Το αήττητο σερί της Ντόρτμουντ έσπασε ο ΠΑΟΚ!

Κώστας Ζάλιαρης
Το αήττητο σερί της Ντόρτμουντ έσπασε ο ΠΑΟΚ!

bet365

Το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε ότι το εκπληκτικό πέρασμα του ΠΑΟΚ από το «Signal Iduna Park» τερμάτισε τη δεύτερη καλύτερη εντός έδρας επίδοση της Μπορούσια Ντόρτμουντ από το 2010!

Με γκολ του Μακ από το πρώτο μέρος στη... μοναδική τελική φάση που έκανε η ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ στη Βεστφαλία, το βράδυ της Πέμπτης, ο αποκλεισμένος και αδιάφορος ΠΑΟΚ πήρε τεράστια νίκη γοήτρου απέναντι σε μια από τις – αποδεδειγμένα στον μέγιστο βαθμό – πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, ηττήθηκε μπροστά στο «κίτρινο τείχος» που τη στηρίζει στα καλύτερα, αλλά και στα πιο άσχημα, έχοντας φτάσει στην καλύτερη επίδοση εντός έδρας την τελευταία πενταετία.

Εξασφάλισε 5% bonus στην Sportingbet, σε κάθε κερδισμένο στοίχημα στο παιχνίδι της Χετάφε με τη Σοσιεδάδ.

Είχε να το λέει και να υπερηφανεύεται η γερμανική ομάδα για τα κατορθώματά της στο «Signal Iduna Park» παίζοντας πάντοτε με... χιλιάδες παίκτες περισσότερους λόγω της ώθησης που δίνουν στον αγαπημένο τους σύλλογο οι οπαδοί, αλλά ο ΠΑΟΚ τους τη χάλασε.

Πριν από το παιχνίδι με τον «δικέφαλο», η Μπορούσια Ντόρτμουντ μετρούσε 14 παιχνίδια αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις μπροστά στο κοινό της. Το χθεσινοβραδινό, ήταν το 15ο και... φαρμακερό, που έριξε την ομάδα του Τόμας Τούχελ στη δεύτερη θέση του ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, για να περιμένει πλέον ίσως λίγο πιο ζόρικη κλήρωση στη φάση των «32» της διοργάνωσης.

Η αμέσως προηγούμενη καλύτερη επίδοση εντός έδρας για τους Βεστφαλούς μέσα στην τελευταία πενταετία ήταν τα 16 παιχνίδια από τις 11/12/2011 και το ματς με την Καϊζερσλάουτερν για το πρωτάθλημα, μέχρι τις 29/9/2012 και το 5-0 επί της Γκλάντμπαχ. Στη 17η αναμέτρηση, η Ντόρτμουντ «κάηκε», γνωρίζοντας ήττα από τη Σάλκε με σκορ 2-1.

Το μεγαλύτερη αήττητο σερί της τελευταίας πενταετίας (6η σεζόν η φετινή στις χρονολογίες που εξετάζουμε), ήταν από την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, όταν ξεκίνησε στις 3/10/2010 και το 2-0 επί της Μπάγερν Μονάχου, για να περάσουν 18 παιχνίδια δίχως ήττα μέχρι και το 2-0 επί της Νυρεμβέργης στις 20/8/2011 για την αμέσως επόμενη σεζόν.

Το σερί εκείνο τερματίστηκε στο ματς με τη Χέρτα, με την ομάδα του Βερολίνου να επιβάλλεται με το 2-1 στις 10/9/2011.

 

Τελευταία Νέα