Μάνταλος, Τούμπα, Μπεργκ, μεταγραφές και…κόρνερ!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Μάνταλος, Τούμπα, Μπεργκ, μεταγραφές και…κόρνερ!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος ρίχνει ματιές μέσα από το blog του στο Gazzetta στα τέσσερα πιο σημαντικά παιχνίδια του Σαββατοκύριακου!

Να λοιπόν που ο Ολυμπιακός από την 3η αγωνιστική είναι μόνος πρώτος. Έχει εκμεταλλευθεί και το καλύτερο πρόγραμμα, αφού ο Παναθηναϊκός είχε τις επισκέψεις στο Αγρίνιο και στη Ν. Σμύρνη, ο ΠΑΟΚ στα Γιάννινα κι η ΑΕΚ στην Ξάνθη.

Ούτε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ χθες στο ΟΑΚΑ ήταν εύκολο για την ΑΕΚ-ο ΠΑΣ για καμία μεγάλη ομάδα δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Η ΑΕΚ το πήρε κι έτσι ήδη είναι η πιο κοντινή βαθμολογικά αντίπαλος του Ολυμπιακού. Ο Μπουονανότε δείχνει ότι μπορεί να είναι ένας ακόμη Αργεντίνος, που έχει δυνατότητες να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο κυριαρχεί ο Τσόρι κι η επιστροφή του Μάνταλου είναι σημαντική, αν ο Δέλλας μπορέσει να τους χωρέσει και τους δύο-ήδη δεν μπόρεσε να το κάνει με τον Βάργκας (και τον Μπουονανότε).

Ο άλλος Μάνταλος, ο διαιτητής, έκανε κάτι σπανιότατο σε ένα ματς, να δώσει και πέναλτι υπέρ μίας ομάδας και δύο αποβολές υπέρ της, σε διαφορετικές φάσεις από το πέναλτι! Τουλάχιστον αυτά τα πέντε χρόνια που ο Ολυμπιακός παίρνει σερί το πρωτάθλημα, δεν θυμάμαι να έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο σε δικό του παιχνίδι. Αν και ο συγκεκριμένος διαιτητής το έχει ξανακάνει! Στο Ολυμπιακός-Βόλου-Παναθηναϊκός 3-2 το 2011: δύο αποβολές εις βάρος του Παναθηναϊκού κι ένα πέναλτι επίσης εις βάρος του! Αλλά εκεί η μία αποβολή ήταν στο πέναλτι.

Χθες ο Μάνταλος σφύριξε και δεύτερο πέναλτι, επίσης υπέρ της ΑΕΚ, αλλά το πήρε πίσω με τη βοήθεια του επόπτη, που είδε καλύτερα. Μετά το 0-1 κι από το 30’ ως το 38’ έδειξε τέσσερις κίτρινες σε παίκτες του ΠΑΣ και κατά την γνώμη μου κακώς αποβλήθηκε ο Μιχαήλ, σε χρονικό σημείο μάλιστα που ο ΠΑΣ είχε τρεις φάσεις για γκολ με τον αναπληρωματικό του φορ Φερφελή.

Το στοιχείο που μου αρέσει στην ΑΕΚ είναι ότι συνήθως σε κάποια διαστήματα της είναι πολύ πιεστική και δη αρκετά συντονισμένα-και τότε μπορεί να αποκτάει πλεονέκτημα. Χθες νομίζω πως ήταν τυχερή γιατί και τα τρία αξιόλογα επιθετικά όπλα του ΠΑΣ, ο Τσάβες, ο Ίλιτς κι ο Μανιάς, ήταν σε κακή ημέρα-εξ ου κι η αντικατάσταση των δύο από τον Πετράκη.

Στη Βέροια, αυτό που μου έμεινε ήταν η εικόνα αμηχανίας του Γεωργιάδη, ως προπονητή της Βέροιας, μετά από τρία χρόνια υπηρεσιακός τεχνικός στον ΠΑΟΚ. Μιλάμε για ένα ματς που το σκορ ήταν 0-2 στο 25΄ και τα φάουλ στο ημίχρονο 4-4, χωρίς άλλα σχόλια.

Κοιτάζοντας, πάντως, την επομένη τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, το μάτι μου έπεσε στην πάντα εντυπωσιακή «Αρένα» της Θεσσαλονίκης. Ένας τίτλος έλεγε: «Συγκλονιστική η συμπαράσταση του λαού, αλλά κίνδυνος τιμωρίας της Τούμπας». Δεν το έγραφε ο… «ΓΑΥΡΟΣ» για «κίνδυνο τιμωρίας της Τούμπας». Απλά να θυμίσω ότι τα επόμενα δύο παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην Τούμπα είναι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Στη Ν. Σμύρνη, έγινε αυτό που ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα γίνονταν! Τα αμέσως τρία προηγούμενα παιχνίδια των δύο ομάδων ήταν: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0, Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1 και με τα δύο γκολ στις καθυστερήσεις και Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1 με ισοφάριση του Μπεργκ στο 80’…Ο Μπεργκ θα μπορούσε και χθες να ισοφαρίσει στο 93’, αλλά αγγίζει τα όρια του απίθανου να σώσει μία ομάδα το αποτέλεσμα σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια κόντρα στον ίδιο αντίπαλο. Παρεμπιπτόντως, ο Μπεργκ μου φάνηκε για πρώτη φορά τόσο «εκτός αγώνα». Μπορεί να επηρεάστηκε από τα ταξίδια και τα παιχνίδια με την εθνική Σουηδίας, αλλά τέτοιο άκεφο Μπεργκ δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί.

Τι άλλο μου έκανε εντύπωση σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό; Ο Αναστασίου είχε ενδεκάδα χωρίς ουσιαστικά καμία μεταγραφή! Μόνο ο Αμπέϊντ, που ήταν πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού. Αλλά κι ο Τούντορ παρουσίασε ενδεκάδα με μόλις μία μεταγραφή (πλην του γκολκίπερ Όλσεν), τον Λέοβατς, που μάλιστα έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, νομίζω λόγω τραυματισμού και μπήκε ο Κωνσταντινίδης.

Στο Καραϊσκάκη, ο πρωταγωνιστής ήταν ο συνήθης ύποπτος (Τσόρι), αλλά οι καινούργιοι (Ιντέγε, Ερνάνι) έδωσαν υποσχέσεις για βοήθειες επιθετικά κι ο Καμπιάσο είναι μία σοβαρή παρουσία, όμως του λείπουν ακόμη παιχνίδια.

Ο Πλατανιάς άξιζε το γκολ και τελικά το έβαλε ο Μπανανά, ο παίκτης που, παρεμπιπτόντως κι εδώ, με αυτογκόλ είχε ανοίξει το σκορ στο ΑΕΚ-Πλατανιά 3-0!

Με κεφαλιά από κόρνερ σκόραρε ο στόπερ. Με κεφαλιά από κόρνερ είχε σκοράρει κι η Μπεσίκτας, πάλι στο Καραϊσκάκη, στο φιλικό του Αυγούστου. Ίσως κάτι χρειάζεται εδώ ενόψει Μπάγερν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.