ΠΑΟΚ: Δώρο τη νίκη θέλει ο Τζαβέλλας

ΠΑΟΚ: Δώρο τη νίκη θέλει ο Τζαβέλλας

bet365

Ο Γιώργος Τζαβέλλας κλείνει σήμερα τα 28 του χρόνια και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχήθηκε στο διεθνή αμυντικό «Χρόνια Πολλά».

«Η οικογένεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται ολόθερμα στον ποδοσφαιριστή της Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 28, χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες σε κάθε επίπεδο», αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της παραθέτοντας το βιογραφικό του Έλληνα αμυντικού, που ασφαλώς θα θέλει για δώρο γενεθλίων τη νίκη επί της Καμπάλα το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο της Τούμπας.

Το βιογραφικό του Έλληνα αμυντικού

Γεννημένος στις 26.11.1987 στο Βύρωνα, ο Γιώργος Τζαβέλλας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε μια άλλη συνοικία των Αθηνών, την Τερψιθέα όπου τη σεζόν 2005-06 αγωνιζόταν στη Δ’ Εθνική. Οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Κέρκυρας που έσπευσε να τον αποκτήσει.

Στις 10.09.2006 ο Τζαβέλλας πραγματοποίησε την πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή με τη φανέλα των «Φαιάκων». Ηταν το ματς με τη Λάρισα, όταν ο τότε προπονητής της Κέρκυρας, Μπάμπης Τεννές τον… έριξε στον αγωνιστικό χώρο.

Στην Κέρκυρα αγωνίστηκε σε 13 ματς (ένα γκολ) πριν πάρει μεταγραφή για τον Πανιώνιο τον Ιανουάριο του 2008. Στη Νέα Σμύρνη ο Τζαβέλλας καθιερώθηκε ως ένα αριστερό μπακ με «φονικό» αριστερό πόδι στα στημένα. Προσόν που τον ανέβασε ψηλά στη λίστα των ασίστ, με δέκα, ενώ σημείωσε και δύο γκολ σε 42 συμμετοχές.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του, η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία δαπάνησε 1,2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Στη Μπουντσελίγκα σε 1,5 χρόνο ο Έλληνας διεθνής συμπλήρωσε 25 συμμετοχές (1 γκολ – 3 ασίστ). Το μοναδικό γκολ του Τζαβέλλα στο πρωτάθλημα ήταν ιστορικό, αφού μέχρι πρότινος κρατούσε το ρεκόρ του τέρματος που σημειώθηκε από την πιο μακρινή απόσταση. Συγκεκριμένα, ο Τζαβέλλας σκόραρε από τα 73 μ.

Τον Ιανουάριο του 2012, ο Ελληνας διεθνής αμυντικός μετακόμισε στη Μονακό στην οποία και παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2013 συμπληρώνοντας 41 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 3 γκολ, ενώ αποτέλεσε ένα από τα βασικά στελέχη που οδήγησαν τους Μονεγάσκους στην επιστροφή τους στην πρώτη κατηγορία.

Το καλοκαίρι του 2013, ο Τζαβέλλας επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και αγωνιστικά μετακόμισε στο κέντρο της άμυνας. Ο πρώτος που τον δοκίμασε και τον καθιέρωσε στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Χουμπ Στέφενς, ενώ ως στόπερ τον χρησιμοποίησε και ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Φέτος υπό τις οδηγίες του Ιγκόρ Τούντορ διανύει εξαιρετική σεζόν και έχει ήδη αναδειχθεί από τους φίλους της ομάδας ως MVP Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα ο Μίκαελ Σκίμπε, τον επανάφερε και στην Εθνική ομάδα, με την οποία έχει αγωνιστεί 15 φορές έχοντας συμμετοχή και στο Euro 2012.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα