O υποψήφιος...

O υποψήφιος...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
O υποψήφιος...

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για το ότι τρία χρόνια μετά, ένας συμπατριώτης του Λεονάρντο Ζαρντίμ σκέφτεται ξανά το... Τσάμπιονς-τρικ με τον Δημήτρη Σιόβα σε ρόλο αμυντικού χαφ.
Δεν έχει προκύψει... κάποια δοκιμή. Ακόμη και στο φιλικό της Παρασκευής με τον Αστέρα, ο Δημήτρης Σιόβας όσο έπαιξε, ήταν στη θέση του. Στο «φυσικό» του περιβάλλον. Αριστερός στόπερ. Άκυρος ο... συναγερμός λοιπόν; Μπορεί. Παρά ταύτα στον Ρέντη εκτιμούν πως ο Ελληνας αμυντικός είναι σταθερά το κεντρικό πρόσωπο σε μια ιδέα-έκπληξη του Μάρκο Σίλβα εν όψει Μπάγερν Μονάχου. Ένας «πύργος»...ελέγχου, μπροστά από την βασική γραμμή άμυνας!
Όχι η «πατέντα» ανήκει σε άλλον, και το αναφέρουμε προκαταβολικά. Στον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Το είχε κάνει στο Λονδίνο, κόντρα στην Άρσεναλ. Οκτώβρης του 2012. Τότε που ο Ολυμπιακός μάλλον «αψυχολόγητα» είχε αφήσει τον Πάμπλο Ορμπάιθ να αναχωρήσει για άλλες πολιτείες, ενώ στην πραγματικότητα ο Βάσκος ήθελε σαν... τρελός να μείνει στο λιμάνι. Αποχώρηση που αναπόφευκτα είχε προκαλέσει ένα αληθινό «έλλειμμα» στη θέση του αμυντικού χαφ. Έψαχνε ο Ζαρντίμ τρόπο να το λύσει. Πόσο μάλλον σε ένα απαιτητικό τεστ μέσα στο Emirates.
Και το αποφάσισε...
Κοντρέρας και Μανωλάς λοιπόν οι δύο στόπερ (Με Ντιακιτέ δεξί μπακ!!!!). Και ο Σιόβας καθαρό αμυντικό χαφ μπροστά από τους δύο, σε μια 4-1-4-1 διάταξη που είχε πάει καλά εκείνη τη βραδιά χάρη στα πολλά «τρεξίματα» των χαφ (Μασάντο, Φουστέρ, Γκρέκο και Μανιάτης). Ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττήθηκε (3-1), αλλά το είχε παλέψει. Είχε αντέξει στον ρυθμό των Άγγλων.Είχε γεμίσει τον άξονα του, είχε... προσπαθήσει μέσα από τις «κόντρα» μπάλες να πάρει κάτι παραπάνω από τις εντυπώσεις. Και ο Σιόβας; Ήταν μάλλον ο καλύτερος της βραδιάς. Έφτασε μάλιστα η «υπερβολή» όλων μας στα ΜΜΕ να τον θεωρεί ως τον επόμενο... Στολτίδη.
Ευκολότερη η «δουλειά» για εκείνον στα λίγα μέτρα μπροστά από την περιοχή. Με το μπόι του, με το καλό αριστερό που μπορεί να γίνει η «πρώτη» πάσα στην ανάπτυξη. Και κυρίως με την ασφάλεια που προσφέρουν δύο συμπαίκτες στην πλάτη. Ο Σιόβας θα μπορούσε πραγματικά να «κατοχυρώσει» μια θέση σε εκείνα τα... τετραγωνικά. Άλλωστε στην «διαδρομή» του ως που να καταλήξει κεντρικός αμυντικός, είχε ξεκινήσει από ακόμη πιο «μπροστά». Άλλες όμως οι «ανάγκες» του Ολυμπιακού εντός των συνόρων. Άλλος ο σχεδιασμός. Άλλος ο τρόπος προσέγγισης. Και ο Ζαρντίμ που έπινε νερό στο όνομα του, τον επανέφερε. Τον «έκανε» δίδυμο με τον πολύ καλό φίλο του πια, τον Κώστα Μανωλά. Και από τότε όλη αυτή η υπόθεση «ξεχάστηκε».
Μέχρι που ήρθε ο Σίλβα. Και η.. ανάγκη. Τρία χρόνια μετά λοιπόν και η ιδέα αυτή ξαναλέμε πως... επιστρέφει. Πως υπάρχει στις «σημειώσεις» του προπονητή, στο κεφάλαιο με κωδική ονομασία «Μπάγερν Μονάχου». Μια απάντηση στην «ειδική» κατάσταση του άξονα. Ένα από τα σοβαρά σενάρια. Θυμίζουμε: Ο Μιλιβόγιεβιτς είναι τιμωρημένος. Ο Μανιάτης όχι έτοιμος για να πάρει πάνω του τη «δουλειά». Ο Καμπιάσο σε μια προσπάθεια να βρει τα πατήματα του, έχοντας ουσιαστικά χάσει την καλοκαιρινή προετοιμασία.
Και οι άλλοι; Δεν υπάρχουν άλλοι σε ένα τέτοιο «σενάριο. Ο Κασάμι και ο Μπουχαλάκης προφανώς δεν θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο κλασικού κόφτη. Άλλον ρόλο διεκδικούν σε μια ενδεχόμενη «ανασταλτική» τριάδα. Μπορεί λοιπόν όλη αυτή η «καραμπόλα» να φέρει ξανά, μετά από τρία ολόκληρα χρόνια τον διεθνή Ελληνα στα χαφ, από τη στιγμή που πιο.. πίσω υπάρχουν Ντα Κόστα και Μποτία; Θα φανεί τις μέρες που ακολουθούν στον Ρέντη. Είναι πολλά σε εξέλιξη άλλωστε. Αν όμως δεν αλλάξει κάτι σε τέτοιο βαθμό που να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την «οπτική» του προπονητή; Τότε ο Δημήτρης Σιόβας είναι όντως υποψήφιος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής