Ανζέρ - Μπαστιά 1-0

Gazzetta team
Ανζέρ - Μπαστιά 1-0

bet365

Η εκπληκτική πορεία της Ανζέρ συνεχίζεται με νέα νίκη 1-0 επί της Μπαστιά. Νίκη και για την Γκινγκάμπ, ενώ στο 2-2 έμειναν Γκαζελέκ Αζαξιό και Τουλούζ.

Η παραμυθένια σεζόν της Ανζέρ συνεχίζεται, καθώς μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Μπαστιά ανέβηκε στη 2η θέση! Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, έπαιξαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση και ο Εντόι πλησίασε πρώτος στο γκολ, όμως είδε τον Λεκά να βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τελικά, οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που άξιζαν, όταν στο 41’ ο Κετκεοφομφόνε με διπλή προσπάθεια νίκησε τον γκολκίπερ των Κορσικανών για το 1-0!

Στιγμές αργότερα, μάλιστα, ο Εντόι θα μπορούσε να είχε τελειώσει τα πάντα. Η Ανζέρ κέρδισε πέναλτι, όμως ο Λεκά τον νίκησε από την άσπρη βούλα, για να κρατήσει την Μπαστιά στο ματς. Η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν πρώτοι με το μακρινό σουτ του Φοφανά και τον Λεκά να αναλαμβάνει δράση στη συνέχεια. Τελικά, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, καθώς οι Κορσικανοί δεν έβρισκαν λύσεις στην επίθεση, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν ακόμη μία μεγάλη νίκη.

Ούτε τώρα η Γκαζελέκ
Η Γκαζελέκ Αζαξιό κατάφερε να κάνει την ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο, όμως ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να φτάσει στην πρώτη της νίκη, καθώς η Τουλούζ έφυγε με ισοπαλία 2-2 από την Κορσική. Οι βιολέ ήταν εκείνοι που πήραν το προβάδισμα με την πρώτη τους σημαντική ευκαιρία, όταν στο 21’ μετά από ασίστ του Πέσιτς, ο Μπρέιθγουεϊτ έκανε το 0-1. Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 25’ ήρθε η απάντηση. Κόρνερ του Σιλά, κεφαλιά του Μαγί και 1-1! Στιγμές αργότερα ο Μπρέιθγουεϊτ έχασε τεράστια ευκαιρία να δώσει ξανά το προβάδισμα στην Τουλούζ, ακολούθησε νέα χαμένη ευκαιρία του Πέσιτς και οι βιολέ το πλήρωσαν, καθώς στο 44’ ήρθε η ανατροπή.

Οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Πιζόλ τελείωσε τη φάση για το 2-1! Με το ξεκίνημα της επανάληψης η Τουλούζ στάθηκε τυχερή, καθώς στο 49’ ο Μπρέιθγουεϊτ έκανε το σουτ και η μπάλα κόντραρε στον Σιλά, πριν καταλήξει στα δίχτυα του Μορί για το 2-2. Οι γηπεδούχοι είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες μέχρι το τέλος, με το την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι μετά το μακρινό σουτ του Ντουκουρτιού και το 2-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Στο τέλος η Γκινγκάμπ
Με γκολ του Σανκαρέ στο 81’ η Γκινγκάμπ επιβλήθηκε με 1-0 της Τρουά και ανέβηκε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, αφήνοντας τους γηπεδούχους στην προτελευταία θέση. Οι παίκτες του Φουρλάν, πάντως, ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν καλύτερα και στο 24’ έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, όταν μετά την προσπάθεια του Ζαν η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Λεσλ, πριν ο νεαρός Γάλλος επιθετικός πάρει το ριμπάουντ και τη στείλει ψηλά άουτ. Η ευκαιρία ξύπνησε τους παίκτες του Γουβερνέκ, που ανέβασαν ρυθμό και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σανκαρέ στο 39’, για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με τον Πριβά (50’), πριν ο Κοκό δει την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Πέτριτς στο 57’. Η Γκινγκάμπ συνέχισε να παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ο Μπριάν παραλίγο να σκοράρει με υπέροχο τακουνάκι στο 76’ και τελικά το γκολ ήρθε στο 81’. Το φάουλ του Σαλιμπούρ βρήκε στο τείχος, ο Μπεγκ προσπάθησε να σκοράρει και τελικά το έκανε από κοντά ο Σανκαρέ για το 0-1. Στο 85’ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, όταν ο Αγιάς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και τα πάντα τελείωσαν εκεί.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα