Ανζέρ και Καέν στα... αστέρια!

Gazzetta team
Ανζέρ και Καέν στα... αστέρια!

bet365

Η Ανζέρ κέρδισε 2-1 την Τουλούζ, η Καέν 1-0 την Ρεμς και βρίσκονται ισόβαθμες στη 2η θέση! Νίκες για Σεντ Ετιέν και Ναντ.

Η Ανζέρ συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία, καθώς επιβλήθηκε με ανατροπή με 2-1 της Τουλούζ και παραμένει στη 2η θέση! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 19’, όταν ο Σουνού είδε την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Αχαμαντά μετά το σουτ του! Κόντρα στη ροή του ματς, όμως, εκείνοι που πήραν το προβάδισμα ήταν οι βιολέ.

Στο 24’ Μπεν Γιεντέρ και Μπρέιθγουεϊτ συνδυάστηκαν ιδανικά, πριν η μπάλα καταλήξει στον Τρέχο, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει με κεφαλιά το 1-0 με το πρώτο του γκολ στη σεζόν. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση. Στο 27’ ο Εντόι βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και έκανε το 1-1 με κεφαλιά, ενώ η ολική ανατροπή ήρθε μετά από λίγα λεπτά. Στο 33’ ο Καμαρά έκανε εκπληκτική ατομική προσπάθεια και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2! Οι παίκτες του Μουλέν ήταν καλύτεροι στη συνέχεια και απειλήθηκαν μόνο στο τέλος, όταν στο 81’ ο Ρεγκατέν είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και το 1-2 να παραμένει.

Ακάθεκτη η Καέν
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Καέν, που επιβλήθηκε με 1-0 της Ρεμς, για να παραμείνει στην πρώτη τριάδα! Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και απείλησαν πρώτοι με τον Σινιορίνο (6’), πριν ο Πλασίντ κάνει εκπληκτική απόκρουση στην κεφαλιά του Γιαχία, για να κρατήσει το 0-0. Το ματς ήταν ανοιχτό και η επόμενη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 51’ με τον Μπεσάτ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερη ανάπτυξη και δικαιώθηκαν για την επιμονή τους στο 74’, όταν ο Φερέ από κοντά έκανε το 0-1! Οι γηπεδούχοι πίεσαν μέχρι το τέλος για την ισοφάριση, με τον Σιμποτό να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία στο 86’ και το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Επιστροφή στις νίκες για Σεντ Ετιέν
Μετά από δύο ήττες, η Σεντ Ετιέν επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Οι στεφανουά ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, επιβλήθηκε με 2-0 της Γκαζελέκ και ανέβηκαν στην 4η θέση. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, που στο 20’ βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Ασίστ του Εϊσερίκ και ο Μπέριτς έκανε το 1-0. Οι παίκτες του Γκαλτιέ είχαν τον έλεγχο, οι Κορσικανοί δεν μπορούσαν με τίποτα να απειλήσουν και φτάσαμε σχετικά ήσυχα μέχρι το ημίχρονο. Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να τελειώσουν το ματς, με τον Εϊσερίκ να χάνει την πρώτη ευκαιρία και το 2-0 να έρχεται στο 70’. Υπέροχο 1-2 των Μονέ-Πακέ και Εϊσερίκ, με το σουτ του πρώτου να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα του Μορί.

Χ-αμένη η Λιλ
Η Λιλ είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, όμως στο τέλος έμεινε στο 1-1 με την Γκινγκάμπ και αμφότερες είναι στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, με τον Σιντμπέ να φτάνει μία ανάσα από το 0-1, όταν είδε την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Λεσλ, όμως το γκολ που άξιζαν ήρθε στιγμές αργότερα. Ο φορμαρισμένος Μπουφάλ με ιδανικό τελείωμα από διαγώνια θέση έκανε το 0-1, όμως οι λιλουά δεν κατάφεραν να κρατήσουν για πολύ το προβάδισμα. Στο 33’ ο Μπριάν μετά από γύρισμα του Σαλιμπούρ έκανε το 1-1 για την Γινγκάμπ. Οι φάσεις δεν ήταν πολλές στην επανάληψη, με τους παίκτες του Ρενάρ να έχουν την πρωτοβουλία και να χάνουν τη μοναδική κλασική ευκαιρία με τον Ταλό, που είδε τον Λεσλ να του λέει «όχι». Η Λιλ τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, όταν στο 89’ ο Σουνζού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, όμως τίποτα δεν άλλαξε, με το 1-1 να παραμένει.

Εύκολα η Ναντ
Την πρώτη της νίκη μετά τον Αύγουστο πέτυχε η Ναντ, που επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 της Τρουά, που παραμένει στην προτελευταία θέση. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν από το ξεκίνημα, όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Όλα αυτά μέχρι το 41’, όταν ο Ρονζιέρ με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν με τίποτα να απειλήσουν και στην επανάληψη κατέρρευσαν γρήγορα. Στο 50’ ο Σαμπαλί έκανε το 2-0, ενώ στο 62’ ο Μπαμού εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Μαβινγκά και κέρδισε την κόντρα από τον τερματοφύλακα Πέτριτς, για να κάνει το τελικό 3-0.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή (16/10)

Μονακό-Λυών 1-1
(39' Πάσαλιτς - 84' Ράφαελ)

Σάββατο (17/10)

Σεντ Ετιέν-Γκαζελέκ 2-0
(20' Μπέριτς, 70' Μονέ-Πακέ)

Γκινγκάμπ-Λιλ 1-1
(33' Μπριάν - 30' Μπουφάλ)

Ναντ-Τρουά 3-0
(41' Ρονζιέρ, 50' Σαμπαλί, 62' Μπαμού)

Ρεμς-Καέν 0-1
(74' Φερέ)

Τουλούζ-Ανζέρ 1-2
(24' Τρέχο - 27' Εντόι, 33' Καμαρά)

Κυριακή (18/10)

Μαρσέιγ-Λοριάν (15:00)
Μπορντό-Μονπελιέ (18:00)
Ρεν-Νις (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα