Ο Τζίμι, ο Ομάρ, ο Κασάμι και το θέμα με τα μπαράζ

Ο Τζίμι, ο Ομάρ, ο Κασάμι και το θέμα με τα μπαράζ

Διονύσης Δελλής
Ο Τζίμι, ο Ομάρ, ο Κασάμι και το θέμα με τα μπαράζ

bet365

Ο Διονύσης Δελλής αξιολογεί τα δεδομένα του τραυματισμού του Τζίμι Ντουρμάζ και την μελλοντική... καταπόνησή του λόγω Εθνικής, όπως και του Ομάρ και ενώ αναφέρεται και στον Κασάμι.
Ευτυχώς δεν είναι κάτι... σοβαρό. Και για τους δύο. Τους βγήκε όμως «ξινό». Δημιουργός (Ντουρμάζ) και σκόρερ (Μπεργκ) της Σουηδίας στο χθεσινό πρώτο γκολ κόντρα στο Λιχτενστάιν παρέα στη λίστα τραυματιών των Σκανδιναβών. Χάνουν το μεθαυριανό ματς με τη Μολδαβία, στον επίλογο του ομίλου και κατ επέκταση ίσως χάσουν και το επόμενο Σούπερ Λιγκ παιχνίδι τους. Ο Ντουρμάζ το ντέρμπι με την ΑΕΚ που γίνεται Σάββατο. Ίσως και ο Μπεργκ την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ, αν και το συγκεκριμένο 90άλεπτο διεξάγεται Δευτέρα άρα θεωρητικά υπάρχει περισσότερος χρόνος για τη δική του αποθεραπεία.
Προβλήματα «αιωνίων» λοιπόν μέσω Σουηδίας και της προσπάθειας των Σκανδιναβών να επιστρέψουν στην τελική φάση μιας διοργάνωσης. Προβλήματα που θα... συνεχίσουν όμως, όπως όλα δείχνουν. Διότι δεν είναι οι μικροτραυματισμοί, το μοναδικό θέμα. Είναι και η πιθανότατη παρουσία των Σουηδών στα μπαραζ που θα ακολουθήσουν. Δύσκολα θα προσπεράσουν την Ρωσία για να σκαρφαλώσουν στη 2η θέση. Πάνε λοιπόν να παίξουν τη τύχη τους, μέσω της επόμενης διαδικασίας. Τα μπαράζ που θα γίνουν διάστημα 12-14 Νοεμβρίου τα πρώτα παιχνίδια. Και 15-17 του ίδιου μήνα είναι προγραμματισμένες οι ρεβάνς. Στην ευθεία δηλαδή πριν από το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στην Λεωφόρο (21/11).
Την εβδομάδα προετοιμασίας για το ντέρμπι λοιπόν οι δύο Σουηδοί θα δίνουν αλλού μάχη. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Για την σωματική αλλά και την πνευματική κούραση που φέρνει μια διαδικασία αυτού του τύπου. Ειδικά τον Ντουρμάζ, η... πατρίδα φέτος δεν τον πάει. Λες και θέλει να του «κόψει» αυτόν τον αέρα με τον οποίο έχει βαλθεί φέτος να μας ξανασυστηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στη Στοκχόλμη τέλη Αυγούστου, πάλι για τα προκριματικά ήταν που πληροφορήθηκε πως έμεινε εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ από τον Μάρκο Σίλβα. Τώρα γυρίζει τραυματίας. Την επόμενη φορά θα έχει τα μπαράζ πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Σαν κάτι να του... πηγαίνει κόντρα του Τζίμι που πραγματικά φέτος έχει μεγάλη συμμετοχή στην βελτίωση της εικόνας του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.
Δεν είναι όμως ο Σουηδός, ο μοναδικός Ερυθρόλευκος που θα βρεθεί μέσα Νοέμβρη στον «πόλεμο» της πρόκρισης για την τελική φάση του Euro. Εκείνες τις ημέρες όπως φαίνεται και η Νορβηγία του Ομάρ μπαράζ θα δίνει. Σήμερα πριν την 9η αγωνιστική του ομίλου της βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από την Ιταλία. Πρόκειται όμως για μια μικρή οφθαλμαπάτη. Έχει 16 βαθμούς και απόψε λογικά θα πάει στους 19 υποδεχόμενη τη Μάλτα. Τελευταία αγωνιστική όμως θα βρεθεί στην έδρα της πρωτοπόρου Ιταλίας. Και εκεί αν χάσει; Λογικά θα δει την Κροτία (14β) του Πράνιτς, να την προσπερνά. Διότι οι Κροάτες απόψε υποδέχονται τους αδιάφορους Βούλγαρους. Και την Τρίτη παίζουν εκτός με τη Μάλτα. Άρα λοιπόν εκείνη θα την πιάσουν την 20άρα. Και επί της ουσίας θα «περιμένουν» τους Ιταλούς (18β) οι οποία απόψε στο Αζερμπαϊτζάν σφραγίζουν το δικό τους εισιτήριο.
Δύσκολο λοιπόν και για τον Ομάρ να μην είναι με εθνικές υποχρεώσεις εκείνες τις ημέρες πριν από το ντέρμπι των αιωνίων. Άρα δύο οι «υποψήφιοι για μπαράζ» στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Και πάλι καλά να λέει ο Μάρκο Σίλβα που δεν... τρίτωσε όλο αυτό. Διότι τις μέρες που προήγηθηκαν σε ένα τέτοιο σενάριο εμπλέκονταν και ο Παϊτίμ Κασάμι. Καθάρισαν όμως οι Ελβετοί, Παρασκευή βράδυ. Η εντός έδρας γκέλα της Σλοβενίας με την Λιθουανία (1-1) και το δικό τους 7-0 επί του Σαν Μαρίνο ολοκλήρωσε τη «διαδικασία» στο 5ο γκρουπ. Ελβετοί και Άγγλοι τα πήραν ήδη τα εισιτήρια τους. Και μετά τον Φινμπόγκασον, ο Κασάμι είναι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής του φετινού Ολυμπιακού με εξασφαλισμένη παρουσία στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα