Ο… Ολυμπιακός φέρνει «γούρι» στον ΠΑΟΚ!

Gazzetta team
Ο… Ολυμπιακός φέρνει «γούρι» στον ΠΑΟΚ!

bet365

Όποτε ο ΠΑΟΚ βρίσκει τον Ολυμπιακό Βόλου στο δρόμο του φτάνει στον τελικό του κυπέλλου! Για να ακριβολογούμε έξι στις 8 φορές έφτασε ως την άκρη του δρόμου…

Οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου αρχικά φέρνουν «γούρι» στον ΠΑΟΚ, που όποτε τους βρίσκει στο δρόμο του φτάνει στον τελικό. Συνέβη στις 6 από τις 8 φορές στο παρελθόν. Αν, πάντως, δει τι έχει κάνει ο «Δικέφαλος» στους 6 τελικούς θα τον πιάσει… μελαγχολία. Από τους έξι τελικούς έχει κερδίσει μόλις τον έναν, αυτόν απέναντι στον Άρη (1-0) το 2003.

Διαβάστε μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία ενόψει της σημερινής αναμέτρησης:

#7 φορές έχουν συναντηθεί για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος στον Βόλο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος είναι αήττητος στην έδρα της ομάδας της Μαγνησίας με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες.

#13 γκολ έχει σημειώσει στα επτά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Βόλου εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ. Τρία από αυτά ήταν του Χρήστου Δημόπουλου, ο οποίος έκανε χατ τρικ στη νίκη του Δικεφάλου στις 3 Απριλίου 1985. Κανείς άλλος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ δεν έχει σκοράρει δεύτερη φορά, ούτε σε διαφορετικό ματς.

#2 ισοπαλίες υπάρχουν μεταξύ τους στον Βόλο και η μια είναι χωρίς γκολ, στις 6 Νοεμβρίου 2002, δηλαδή την τελευταία φορά που συναντήθηκαν εκεί για το Κύπελλο Ελλάδος οι δύο ομάδες. Η άλλη ήταν στις 25 Αυγούστου 1991 με 1-1 χάρη στα γκολ των Μπορμπόκη και Γκαρέλη.

#66 χρόνια και 323 ημέρες έχουν περάσει από την πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες για το Κύπελλο Ελλάδος. Αυτό το παιχνίδι έγινε στον Βόλο στις 12 Φεβρουαρίου 1949 για τον δεύτερο γύρο του θεσμού, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί 2-0 χάρη στα γκολ των Χατζηαντωνίου και Κωνσταντινίδη.

#13 αναμετρήσεις έχουν γίνει για το Κύπελλο Ελλάδος ανάμεσα στις δύο ομάδες ανεξαρτήτου έδρας και ο ΠΑΟΚ μετρά 10 νίκες και 2 ισοπαλίες.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα