Καλλονή: Παραμονή, ίδιος στόχος και δυσκολίες

Νίκος Τσιώκος
Καλλονή: Παραμονή, ίδιος στόχος και δυσκολίες

bet365

Η Καλλονή πέτυχε την παραμονή, έθεσε τον ίδιο στόχο για τη νέα σεζόν, ενώ αντιμετώπισε πάρα πολλές δυσκολίες μέσα στο 2015.

Η παραμονή δεν ήρθε εύκολα για την Καλλονή και γενικά το 2015 μόνο εύκολο δεν ήταν για τον σύλλογο της Μυτιλήνης. Η χρονιά ξεκίνησε με «λευκή» ισοπαλία στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και εν συνεχεία έδωσε μεγάλη μάχη για να καταφέρει να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα για μία ακόμα σεζόν.

Οι 44 βαθμοί της αρκούσαν, αφού ήταν μόλις έναν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το καλοκαίρι αποχώρησαν σημαντικοί παίκτες, όπως οι Λεοζίνιο, Πετρόπουλος, Χουάνμα και έγιναν προσεκτικές κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ.

Ωστόσο, δε βρέθηκαν ποτέ ισάξιοι αντικαταστάτες τους και το πρώτο μισό της νέας αγωνιστικής περιόδου ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Μάλιστα, μέχρι τώρα έχει πανηγυρίσει μόλις μία νίκη, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην ουρά της βαθμολογίας με 7 πόντους και στο -6 από την παραμονή.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αλλά και με την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, κάτι που έφερε και την παραίτηση του Θαλή Θεοδωρίδη από τον πάγκο της ομάδας. Σε όλα αυτά προστίθεται η διαμάχη με τον Δήμο Λέσβου και τον Αιολικό για το γήπεδο του Ταρλά, η οποία φαίνεται πως θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη.

Τι κρατάνε: Την παραμονή για τρίτη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα. Η Καλλονή... συστήθηκε στα μεγάλα σαλόνια την περίοδο 2013-2014 και κατάφερε να μη... σβήσει σύντομα από τον χάρτη της μεγάλης κατηγορίας.

Τι αφήνουν: Τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι νησιώτες, ειδικά στο πρώτο μισό της νέας σεζόν με πολλές κακές εμφανίσεις, που έφεραν και ήττες.

Παίκτης που ξεχώρισε: Ο Λεοζίνιο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Καλλονής την περασμένη σεζόν και το καλοκαίρι... χαιρέτισε! Γεγονός που έκανε την ΑΕΛΚ πολύ αδύναμη, ιδιαίτερα στο δημιουργικό κομμάτι.

Η καλύτερη στιγμή: Πέρα από την επιτυχία της παραμονής για τρίτη σερί σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, ξεχώρισε μέσα σε όλες τις δυσκολίες σαν τη... μύγα μες στο γάλα η «πεντάρα» επί του Παναιτωλικού (5-1) για την 5η αγωνιστική της φετινής σεζόν.

Η χειρότερη στιγμή: Οι κακές εμφανίσεις έφεραν και κάποιες βαριές ήττες. 5-0 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για την 33η αγωνιστική της περασμένης σεζόν και 4-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για τη 2η αγωνιστική της φετινής.

Η δήλωση του 2015: «Θέλουμε να περάσουμε μήνυμα σε όλους τους καλοθελητές που λένε ότι η Καλλονή δε θα αντέξει στη Σούπερ Λίγκα. Εμείς θα τα καταφέρουμε», είπε μεταξύ άλλων ο Ανέστης Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης (1-1) για την 3η αγωνιστική στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα