Φαν Χάαλ: «Η εποχή της κυριαρχίας μας έχει παρέλθει»

Δημήτρης Ρούσσος
Φαν Χάαλ: «Η εποχή της κυριαρχίας μας έχει παρέλθει»

bet365

«Ακροβατώντας» στα όρια του ρεαλισμού και του κυνισμού, ο Λουίς Φαν Χάαλ αποδέχθηκε τις ευθύνες του για τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απ’ το Τσάμπιονς Λιγκ, «προσγειώνοντας» όμως απότομα τους οπαδούς της για το μέλλον…

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με τη Μπόρνμουθ (12/12, 19.30), ο Ολλανδός τεχνικός παραδέχθηκε πως έχει μεγάλες ευθύνες για την αποτυχία των «κόκκινων διαβόλων» να συνεχίσουν την πορεία τους στ’ «αστέρια», εντούτοις έψαξε και δικαιολογίες στο μπάτζετ και τα χρήματα που ξοδεύουν άλλες ομάδες για μεταγραφές.

Μάλιστα, το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ήταν αποκαρδιωτικό για τους οπαδούς της ομάδας, τους οποίους κάλεσε να… ξεχάσουν το παρελθόν, στο οποίο η Γιουνάιτεντ ήταν «υποχρεωμένη» να κερδίζει τίτλους: «Όλοι λένε πως ένας σύλλογος σαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι δεσμευμένος με τα τρόπαια και είναι καθήκον του να κερδίζει συνεχώς τίτλους. Λυπάμαι, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση σήμερα κι αυτό που βλέπουμε είναι ότι πολλές ομάδες έχουν πολλά χρήματα, ειδικά στην Πρέμιερ Λιγκ και οι διαφορές μαζί τους έχουν μειωθεί», υπογράμμισε ο Ολλανδός.

Εξάλλου, δεν παρέλειψε να στρέψει ξανά τους προβολείς στις ευθύνες και την κακή απόδοση των παικτών του, μετά την «αιχμηρή» ατάκα για τον Σβάινσταϊγκερ, αναφέροντας: «Χάνουμε πάρα πολλές ευκαιρίες, όπως για παράδειγμα στο παιχνίδι με την PSV στο Ολντ Τράφορντ. Αν τις είχαμε κάνει γκολ, θα είχαμε κερδίσει και μάλλον θα είχαμε προκριθεί. Εγώ είμαι εδώ για να κάνω τη διαφορά και μπορώ να το κάνω, έχετε δίκιο. Στην τακτική όμως. Δεν μπορώ να μπω μέσα και να σκοράρω…», κατέληξε χαρακτηριστικά.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα