Αρης: Να φύγει και να μην ξανάρθει...

Αρης: Να φύγει και να μην ξανάρθει...

Gazzetta team
Αρης: Να φύγει και να μην ξανάρθει...

bet365

Ο Άρης από την μία συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής και από την άλλη ήξερε πώς στον πρώτο χρόνο του νέου αιώνα στον οποίο έμπαινε θα έπρεπε να πιει το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

Πλέον όμως δεν ήταν η Β εθνική, αλλά τα...αλώνια της Γ εθνικής που έπρεπε να ξεπεράσει. Όπως όμως αποδείχθηκε περίτρανα το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο ίδιος ο Άρης. Μετά τα όσα κωμικοτραγικά έγιναν το καλοκαίρι του 14 και την παρωδία στην οποία λειτουργούσε η ομάδα τους τελευταίους μήνες, τις κόντρες σε καθημερινό επίπεδο των διοικούντων, του ΑΣ και πρώην παραγόντων να κάνουν εννίοτε την εμφάνισή τους, παίκτες απλήρωτους να διαμαρτύρονται ότι βάζουν οι ίδιοι πετρέλαιο και δεν λαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη, υπήρξε η αποχώρηση του κ. Γαλανού και η έλευση της οικογένειας Καλαιτζίδη. Θυμίζουμε ότι ο Γαλανός είχε επιλέξει να απομακρύνει τον Καλαιτζίδη με τον Κάμπος να έρχεται στην θέση του. Και μετά ο Καλαιτζίδης πήρε την θέση του Γαλανού!!!

Σημείο πολύ σημαντικό. Για την εκκαθάριση-τον λόγο που ο Άρης επέλεξε την Γ εθνική- και ενώ τα ΔΣ του ΑΣ άλλαζαν σαν τα πουκάμισα, δεν έγινε σχεδόν τίποτα.

Tο λάθος Ντομπρασίνοβιτς και η Δράμα!

Αγωνιστικά η ομάδα ήταν μέσα στο παιχνίδι καθώς στο τέλος του πρώτου γύρου βρίσκονταν 1 βαθμό πάνω από τον Πανσερραικό, αλλά ξεκάθαρα φώναζε για ενίσχυση. Η έλευση Καλαιτζίδη απεκατέστησε τα όσα γίνονταν σε οικονομικό επίπεδο, η ομάδα ενισχύθηκε αγωνιστικά, αλλά ξεκάθαρα έχασε...εξωαγωνιστικά. Παράλληλα ο αδερφός του επενδυτή της ομάδας αποτελούσε κόκκινο πανί για μεγάλη μερίδα του κόσμου, με την αμφισβήτηση να αυξάνεται ακόμα περισσότερο με την απαοχώρηση του Κάμπος και την έλευση του άπειρου Ντομπρασίνοβιτς. Μία λάθος επιλογή που στοίχισε ξεκάθαρα στην πορεία, πέρα από τις λάθος...συμμαχίες και επιλογές χωρίς λογική.

Σημείο αναφοράς πέρσι και πάλι η Δράμα. Εκεί όπου ο Άρης έχασε σε ένα ματς καρμπόν με το τελευταίο εκτός έδρας για φέτος. Ο Ντομπρασίνοβιτς έγινε βοηθός του Καλαιτζίδη (όχι ότι πριν ήταν πρώτος προπονητής επί της ουσίας) και ο Άρης έκανε ένα σερί που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα του έδινε την άνοδο. Πέτυχε 10 συνεχόμενες νίκες (και μία ισοπαλία όταν όλα είχαν κριθεί τελευταία αγωνιστική), αλλά ο Πανσερραικός που άρπαξε την ευκαιρία από την ήττα στην Δράμα, ανέβηκε κατηγορία.

«Σκάνδαλο από ΕΠΟ»!

Ο ΑΡΗΣ θα έπρεπε να μείνει άλλη μία χρονιά στην Γ΄, αλλά φάνηκε να υπάρχει σωτηρία μέσω Νίκης Βόλου και ΟΦΗ. Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος στην Ευρώπη, φέτος ο Άρης θα έπαιζε στην Β, αφού αυτό δικαιούταν βάση ΚΑΠ, προκήρυξης και όλων των νόμων.

Όχι όμως στην Ελλάδα, όχι στην ΕΠΟ. Η ομοσπονδία άλλαξε τον ΚΑΠ ενώ απαγορεύεται από τον αθλητικό νόμο και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδροςτης ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκης δήλωσε δημόσια ότι τα κενά θα καλυφθούν από την Γ εθνική(άρα ο ΑΡΗΣ θα ανέβει), οι απόφάσεις των επιτροπών με την έντονη πίεση συγκεκριμένων ομάδων της δεύτερης κατηγορίας, καταστρατήγησαν τους νόμους και τους κανονισμούς και ο Άρης παρέμεινε στην Γ εθνική.

Καλαιτζίδης δεν θα μπορούσε να συνεχίσει ούτε για μία μέρα ακόμα. Η αποτυχία ήταν παταγώδης. Ο ΑΣ έβγαλε ανακοίνωση για πόρισμα χρήσης από τον Γαλανό και υποχρεώσεις του 194.000 ευρώ, ο τελευταιος ανταπάντησε και κάπου εκεί εμφανίστηκε και ο Αρβανιτίδης με κάτι Άραβες... που απαντούσαν σε βενζνάδικο στο Λονδίνο και τους γνωστούς Ισπανούς.

Αρβανιτίδης και... Καρυπίδης!

Η έλευση Αρβανιτίδη συνέπεσε με την έντονη αντιπαράθεση για την Βέροια με τον Καλαιτζίδη, αλλά ο γιος του πρώην παράγοντα της ομάδας της Ημαθίας, δεν αναλάμβανε την ομάδα αν δεν τελεσιδικούσε η παραμονή στην Γ εθνική. Σε αυτή την βδομάδα που περίμενε εμφανίστηκε και ο κ. Καρυπίδης. Στις εκλογές υπήρξε νίκη με 2 ψήφους της πλευράς Αρβανιτίδης, αλλά δυο μέρες μετά ο ΑΣ Άρης καθέρεσε τον Αρβανιτίδη με μία σκληρή ανακοίνωση (με καταγγείες για νοθεία, τραμπουκισμούς κτλ) και έφερε Καρυπίδη.

Η πλευρά Καλαιτζίδη απέτυχε παταγωδώς στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά τουλάχιστον επί των ημερών της προχώρησε το θέμα της εκκαθάρισης, σύμφωνα με την επίσημη πάντα ενημέρωση.

Αλενατόρε Νικολό και μπάλα!

Μέχρι την έλευση Καρυπίδη όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, το...ρεπορτάζ μόνο αθλητικού συλλόγου δεν ήταν. Από την στιγμή που ανέλαβε όμως ο νεαρός επιχειρηματίας, ο Άρης δείχνει ξεκάθαρα οτι θα είναι περαστικός από την κατηγορία. Επιτέλους ο Αρειανός θα μπορούσε να ασχοληθεί με την...μπάλα. Πλάνο τριετίας με παίκτες μεγαλύτερων κατηγορίων και Αναστόπουλο προπονητή. Αλλα και μεγάλες επιστροφές όπως του Τάτου και του Κόκε! Ακόμα και η ήττα από την Δόξα δεν διαφοροποίησε την κατάσταση καθώς υπάρχει μεγάλη διαφορά από τις ομάδες που ακολουθούν και μάλιστα τις φιλοξενεί στο Βικελίδης στον δεύτερο γύρο που μοιάζει περισσότερο ως περίοδο προετοιμασίας για την Β εθνική.

Εκεί που ανήκει

Ο Άρης αφήνει το 2015 με την ευχή να μην ξαναέρθει ποτέ στην ιστορία του η χειρότερη... ever χρονιά. Τουλάχιστον αποχαιρετά αυτή την μαύρη σελίδα, σίγουρος ότι την επόμενη σεζόν θα πρέπει να πραγματοποιήσει άλλο ένα βήμα γα την επιστροφή εκεί όπου πραγματικά ανήκει. Να πάρει την θέση του στις 5 κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας...

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα