«Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μόνο για τους πλούσιους»! (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
«Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μόνο για τους πλούσιους»! (pics)

bet365

Η ομοσπονδία όλων των οπαδικών συνδέσμων της Μπάγερν Μονάχου, «Club Nr12», και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της, Βόλφγκανγκ Μάρτιν, μίλησαν στο gazzetta.gr για τη διαμαρτυρία τους στο «Emirates» για τις τιμές των εισιτηρίων.

Έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο «Εmirates», όταν, στο περιθώριο του αγώνα με την Άρσεναλ, απείχαν απ' την έναρξη του παιχνιδιού, μη δίνοντας το «παρών» στις κερκίδες κατά τα πρώτα 5' της αναμέτρησης.

Αντ' αυτού, άπλωσαν στις άδειες θέσεις πανό με το μήνυμα «64 λίρες το εισιτήριο, όμως χωρίς οπαδούς το ποδόσφαιρο δεν αξίζει ούτε δεκάρα». Οι οπαδοί προέβησαν έτσι σε συμβολικό μποϊκοτάζ της αναμέτρησης, εισερχόμενοι στις κερκίδες μετά το 5ο λεπτό του αγώνα, αφού θέλησαν να εκφράσουν την αντίδραση τους στις πολύ υψηλές τιμές των εισιτηρίων της αναμέτρησης, που σε συνδυασμό με το κόστος του ταξιδιού Μόναχο - Λονδίνο κατέστησαν για πολλούς οπαδούς της Μπάγερν την παρουσία τους στην αγγλική πρωτεύουσα αδύνατη.

Το gazzetta.gr μίλησε με τον εκπρόσωπο της ομοσπονδίας «Club Nr12», στην οποία υπάγονται οι επίσημοι σύνδεσμοι οπαδών της βαυαρικής ομάδας απ' όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, Βόλφγκανγκ Μάρτιν, που αναφέρθηκε στις τιμές των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ, την κατάσταση στη Γερμανία, καθώς και σε όσα συνάντησαν κατά την επίσκεψη τους στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

- Εξαιτίας των ακριβών εισιτηρίων στο γήπεδο της Άρσεναλ, δεν βρεθήκατε στις κερκίδες στα πρώτα 5' του αγώνα. Γιατί αντιδράσατε κατ' αυτόν τον τρόπο;

Αναρωτηθήκαμε εξαρχής σχετικά με το ποιός ήταν ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας, ούτως ώστε να πάρει έκταση το θέμα και να γίνει γνωστό. Καταλήξαμε στο να διαμαρτυρηθούμε στην έναρξη του παιχνιδιού και στην παρουσίαση των ομάδων, πως τότε είναι η καλύτερη στιγμή. Εκείνη την ώρα, οι κάμερες του παιχνιδιού στρέφονται προς την κερκίδα και δείχνει τους οπαδούς. Αν αντί για μας εκείνη την ώρα ήταν κρεμασμένα πανό με το μήνυμα μας, τότε ο σχολιαστής και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον αγώνα θα έπρεπε να σχολιάσουν αυτό που βλέπουν, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μπορεί να το προσπέρναγαν. Πάντως είχε ήδη φανεί ως τότε πως θα είχε μεγάλη απήχηση, όταν μερικές μέρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα είχαμε ανακοινώσει πως θα διαμαρτυρηθούμε. Τόσο τα γερμανικά όσο και τα αγγλικά ΜΜΕ έδειξαν αρκετό ενδιαφέρον για την κίνηση μας.

- Σκοπεύετε να συνεχίσετε με κάποιον τρόπο τη διαμαρτυρία σας και το μποϊκοτάζ;

Πιθανότατα ναι. Προς το παρόν δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε κάτι απ' όσα σχεδιάζουμε. Φυσικά το καλύτερο θα ήταν να δείξουν κι άλλοι οπαδοί, από άλλους συλλόγους, τη διάθεση να διαμαρτυρηθούν στο πλάι μας, κυρίως απ' την Αγγλία.

- Τι πιστεύετε συνολικά για τις τιμές στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ; Πιστεύετε πως η ΟΥΕΦΑ θέλει να απομακρύνει απ' το γήπεδο όσους δεν έχουν αρκετά λεφτά για να τα ξοδέψουν στο ποδόσφαιρο;

Τα εισιτήρια υπερκοστολογούνται απ' τους συλλόγους. Το πιθανότερο, κατά την άποψη μας, είναι οι σύλλογοι να είναι αυτοί που να επιθυμούν περισσότερους ευκατάστατους οπαδούς στο γήπεδο παρά νεαρούς ή κοινωνικά αδύναμους. Έτσι όμως «χαλάει» το ποδόσφαιρο, καταστρέφεται. Όποιος βλέπει πόσο ήρεμη ατμόσφαιρα επικρατεί στα αγγλικά γήπεδα, απ' όπου λείπει η ζωηράδα και η «ζωντάνια», το καταλαβαίνει.

- Τι κατάσταση επικρατεί στη Γερμανία;

Η ίδια ακριβώς, τα εισιτήρια για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πανάκριβα. Μόνο η Μπάγερν Μονάχου έχει σε κάθε αγώνα γεμάτο γήπεδο. Οι υπόλοιποι σύλλογοι έχουν πρόβλημα να γεμίσουν τις κερκίδες τους.

(μτφ: Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι σε τιμή που να μπορεί κανείς να το πληρώνει)

- Πριν από περίπου 1.5 μήνα είχατε βρεθεί στην Αθήνα. Υπήρξαν μάλιστα επεισόδια και αναταραχή με την ελληνική αστυνομία. Τι ακριβώς συνέβη;

Δεν θέλουμε να αναφερθούμε σε ό,τι συνέβη στον Πειραιά. Το μόνο σίγουρο είναι πως η στάση της αστυνομίας ήταν εντυπωσιακά σκληρή απέναντι μας.

- Στην Ελλάδα ισχύει από 1η Σεπτεμβρίου ένας νέος νόμος για την κάρτα φιλάθλου και τα ονομαστικά εισιτήρια. Έχετε κάποια άποψη επί του θέματος;

Δυστυχώς ούτε γι' αυτό το θέμα μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι. Στη Γερμανία, σε κάθε παιχνίδι, η πλειοψηφία των εισιτηρίων είναι ονομαστικά, όμως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό. Βέβαια, τα μόνα στοιχεία που ζητούνται είναι το όνομα, η διεύθυνση και η ημερομηνία γέννησης του θεατή. Στους εκτός έδρας αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ το μόνο επιπλέον στοιχείο που ζητείται για την έκδοση εισιτηρίου είναι να αναφέρεις τον τρόπο με τον οποίο θα ταξιδέψει ο καθένας, π.χ με αεροπλάνο, λεωφορείο, αυτοκίνητο κλπ. Τέλος, υπογράφεις και μια υπεύθυνη δήλωση πως δεν θα μεταφέρεις ή θα ανάψεις φωτοβολίδες ή καπνογόνα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα