαζελέκ Αζαξιό-Ρεμς 2-2
(2' Μπουταΐμπ, 72' Τζόκοβιτς - 22', 31' Ντε Πρεβίλ)

Μπαστιά-Μονπελιέ 1-0
(48' Αγιτέ)

Κυριακή (17/01)

Λοριάν-Μονακό (15:00)
Καέν-Μαρσέιγ (18:00)
Σεντ Ετιέν-Λυών (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα