Μονπελιέ - Σεντ Ετιέν 1-2

Gazzetta team
Μονπελιέ - Σεντ Ετιέν 1-2

bet365

Η Σεντ Ετιέν έφυγε με νίκη 2-1 από την Μονπελιέ, που παραμένει στον πάτο, ενώ η Ρεμς επέστρεψε και πήρε ισοπαλία 2-2 εκτός έδρας από την Τουλούζ.

Ο Ρου πέτυχε το πρώτο του γκολ για την Σεντ Ετιέν και οι στεφανουά πήραν μεγάλη νίκη με 2-1 εκτός έδρας επί της Μονπελιέ, που βρίσκεται στον πάτο, για να παραμείνουν στα ψηλά. Το ματς ήταν ανοιχτό στο ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να χάνουν την πρώτη ευκαιρία, όταν στο 24’ ο Κορνέτ ανάγκασε τον Ρουφιέ σε δύσκολη απόκρουση.

Λίγο αργότερα, όμως, ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους, όταν μετά από γέμισμα του Εϊσερίκ, ο Λιγκαλί αρχικά έβγαλε, όμως στη συνέχεια ο Μονέ-Πακέ γύρισε την μπάλα με ακροβατικό τρόπο, για να κάνει ο Σαλ – με κόντρα - από κοντά το 0-1. Οι στεφανουά ήταν καλύτεροι στη συνέχεια, με τις ευκαιρίες να είναι λιγοστές και το 0-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Ο Κουρμπίς έβαλε τον Γιαταμπαρέ στην επανάληψη, όμως το γκολ ήρθε και πάλι για τους φιλοξενούμενους. Στο 59’ οι μονπελιερέ απέτυχαν να παίξουν το τεχνητό οφσάιντ και ο Ρου έκανε το 0-2. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές στη συνέχεια και πίεσαν μέχρι το τέλος. Όταν βρήκαν το γκολ, όμως, ήταν ήδη πολύ αργά. Μετά τις ευκαιρίες των Μπουντεμπούζ και Νταμπό, ο Μαρβό στις καθυστερήσεις έκανε το τελικό 1-2.

Έδειξε χαρακτήρα η Ρεμς
Όλα έδειχναν ότι η Τουλούζ θα φτάσει με σχετική ευκολία στην πρώτη νίκη της σεζόν, όμως η Ρεμς είχε άλλα σχέδια και έφυγε με ισοπαλία 2-2 από το «Μουνισιπάλ», για να παραμείνει κοντά στο ρετιρέ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μέχρι το 30’ να βάλουν τα θεμέλια για έναν ήσυχο βράδυ, όταν αρχικά στο 28’ ο Κανά-Μπιγίκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αγκασά, για να κάνει το 1-0, ενώ 2’ αργότερα ο Μπρέιθγουεϊτ με προβολή προ κενής εστίας μετά από ασίστ του Μπεν Γιεντέρ έκανε και το 2-0.

Ο Δανός έφτασε πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ στιγμές αργότερα και οι βιολέ είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Αυτά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στο δεύτερο όλα άλλαξαν. Στο 56’ οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο ματς χάρη στο γκολ του 19χρονου Σιμποτό, που αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τον Γκεγκάν. Ο Τρέχο είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Αγκάσα και μαζί την ευκαιρία να τελειώσει το ματς και στιγμές αργότερα ήρθε η ισοφάριση με την βολίδα του Μπουλό εκτός περιοχής και το τελικό 2-2 στο 80’.

Συνεχίζει η Καέν
Η βαριά ήττα από την Λιόν ήταν μόνο ένα δυσάρεστο διάλλειμα για την Καέν, που επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες και συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα. Το ματς δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους καενέ, καθώς ο Ντελαπλάς αποχώρησε τραυματίας πολύ νωρίς, όμως τα πράγματα έφτιαξαν γρήγορα. Στο 21’ Απιά και Ροντλέν συνδυάστηκαν, για να φτάσει η μπάλα στον Φερέ, που με το πρώτο του γκολ στη σεζόν έκανε το 0-1.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Βερκούτρ, που έκανε τη μία απόκρουση μετά την άλλη στα σουτ των γηπεδούχων από μέση και μακρινή απόσταση. Αντί για την ισοφάριση, όμως, ήρθε και δεύτερο γκολ για την Καέν στο 38’, όταν ο Μπεν Γιουσέφ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 0-2! Τα πάντα τελείωσαν στο 63’, όταν μετά από λάθος του Πι, ο Φερέ έκανε την κούρσα και άφησε στον Μπεσάτ, που έκανε το 0-3 και ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει με 10 παίκτες, όταν στο 57’ ο Μπεν Γιουσέφ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με δυνατό διαγώνιο σουτ του Οτόν στις καθυστερήσεις.

Χτίζει σερί η Γκινγκάμπ
Η Γκινγκάμπ έφτασε σε δεύτερη συνεχόμενη νίκη και παράλληλα σταμάτησε το αήττητο σερί των 3 αγώνων της Νις. Οι παίκτες του Γκουβερνέκ κατάφεραν να φύγουν με μεγάλη νίκη 1-0 από την Κυανή Ακτή και να σκαρφαλώσουν στη βαθμολογία. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και στο τέλος τη διαφορά την έκανε το γεγονός ότι η τριπλέτα της επίθεσης δεν ήταν τόσο αποτελεσματική όσο στα προηγούμενα ματς. Μπεν Αρφά, Πλέα και Ζερμέν απείλησαν σε πολλές περιπτώσεις, όμως κανένας τους δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Αντιθέτως, η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε για τους γηπεδούχους, όταν στο 10’ ο Ασέν σώθηκε από το δοκάρι του. Οι παίκτες του Γκουβερνέκ απείλησαν στην αντεπίθεση και ο Μπριάν είδε την κεφαλιά του να περνάει λίγο άουτ στο 50’. Όσο περνούσε η ώρα τόσο οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν και ευκαιρίες και στο 76’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με άψογο πλασέ του Σανκαρέ. Οι παίκτες του Πιελ συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες μέχρι το τέλος, όμως τίποτα δεν άλλαξε.

Πρώτη νίκη για Λοριάν
Χρειάστηκε να περιμένει αρκετά, όμως τελικά τα κατάφερε. Η Λοριάν έκανε την ανατροπή και επιβλήθηκε με 3-1 της Ανζέρ, για να φτάσει στο πρώτο τρίποντο της σεζόν και παράλληλα να υποχρεώσει τους φιλοξενούμενους στην πρώτη τους ήττα. Το ματς κυλούσε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, μέχρι το 33’, όταν μετά από λάθος συνεννόηση των Λοτόα και Λε Ζοφ, ο Σαΐς έκανε το 0-1 με το πρώτο του γκολ στην Ligue 1. Οι βακαλάοι αντέδρασαν με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν στο 46’ ο Ζουφρ έφερε το ματς στα ίσα και μαζί την ελπίδα στο «Μουστουάρ». Ο ρυθμός ανέβηκε και στο 73’ ήρθε η ανατροπή, με τον Γουάρις να κάνει το 2-1 με εξαιρετικό τελείωμα! Μετά από 15’ λεπτά αγωνίας για τους γηπεδούχους, ο Ζανό έκανε το τελικό 3-1 στις καθυστερήσεις, για να διώξει όλο το άγχος από τους παίκτες του Ριπόλ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Παρασκευή (11/09)

Παρί-Μπορντό 2-2
(27', 34' Καβάνι - 31' Σεβέ, 79' Καζρί)

Σάββατο (12/09)

Λιόν-Λιλ 0-0

Τρουά-Καέν 1-3
(90+2' Οτόν - 21' Φερέ, 38' Μπεν Γιουσέφ, 63' Μπεσάτ)

Λοριάν-Ανζέρ 3-1
(46' Ζουφρ, 73' Γουάρις, 90+3' Ζανό - 33' Σαΐς)

Μονπελιέ-Σεντ Ετιέν 1-2
(90+2' Μαρβό - 25' Σαλ, 59' Ρου)

Νις-Γκινγκάμπ 0-1
(76' Σανκαρέ)

Τουλούζ-Ρεμς 2-2
(28' Κανά-Μπιγίκ, 30' Μπρέιθγουεϊτ - 56' Σιμποτό, 80' Μπουλό)

Κυριακή (13/09)

Γκαζελέκ Αζαξιό-Μονακό (15:00)
Ναντ-Ρεν (18:00)
Μαρσέιγ-Μπαστιά (22:00)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα