Λίβερπουλ - Ρούμπιν 1-1

Gazzetta team
Λίβερπουλ - Ρούμπιν 1-1

bet365

Στο ντεμπούτο του στο Ανφιλντ ο Κλοπ είδε τη Λίβερπουλ να... πολιορκεί τη Ρούμπιν, να χάνει ευκαιρίες, αλλά να μην κερδίζει (1-1). Μεγάλες νίκες για Νάπολι, Φενέρ, Μπράγκα και Σιόν!

«Στηρίξτε μας να πάρουμε τη νίκη κόντρα στη Ρούμπιν» τόνισε στο κάλεσμά του ο Γίργκεν Κλοπ, οι «κόκκινοι» έστειλαν μήνυμα ελπίδας, αλλά στο ντεμπούτο του στο Ανφιλντ, ο Γερμανός δεν είδε την ομάδα του να κερδίζει. Η Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1 με τη Ρούμπιν και μπήκε σε περιπέτειες! Γιορτινό το κλίμα στο γήπεδο, αλλά... χάλασε μόλις στο 15' όταν ο Ντέβιτς εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Κλάιν και άνοιξε το σκορ! Η Λίβερπουλ αντέδρασε, αλλά σε περιπτώσεις Κουτίνιο και Λαλάνα δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Βέβαια, τα κενά στα μετόπισθεν έδιναν... φάσεις στη Ρούμπιν, όπως αυτή του 33΄όταν και ο Γκεοργκίεφ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει δεύτερο τέρμα! Οι Ρώσοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 36' όταν ο αρχηγός του, Κούζμιν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα! Στο ίδιο λεπτό, ο Κουτίνιο εκτέλεσε το φάουλ, ο Οριζί πήρε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Τσαν πέτυχε το 1-1. Η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο, πίεσε ασφυκτικά, έχασε κλασικές ευκαιρίες με τους Κουτίνιο (61'), Μπεντέκε (73'), ενώ στο 80' ο Βέλγος είχε δοκάρι! Η μπάλα όμως δεν μπήκε ποτέ στα δίχτυα και η Λίβερπουλ έμεινε στη 2η θέση με 3 βαθμούς, έναν μπροστά από Ρούμπιν, Μπορντό, αλλά και τέσσερις πίσω από Σιόν!

Για πλάκα η Νάπολι!
Είναι σε τρομερή κατάσταση και το δείχνει συνεχώς, παρά τις αλλαγές του Μαουρίτσιο Σάρι στην 11άδα. Η Νάπολι πήγε στη Δανία για να νικήσει την Μίντιλαντ, να κάνει το 3x3 και να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, κάνοντας το πολύ εύκολα (1-4) και θεαματικά! Οι Παρτενοπέι άνοιξαν το σκορ στο 19' με εντυπωσιακό γυριστό ψηλοκρεμαστό του Καγιεχόν μετά από βαθιά μπαλιά του Κουλιμπαλί και στο 31' έγινε το 0-2 από τον Γκαμπιαντίνι, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση από κοντά μετά το γύρισμα του Αλαν από δεξιά. Λίγα λεπτά μετά, στο 40', ο Γκαμπιαντίνι βρήκε ξανά δίχτυα (0-3) με τρομερό πλασέ που βρήκε και στο δοκάρι, για να μειώσει στο 43' η Μίντιλαντ με τον Πούσιτς (1-3).

Το μόνο που είχε να κάνει στο δεύτερο μέρος η Νάπολι ήταν να παραμείνει σοβαρή, με τον Σάρι να ρίχνει στο ματς και τους Χάμσικ-Ιγουαΐν αφού πήραν ανάσες. Η Μίντιλαντ είχε κάποιες φάσεις για να μειώσει κι άλλο αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε ενώ στο 91' στάθηκε άτυχη με το δοκάρι στη σέντρα σουτ του Μαμπίλ. Σαν... τιμωρία για αυτό, οι Ιταλοί της έβαλαν και τέταρτο γκολ στο 94' με τον Ιγουαΐν (1-4), σφραγίζοντας εύκολα κι απλά την πρόκριση στους «32».

Λύτρωση στο τέλος για Φενέρ!
Με γκολ του Φερναντάο στο 89' η Φενέρμπαχτσε επιβλήθηκε με 1-0 του Άγιαξ και έφτασε στην πρώτη της νίκη. Οι Τούρκοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να φτάσουν στο γκολ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έφτασαν κοντά στο γκολ μόλις στο 11', όταν ο Σίλεσεν έβγαλε το μακρινό σουτ του Ντιέγκο και στη συνέχεια εκείνο του Φαν Πέρσι από κοντά, για να κρατήσει το μηδέν. Οι παίκτες του Περέιρα δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή και οι Ολλανδοί, που δεν έκαναν και πολλά επιθετικά, κρατούσαν με σχετική άνεση το 0-0. Ο Φαν Πέρσι απείλησε ξανά για την Φενέρ στο 32', ο Γουντέλι δοκίμασε το πόδι του από μακριά στο 39' και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη η εικόνα ήταν πάνω-κάτω η ίδια, με τη μόνη διαφορά ότι είχαμε ακόμη λιγότερες ευκαιρίες. Στο 64' ο Σένε έσωσε τον Άγιαξ στη γραμμή μετά την κεφαλιά του Σόουζα και τελικά έπρεπε να φτάσουμε στο 89' για να έρθει το γκολ για τους γηπεδούχους, όταν μετά από κόρνερ του Ερκίν, ο Φερναντάο με κεφαλιά έκανε το 1-0!

Πολύ εύκολα η Βιγιαρεάλ
Δεν είχε πρόβλημα κόντρα στο... μπαλαντέρ του Group E, Ντιναμό Μινσκ, η Βιγιαρεάλ η οποία επικράτησε 4-0 των Λευκορώσων στο Madrigal. Η ομάδα του Μαρθελίνο Γκαρθία έφτασε με αυτόν τον τρόπο τους 6 βαθμούς και είναι 2η πίσω από την απόλυτη, Ραπίντ Βιέννης, που επικράτησε 3-2 της Βικτόρια Πλζεν και έκανε το 3x3 (σκόραρε ο Ελληνας χαφ, Θάνος Πέτσος). Το σκορ άνοιξε στο 17' ο Μπακαμπού με τελείωμα από κοντά ύστερα από συρτή σέντρα του Σάμου από δεξιά και ένα τέταρτο αργότερα ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε την προσπάθεια του Ρουκάβινα για το 2-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη το ματς τελείωσε και τυπικά στο 61' όταν ο Ντένις Σουάρεθ πέταξε στον κενό χώρο στον Ρομπέρτο Σολδάδο, ο οποίος πέρασε τον Γκουτόρ και σκόραρε στην κενή εστία για το 3-0, με τον κεντρικό αμυντικό, Μπελί να γράφει το τελικό 4-0 στο 70'.

Νέα σφαλιάρα για Μαρσέιγ
Μετά την κατρακύλα στο πρωτάθλημα η Μαρσέιγ συνεχίζει με απογοητευτικές εμφανίσεις και στην Ευρώπη καθώς γνώρισε δεύτερη σερί ήττα στον όμιλο, αυτή τη φορά με 3-2 από την Μπράγκα στην Πορτογαλία και έπεσε στην 3η θέση μετά το 1-1 της Σλόβαν Λίμπερετς με την Γκρόνιγκεν. Η ομάδα του Μίτσελ άντεξε για 45 λεπτά, βρέθηκε να χάνει 2-0 μέχρι το 84', γύρισε το ματς σε τρία λεπτά για να δεχθεί και τρίτο γκολ στο 88' και να χάσει με 3-2. Από το πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή αλλά κρατούσαν την ουσία για την επανάληψη. Στο 61' ο Αχμέντ Χασάν με λόμπα άνοιξε το σκορ και στο 77' ύστερα από τραγική αμυντική λειτουργία της Ολιμπίκ ο Γουίλσον Εντουάρντο έκανε από κοντά το 2-0. Στο 84' ο Αλεσαντρινί μείωσε σε 2-1 με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και στο 87' ο Μπατσουαγί πήρε την μπάλα από τον Ν' Κουντού και νίκησε τον Ματέους παρά την καλή προσπάθειά του (2-2). Το τελικό 3-2 για την Μπράγκα έγινε στο 88' από τον Αλαν ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μανταντά.

Βαθμολογία (1ος Ομιλος)

1. Μόλντε 7 7-3
2. Φενέρμπαχτσε 4 4-5
3. Αγιαξ 2 3-4
4. Σέλτικ 2 5-7

Επόμενη αγωνιστική 05/11/15
Σέλτικ - Μόλντε
Αγιαξ - Φενέρμπαχτσε

Βαθμολογία (2ος Ομιλος)

1. Σιόν 7 4-2
2. Λίβερπουλ 3 3-3
3. Ρούμπιν 2 2-3
4. Μπορντό 2 1-2

Επόμενη αγωνιστική 05/11/15
Ρούμπιν - Λίβερπουλ
Σιόν - Μπορντό


Βαθμολογία (4ος Ομιλος)

1. Νάπολι 9 11-1
2. Μίντιλαντ 5 5-5
3. Λέγκια 1 1-4
4. Μπριζ 1 2-9

Επόμενη αγωνιστική 05/11/15
Μπριζ - Λέγκια
Νάπολι - Μίντιλαντ

Βαθμολογία (5ος Ομιλος)
1. Ραπίντ Βιέννης 9 6-3
2. Βιγιαρεάλ 6 6-2
3. Πλζεν 3 4-4
4. Ντ. Μινσκ 0 0-7

Επόμενη αγωνιστική 05/11/15
Ντιναμό Μινσκ - Βιγιαρεάλ
Πλζεν - Ραπίντ Βιέννης

Βαθμολογία (6ος Ομιλος)
1. Μπράγκα 9 5-2
2. Λίμπερετς 4 2-2
3. Μαρσέιγ 3 5-4
4. Γκρόνιγκεν 1 1-5

Επόμενη αγωνιστική 05/11/15
Μαρσέιγ - Μπράγκα
Γκρόνιγκεν - Λίμπερετς

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα