ΠΑΣ Γιάννινα: Το όνειρο έγινε στεναχώρια!

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ Γιάννινα: Το όνειρο έγινε στεναχώρια!

bet365

Μια χρονιά που ξεκίνησε με χαρές, αλλά στην πορεία επανέφερε άσχημες μνήμες (η μη αδειοδότηση με τις όποιες συνέπειες) χαρακτηρίζουν το 2015 για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το gazzetta.gr κάνει την ανασκόπηση της χρονιάς για τον «Άγιαξ» της Ηπείρου.

Μια χρονιά που ξεκίνησε εντυπωσιακά αλλά δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο ήταν το 2015 για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου συνέχισαν τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις, εμφανίσεις που τους έφεραν μια ανάσα από την ευρωπαϊκή έξοδο. Κάπου εκεί τον Απρίλιο ήρθαν τα άσχημα μαντάτα από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ κάτι που σήμαινε και τέλος στα όποια ευρωπαϊκά όνειρα.

Βαθιά επηρεασμένη από αυτό το γεγονός και με περιορισμό στις μεταγραφές ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπήκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη νέα σεζόν με την ομάδα να δείχνει αστάθεια τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας ματς. Πλέον ο «Άγιαξ» ελπίζει το 2016 να ξεκινήσει όπως το 2015 και να οδηγήσει την ομάδα σε μια ανάλογη πορεία με αυτή της χρονιάς που μας αποχαιρετά γεμίζοντας ξανά χαρά και περηφάνια όλους τους Ηπειρώτες.

-Τι κρατάνε: Το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο που έπαιξε στο πρώτο μισό του 2015, ένα ποδόσφαιρο που συνδυάστηκε με αποτελέσματα που έκαναν περήφανους όλους τους Ηπειρώτες. Ο Γιάννης Πετράκης και οι παίκτες του κοίταξαν όλους τους αντιπάλους στα μάτια ανεξαρτήτου έδρας φέρνοντας την ομάδα στην έκτη θέση.



-Τι αφήνουν: Την απόρριψη για άλλη μια φορά του φακέλου της ομάδας για την άδεια συμμετοχής με συνέπεια τα διαβατήρια για την Ευρώπη να παραμείνουν στο συρτάρι. Επίσης, το θέμα με τον Λίλα και τον πανηγυρισμό του, το οποίο δύο φορές πήγε να βάλει μπουρλότο στο εσωτερικό της ομάδας.

-Παίκτης που ξεχώρισε: Αν σκεφτεί κανείς ότι δύο εκ των κορυφαίων παικτών σου το καλοκαίρι έκαναν το μεγάλο βήμα μετακομίζοντας στον ΠΑΟΚ γεμίζοντας παράλληλα τα ταμεία του ΠΑΣ. Ο λόγος για τους Χρήστο Χαρίση και Νίκο Κοροβέση οι οποίοι εξαργύρωσαν την εντυπωσιακή τους σεζόν με μεταγραφή. Στους κορυφαίους μπαίνει και ο Μιχάλης Μανιάς ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα είχε είχε οκτώ γκολ και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.

-Η καλύτερη στιγμή: Με την πορεία του ειδικά στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος έφτασε να βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα στις ευρωπαϊκές θέσεις και να αγγίζει το πολυπόθητο όνειρο. Επίσης, μέσα στο 2015 οι Ηπειρώτες επικράτησαν σχεδόν όλων των μεγάλων αντιπάλων, αφού μέσα στους Ζωσιμάδες υπέκυψαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, ενώ και ο Παναθηναϊκός έμεινε στην ισοπαλία.

-Η χειρότερη στιγμή: Η απόρριψη του φακέλου αδειοδότησης με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό εισιτήριο να αποτελέσει για άλλη μια φορά ένα όνειρο. Μόλις έγινε γνωστό ότι ακόμα και να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα δεν θα αγωνιστεί στην Ευρώπη, η ομάδα του Πετράκη αγωνίστηκε στα τελευταία ματς χωρίς κίνητρο και χωρίς νίκη βγήκε από την πρώτη πεντάδα.

-Η δήλωση του 2015: Ανήκει στον Γιάννη Πετράκη μετά την εντός έδρας ήττα από τον Λεβαδειακό στις 6 Δεκεμβρίου. «Επειδή πήγαμε καλά πέρυσι, νομίζαμε ότι με λιγότερη προσπάθεια θα πηγαίναμε καλά και φέτος. Θεωρήσαμε ότι ανεβήκαμε επίπεδο. Πρέπει πάντα να είμαστε μετρημένοι και σεμνοί», ανέφερε ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός μιλώντας για την νοοτροπία της ομάδας του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα