Αστέρας Τρίπολης: Ενα άστρο κάθε χρόνο και πιο λαμπερό

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Αστέρας Τρίπολης: Ενα άστρο κάθε χρόνο και πιο λαμπερό

bet365

Ο Ιούνιος του 2015 βρήκε τον Αστέρα Τρίπολης στην καλύτερη θέση της ιστορίας του (3ος) και απευθείας στους ομίλους του Europa League. Μιλάμε για μια χρονιά που το άστρο της ομάδας έγινε πιο λαμπερό και όσο περνά ο καιρός όλο και δυναμώνει.

Στον Αστέρα Τρίπολης έχουν ένα στόχο: Κάθε χρόνο να μεγαλώνουν όλο και περισσότερο. Να κατακτούν συνεχώς και μία νέα κορυφή. Να κάνουν βήματα προς τα εμπρός. Σαφώς, η 2η θέση στα πλέι οφ κι η 3η στη γενική βαθμολογία αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός. Όπως κι η απευθείας είσοδο της ομάδας στους ομίλους του Europa League. Όπως και το ότι στην Πράγα, ο Αστέρας έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα σε ευρωπαϊκές συμμετοχές (24).

Τι κρατάνε: Φυσικά και κρατούν την περσινή πορεία που τους έφερε στην καλύτερη θέση της ιστορίας τους: 3ος στο πρωτάθλημα και 2ος στα πλέι οφ. Ένα αποτέλεσμα που τον έφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του απευθείας στους ομίλους του Europa League. Η ομάδα της Αρκαδίας έχει... φροντίσει κάθε χρόνο να μεγαλώνει. Δεν είναι πια μόνο το καμάρι της Αρκαδίας, αλλά έχει φροντίσει να είναι ένα υγιές κλαμπ που κοντράρει τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου στα... ίσια.

Τι αφήνουν: Φυσικά και θέλουν να ξεχάσουν το μέτριο ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα. Η ήττα από Παναιτωλικό στο «Κολοκοτρώνης» κι οι ισοπαλίες με Πλατανιά και Ξάνθη στην έδρα του... πόνεσαν. Τώρα έχει ένα σερί τεσσάρων ηττών, έχοντας όμως αντιμετωπίσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Με την επιστροφή από τις διακοπές των Χριστουγέννων η νίκη επί του Πανθρακικού είναι απαραίτητη.

Θα καταφέρει ο Αστέρας να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανθρακικού στην Τρίπολη; Στο 1.61 ο άσος στην Sportingbet.

Παίκτης που ξεχώρισε: Ε, φυσικά κι ο Χερόνιμο Μπαράλες ξεχώρισε. Γιατί; Το παλικάρι έβαλε 21 γκολ, εκ των οποίων τα 17 ήταν στη Super League. Έτσι αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημά μας, ενώ το καλοκαίρι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Τελικά, Η Σίβασπορ τον έκανε δικό της αλλά δεν εξελίσσεται όπως ονειρευόταν η παρουσία του εκεί. Ενας τραυματισμός τον έχει κάνει να παίξει σε έξι μόλις ματς, στα οποία δεν έχει βρει δίχτυα.

Καλύτερη στιγμή: Η νίκη επί του ΠΑΟΚ στην 6η αγωνιστική των πλέι οφ αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας καταπληκτικής χρονιάς. Το γκολ του Ιγκλέσιας έδωσε στην ομάδα τη 2η θέση στα πλέι οφ και την έστειλε στους ομίλους του Europa League.

Αλλη μια στιγμή που θα θυμούνται άπαντες στην ομάδα είναι το ματς με τη Σάλκε στη «Veltins-Arena». Παρά την ήττα με 4-0 και μόνο του ότι μια ομάδα από την επαρχία καταφέρνει να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους της Ευρώπης και να γεμίζει με τέτοιες εμπειρίες, καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι.

Χειρότερη στιγμή: Η ήττα στην Πράγα έβαλε τέλος στα όνειρα για πρόκριση από τους ομίλους του Europa League. Οι προσδοκίες και τα όνειρα για να προχωρήσει η ομάδα στην Ευρώπη τελείωσαν με το γκολ του Μπράμπετς στο 33'. Τα καλύτερα, όμως, έρχονται για τους Αρκάδες...

Η δήλωση του 2015: Το Νοέμβριο έφυγε από τη ζωή Ο Μάρτον Φούλοπ. Ένας παίκτης που υπηρέτησε τον Αστέρα Τρίπολης και αγαπήθηκε ιδιαίτερα. Στο ματς με τον Ατρόμητο, οι παίκτες φόρεσαν μαύρο περιβραχιόνιο και αργότερα, μετά τη νίκη ο Στάικος Βεργέτης αφιέρωσε αυτό το αποτέλεσμα στον Ούγγρο.

«Πετύχαμε μία σπουδαία νίκη απέναντι σ' έναν μεγάλο αντίπαλο. Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη στον Μάρτον Φούλοπ, σε αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα.

Ενός ανθρώπου που στόλισε τον Αστέρα και έκανε το αστέρι του Αστέρα να λάμπει πιο ψηλά και ο Αστέρας θα τον φωτίζει όπου και να είναι», είπε χαρακτηριστικά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα