Hρακλής: Στο... σπίτι του και πάλι!

Hρακλής: Στο... σπίτι του και πάλι!

Απόστολος Παγώνης
Hρακλής: Στο... σπίτι του και πάλι!

bet365

Το 2015 ήταν χρονιά... αναγέννησης! Μετά από 5 χρόνια στο «ξερονήσι» των μικρότερων κατηγοριών, ο Ηρακλής γύρισε με όνειρα εκεί που ανήκει. Στην Σούπερ Λίγκα!

Ήταν 4... μαρτυρικά χρόνια! Η ψυχή του Ηρακλειδέα πονούσε βλέποντας τον Ημίθεο να βολοδέρνει στις μικρές κατηγορίες, το μαρτύριο είχε ξεκινήσει από την Καλλικράτεια και τερμάτισε στο Καυτανζόγλειο με φιέστα. Πλέον σηκώνει ψηλά το κεφάλι και φωνάζει «Γυρίσαμε σπίτι». Ο Ηρακλής του Σπύρου Παπαθανασάκη και του Νίκου Παπαδόπουλου πήγαινε τρένο στο πρωτάθλημα, ενώ και στο κύπελλο έφτασε κοντά στον θαύμα, όμως η Ξάνθη ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Το καλοκαίρι δεν έγινε πολλές αλλαγές αποφασίσθηκε να διατηρηθεί ο περσινός κορμός και πάνω σ' αυτόν να γίνουν κάποιες σημαντικές προσθήκες. Μια από αυτές ήταν η επιστροφή του Απόστολου Βέλλιου στον αγαπημένο του Ηρακλή. Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να μη ξεκίνησαν καλά στη Super League όμως γρήγορα ανέκαμψε και στον δεύτερο γύρο θα αναζητήσει να πλασαριστεί πιο ψηλά στην βαθμολογία.

Τι κρατάνε: Αυτό που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των χιλιάδων φιλάθλων του Ηρακλή είναι η επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Δεν υπάρχει άλλωστε κάτι άλλο για τους «κυανόλευκους» που θα μπορεί να συγκριθεί μ' αυτή την στιγμή. Η άνοδος στην Λίγκα χαιρετίστηκε από φίλους και εχθρούς της ομάδας. Ο Ηρακλής που αρχίζει ν' ανακτά την χαμένη του αίγλη δεν αντιμετωπίζεται ως κάποια ομάδα της σειράς, αλλά ως μια ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει αποτέλεσμα από δυνατές ομάδες. Ο Γηραιός δεν επέστρεψε απλά για να παλεύει κάθε χρόνο την παραμονή του. Επέστρεψε για να διεκδικήσει στόχους. Αυτό θα κάνει τα επόμενα χρόνια γιατί το 2015 είναι μια μεταβατική χρονιά που χρειάζεται όσο και να μη το λένε στη Μίκρα χρόνος προσαρμογής.

Τι αφήνουν: Το πρώτο πράγμα που δεν θέλουν να θυμούνται στην Μίκρα είναι τα τέσσερα πέτρινα χρόνια. Ο Ηρακλής είχε υποβιβαστεί αδίκως στις μικρότερες κατηγορίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, παρότι είχε κερδίσει στον αγωνιστικό χώρο την παραμονή του, την έχασε στη συνέχεια στα χαρτιά. Το 2015 είναι η χρονιά που η μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου έλαβε τέλος, ανοίγοντας ταυτόχρονα μια άλλη πιο ζωντανή. Η δεύτερη έχει να κάνει με την διπλή αναμέτρηση με την Ξάνθη για τον θεσμό του κυπέλλου. Ο Απρίλιος ήταν ο μήνας που στην οικογένεια του Ηρακλή έκαναν όνειρα για την παρουσία της ομάδας στον τελικό. Τελικά αυτό το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα και σίγουρα έχει ενοχλήσει.

Παίκτης που ξεχώρισε: Κάποιοι θα περίμεναν πως να δουν το όνομα του είτε του Απόστολου Βέλλιου είτε του Γιάννη Λουκίνα. Ο παίκτης όμως που ξεχώρισε το 2015 είναι ο Μιχάλης Μπουκουβάλας. Ο Αργρινιώτης αμυντικός που βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2013 στον Ηρακλή, βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να επιστρέψει μετά από τέσσερα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία. Τα χιλιόμετρα που έχει καταγράψει μέσα στο 2015 ήταν αμέτρητα με τους συμπαίκτες του να το πειράζουν συνεχώς... για τις μπαταρίες που χρησιμοποιεί. Ο Μπουκουβάλας είναι μια ισχυρή προσωπικότητα μέσα στα αποδυτήρια του Ηρακλή παρότι είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Με τις εμφανίσεις που έκανε με την «κυανόλευκη» φανέλα βρέθηκε στον προθάλαμο της Εθνικής ομάδας

Η καλύτερη στιγμή: Το ξέσπασμα των παικτών του Ηρακλή στην άνοδο της ομάδας ήταν ίσως η καλύτερη στιγμή. Με την άδεια του προπονητή Νίκο Παπαδόπουλου και της διοίκησης, οι ποδοσφαιριστές του Γηραιού βρέθηκαν σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης και γιόρτασαν την άνοδο του Ηρακλή στην μεγάλη κατηγορία. Οι ποδοσφαιριστές των "κυανόλευκων" ξέδωσαν μετά από μια δύσκολη και επίπονη χρονιά που είχαν. Όπως επίσης στην πρώτη προπόνηση για την νέα χρονιά με τον κόσμο να είναι στο Καυτανζόγλειο. Οι παίκτες, αναφερόμαστε στους παλιούς, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν στις εξέδρες. Αυτές τις χαρούμενες στιγμές δεν μπορούν να τις περιγράψουν με λόγια οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ανόδου του Ηρακλή, αλλά μόνο μέσα από εικόνες.

Η χειρότερη στιγμή: Ο αποκλεισμός από τον τελικό του κυπέλλου ήταν κάτι που ενόχλησε πολύ την οικογένεια του Ηρακλή. Οι Θεσσαλονικείς ήθελαν να συνδυάσουν με την επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία και την παρουσία τους στον τελικό της διοργάνωσης απέναντι στον Ολυμπιακό. Αυτό δεν ήρθε και ο λόγος ήταν η ήττα με 1-0 από την Ξάνθη στο Καυτανζόγλειο. Στα Πηγάδια ο Ηρακλής με τον κόσμο στο πλευρό του άντεξε μέχρι την αποβολή του Ρομάνο στο 60' λεπτό. Οι φίλαθλοι του Ηρακλή παρά την πίκρα τους αποθέωσαν τους παίκτες και το τεχνικό τιμ για την προσπάθεια που κατέβαλαν για να φτάσουν μέχρι την ημιτελική φάση.

Η δήλωση του 2015: Αυτή έγινε από τον προπονητή της ομάδας Νίκο Παπαδόπουλο, λίγες ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2015. Ο Έλληνας τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι, υποστήριξε πως στον Ηρακλή ονειρεύονται τον τελικό. «Ηρακλής είμαστε, ονειρευόμαστε τον τελικό, θα το διεκδικήσουμε. Πέρσι είχαμε ένα πολύ όμορφο ταξίδι, φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά και γιατί να μην κάνουμε το κάτι παραπάνω». Ο Παπαδόπουλος μ' αυτή την δήλωση εκτός ότι βάζει ένα ψηλά τον πήχη, έβαλε τους πάντες στον Ηρακλή ν' ονειρεύονται αλλά και να σκέφτονται ότι αφού τα καταφέραμε πέρσι γιατί όχι και φέτος, φτάνοντας αυτή την φορά μέχρι τον τελικό στο ΟΑΚΑ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα