Για το παραπάνω ως την τελευταία στιγμή

Για το παραπάνω ως την τελευταία στιγμή

Διονύσης Δελλής
Για το παραπάνω ως την τελευταία στιγμή

bet365

Ο Διονύσης Δελλής αξιολογεί τα φετινά μεταγραφικά δεδομένα του Ολυμπιακού με αφορμή και τις προσθήκες των Ιντιέγιε και Ερνάνι.
Μια μεταγραφή (Ιντέγιε), τρεις δανεισμοί (Ερνάνι αλλά και Ντοσεβί-Γιαταμπαρέ στην Σταντάρ), μια αποχώρηση (Χάρα). Ο Ολυμπιακός για μια ακόμη φορά “τίμησε” την παράδοση που ο ίδιος δημιούργησε. Δεν πάει να ξεκίνησε τις μεταγραφές από τον Μάρτη (με Τζανδάρη, Γιαννιώτα). Κλασικά στις 31 Αυγούστου θα πει την τελευταία του κουβέντα. Και χθες, αποδείχθηκε μάλλον... φλύαρος.
Έγινε για καλό όμως. Και αυτό είναι που μετράει. Πέρα από κρίσεις και σχόλια για τον τρόπο που εξελίχθηκε και ο φετινός σχεδιασμός. Την ουσία πρέπει να κρατά κανείς. Και αυτή προσφέρει συγκεκριμένα δεδομένα. Πρωτίστως: Την διάθεση των Πειραιώτων για το παραπάνω. Σε ένα καλοκαίρι... ατελείωτο. Την διάθεση για την δημιουργία μιας καλύτερης ομάδας, σε σχέση με εκείνη που άφησαν πίσω τους τον Μάη.
Έκανε ενδιαφέρουσες επιλογές αυτό το καλοκαίρι ο νταμπλούχος. Έδειξε να αναζητά τον τρόπο να ανοίξει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα από τους ανταγωνιστές του. Περισσότερο από όσο εκείνοι επιχείρησαν να την «κλείσουν».
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ ευρώ μόνο για μεταγραφές. Η μείωση στο 50% των τιμών των διαρκείας που έφεραν περίπου 20.000 «κάρτες» για τη νέα αγωνιστική περιόδο. Η επιλογή της διοίκησης να μην πουλήσει κανέναν από τους ποδοσφαιριστές κορμού. Παρά τις αποδεδειγμένες προτάσεις που υπήρξαν για Ρομπέρτο, Μίλι, Ομάρ Μασουακού.
Και βέβαια μια σειρά από μεταγραφές που ανεβάζουν το νέο ρόστερ σε ένα αριθμό 31-32 ποδοσφαιριστών. Με τους «περσινούς». Με εκείνους που διάλεξε ο προπονητής (Ντα Κόστα, Πάρντο, Ερνάνι, Σεμπά), με επώνυμους (Καμπιάσο, Φινμπόγκασον), με κάποιους από τους καλύτερους της νέας γενιάς των ελλήνων (Καπίνο, Γούτας κλπ).
Και το έκανε μέχρι τελευταία στιγμή των μεταγραφών: Ενώ αποδεδειγμένα το υλικό του ήταν ήδη ισχυρότερο από εκείνο των ανταγωνιστών του (ή μήπως μέχρι τις 30 Αυγούστου δεν ήταν το μεγάλο φαβορί για την Σούπερ Λιγκ). Ενώ η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δεν επιτρέπει ιδιαίτερες σκέψεις για κάτι παραπάνω από την 3η θέση.
Βελτίωσε το υλικό του ο Ολυμπιακός. Έφτιαξε ένα ρόστερ που δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει στο παραδοσιακά δύσκολο κομμάτι κάθε σεζόν. Την περιόδο ως τον Δεκέμβρη που ανάμεσα στα ματς του πρτωαθλήματος μπαίνει η «εξίσωση» του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί όπου προκύπτουν 20ήμερα με επτά ματς στην σειρά.
Πέρσι βρήκε μπελά σε εκείνο το διάστημα. Βρέθηκε στο -5 από τον ΠΑΟΚ. Φέτος έχει τόσους παίκτες που μια καλή διαχείριση μπορεί να τον οδηγήσει με πραγματική ασφάλεια, ως το τέλος του πρώτου γύρου. Να τον βάλει σε τροχιά να εξασφαλίσει την εγχώρια κυριαρχία του από νωρίς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα