Στο φιλικό Γερμανία - Ολλανδία η Μέρκελ

Δημήτρης Ρούσσος
Στο φιλικό Γερμανία - Ολλανδία η Μέρκελ

bet365

Στο Ανόβερο θα βρεθούν η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο Υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μαζιέρ, για να παρακολουθήσουν τη φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στα «πάντσερ» και την Ολλανδία.

Μετά την επίσημη δήλωση του προσωρινού προέδρου της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Ράουμπαλ, πως «δεν τρομοκρατούμαστε και δεν υποχωρούμε», οι σκέψεις για αναβολή του φιλικού μεταξύ των δυο εθνικών ομάδων παραπέμφθηκαν στις καλένδες.

Μάλιστα, στο γήπεδο θα βρεθούν «υψηλοί» προσκεκλημένοι, όπως η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, στέλνοντας το μήνυμα πως όποιος πρόκειται να παραβρεθεί στο γήπεδο είναι ασφαλής.

Εξάλλου, ο Υπουργός Αθλητισμού της Ολλανδίας, Μπόρις Πιστόριους, σε δηλώσεις του ανέφερε πως «χαιρετίζω την απόφαση της γερμανικής ομοσπονδίας να προσέλθει στο φιλικό. Είναι ο καλύτερος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στους δειλούς τρομοκράτες πως δεν θα ορίσουν τις ζωές μας».

Τέλος, σε ανακοίνωση τους οι Γερμανοί διεθνείς υπογράμμισαν πως η απόφαση τους να αγωνιστούν τελικά προέκυψε μετά από έντονο προβληματισμό, όμως είναι η σωστή: «Περιμέναμε πως και πως να αγωνιστούμε στο Stade de France και τελικά το παιχνίδι κατέληξε σε τραγωδία. Πως είναι δυνατόν να είναι κανείς τόσο απάνθρωπος; Κανείς δεν μπορούσε να μας απαντήσει. Το βράδυ της Παρασκευής στερηθήκαμε τη χαρά ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού,κάτι βέβαια που μετά απ' όλα αυτά δεν έχει καμία σημασία».

 

Τελευταία Νέα