Γκαζελέκ Αζαξιό - Νις 3-1

Gazzetta team
Γκαζελέκ Αζαξιό - Νις 3-1

bet365

Η Γκαζελέκ υποχρέωσε σε ήττα στην σούπερ φορμαρισμένη Νις και πέτυχε την πρώτη νίκη (3-1) στην ιστορία της στην Ligue 1! Επιτέλους νίκη και για την Μονπελιέ.

Όχι μόνο έφτασε στην πρώτη της νίκη στην ιστορία της στην Ligue 1, αλλά το έκανε στα ίσα απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας! Η Γκαζελέκ επιβλήθηκε με 3-1 της Νις στην Κορσική και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Λίγοι το περίμεναν, όμως οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα μόλις μετά από 33’’ χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Πιζόλ!

Η απάντηση των νισουά δεν άργησε να έρθει, όταν στο 11’ μετά από γύρισμα του Περέιρα, ο Φιλιπί έστειλε με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1. Οι Κορσικανοί, όμως, ήταν αποφασισμένοι. Στιγμές αργότερα ο Μαρτίνες έφτασε μία ανάσα από το 2-1, όμως είδε την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Καρντινάλ, πριν το γκολ έρθει στο 32’. Κόρνερ του Τζόκοβιτς, λάθος του Καρντινάλ και ο Φιλιπί διόρθωσε το δικό του, για να κάνει με κεφαλιά το 2-1! Οι παίκτες του Λορί δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στο 43’ ο Τζόκοβιτς πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Καρντινάλ, για να κάνει το 3-1. Οι παίκτες του Πιελ δεν κατέφεραν και πολλά πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπεν Αρφά να χάνει την καλύτερη ευκαιρία και τους γηπεδούχους να κρατάνε με σχετική άνεση το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

«Ξεκόλλησε» η Μονπελιέ
Δεύτερη νίκη στη σεζόν για την Μονπελιέ, που επιβλήθηκε με 2-0 της Μπαστιά και βγήκε επιτέλους από την ζώνη του υποβιβασμού. Το ματς ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημα με τους Αγιτέ (6’) και Ρουσιγιόν (13’) να έχουν τις πρώτες καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους και τους γηπεδούχους αντίστοιχα, πριν οι μονπελιερέ ανεβάσουν στροφές μετά το 15’. Οι παίκτες του Κουρμπίς είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να απειλήσουν. Η καλύτερη ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο ήρθε με τον Λεκά στο 42’, με το 0-0 να παραμένει. Στο 48’ οι Κορσικανοί έφτασαν μία ανάσα από το γκολ με τον Νγκαντό, που είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και τελικά το γκολ ήρθε για την Μονπελιέ κόντρα στη ροή του ματς. Στο 63’ ο Μπουντεμπούζ έκανε το 1-0 απέναντι στην πρώην του ομάδα! Το γκολ έδωσε φτερά στους γηπεδούχους, με τους Μαρτέν (74’) και Καμαρά (83’) να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες, πριν ο Νινγκά σκοράρει με υπέροχο τελείωμα για το τελικό 2-0 στο 88’.

«Κόλλησαν» στο μηδέν
Η Ανζέρ μπορεί να έμεινε στο 0-0 με την Γκινγκάμπ, όμως επέκτεινε το αήττητο σερί της στα 6 ματς και παραμένει στη δεύτερη θέση. Το ματς ήταν ανοιχτό από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, όμως οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί, όμως μέχρι το τέλος έλειψε η κλασική ευκαιρία. Τότε, τα είδαμε όλα. Αρχικά, στο 81’ η Ανζέρ έμεινε με 10 παίκτες, όταν ο Σισοκό αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ντιαλό, με τον Εντόι να βλέπει την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Λεσλ στις καθυστερήσεις για την μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων. Στιγμές αργότερα ο Μπριάν είδε τον Μπουτέλ να σώζει για την σημαντικότερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων και τελικά, τίποτα δεν άλλαξε, με το 0-0 να μένει ως το τέλος.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα