Ρεμς - Λοριάν 4-1

Gazzetta team
Ρεμς - Λοριάν 4-1

bet365

Η Ρεμς διέλυσε με 4-1 την Λοριάν και ανέβηκε στην κορυφή της Ligue 1! Νίκες για Ρεν και Λιλ, στα ψηλά η Ανζέρ, ούτε τώρα η Μονπελιέ.

Ποιος να το έλεγε ότι έστω και για λίγο μετά από 4 αγώνες η Ρεμς θα βρισκόταν στην κορυφή; Η ομάδα του Γκεζάν διέλυσε με 4-1 την Λοριάν εντός έδρας και έπιασε την Παρί, που έχει δύσκολο ματς το βράδυ της Κυριακής στο Μόντε Κάρλο με την Μονακό, στην κορυφή, όμως με καλύτερη διαφορά τερμάτων είναι 1η!

Η αλήθεια είναι ότι οι γηπεδούχοι δε χρειάστηκε να κάνουν και πολλά. Το πρώτο γκολ ήρθε για την Ρεμς στο 24’, όταν μετά από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Σαρμπονιέ, που έκανε το 1-0. Το ματς άνοιξε στη συνέχεια, το τέμπο ανέβηκε και μέχρι το ημίχρονο το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο υπέρ της Ρεμς, καθώς Ντε Πρεβίλ (37’) και Κι (41’) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Σενιό.

Το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, έφερε γκολ. Και αυτό ήταν για την Λοριάν. Στο 48’ ο Πλασίντ έβγαλε αρχικά το σουτ του Μουκάντζο, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο σε εκείνο του Μπουάνγκα, που από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1! Η απάντηση των γηπεδούχων δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 54’ ο Ντε Πρεβίλ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ρεμς, πριν ο Κι τελειώσει το ματς για το 3-1 στο 66’. Το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου στο τέλος, με τον Τουράν να κάνει το τελικό 4-1!

Επιτέλους νίκη για Λιλ
Έπρεπε να περάσουν 3 αγωνιστικές, προκειμένου οι οπαδοί της Λιλ όχι μόνο να δουν την πρώτη νίκη της ομάδας τους, αλλά το πρώτο γκολ, κάτι που ακόμη δεν έχουν δει οι Κορσικανοί! Οι λιλουά υποδέχθηκαν την Γκαζελέκ Αζαξιό και επιβλήθηκαν δύσκολα με 1-0 χάρη στο γκολ του Μπουφάλ από το 23’. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και ο πρώτος που απείλησε ήταν ο Σιντιμπέ με μακρινό σουτ, πριν κλέψει την μπάλα και την αφήσει στον Μπουφάλ, ο οποίος με άψογο τελείωμα έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν σε ελάχιστες περιπτώσεις, όμως έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Η σημαντικότερη στο πρώτο μέρος ήταν για τους νεοφώτιστους, με τον Ενιεάμα να βγάζει εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Ζουά στο 35’, πριν το φάουλ του Τζόκοβιτς περάσει λίγο άουτ, για να μείνει το 1-0 μέχρι το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, με τον Μπουφάλ να χάνει την καλύτερη ευκαιρία των λιλουά στο 60’ και τον Ενιεάμα να σώζει τους γηπεδούχους στο τέλος. Ο Νιγηριανός έβγαλε το σουτ του Σιλά στο 78’, ενώ στο 90 σώθηκε από το οριζόντιο δοκάρι του μετά την κεφαλιά του Μαρτίνες, για να μείνει το 1-0 μέχρι το τέλος.

Σε φόρμα η Ρεν
Η Ρεν έκανε την ανατροπή, επιβλήθηκε με 3-1 της Τουλούζ και το σερί αυξήθηκε στις 3 νίκες, που είναι η καλύτερή επίδοσή της στο 2015. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, που πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 5’ με τον Μπρέιθγουεϊτ να αιφνιδιάζει την άμυνα των ρενέ και να κάνει το 0-1. Η αντίδραση των παικτών του Μοντανιέ ήταν άμεση, με τον Σίο να φτάνει πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 13’ και εκείνη τελικά να έρχεται στο 17’, όταν μετά τη σέντρα του Μπάαλ ο Γκοϊκοϊτσέα έκανε λάθος εκτίμηση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του, αφού βρήκε στον Γιαγκό, που πιστώθηκε με το αυτογκόλ.

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος και το ματς ανοιχτό. Μπρέιθγουεϊτ (21’) και Σομάλια (40’) απείλησαν για την Τουλούζ, ενώ οι Σίο (31’), Αρμόν (32’), Πέδρο Ενρίκε (34’) και Γκροσίτσκι (36’), όμως το 1-1 παρέμεινε. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στην επανάληψη, με την είσοδο του εξαιρετικού Ντεπ (63’). Στο 67’ ο Σίο βρέθηκε στην περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στον Αρμόν, που έκανε το 2-1, ενώ η νίκη σφραγίστηκε στο 90’, όταν μετά από εκπληκτική προσπάθεια και ασίστ του Ντεπ, ο Σίο από κοντά έκανε το τελικό 3-1.

Στον πάτο η Μονπελιέ
Πρώτος βαθμός για την Μπονπελιέ, που έμεινε στο 0-0 με την Τρουά, όμως παραμένει στον πάτο της Ligue 1 στην ισοβαθμία με την Γκαζελέκ Αζαξιό. Οι ομάδες έπαιξαν φοβισμένα και με άγχος, καθώς δεν είναι μόνο οι φιλοξενούμενοι που βρίσκονται υπό πίεση, αλλά και οι γηπεδούχοι, που προέρχονταν από την συντριβή με 6-0 από την Μαρσέιγ. Στο 6’ ο Καμαρά βρήκε δίχτυα για τους μονπελιερέ, όμως σωστά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ, με τον Ζαν να χάνει την πρώτη ευκαιρία για την Τρουά στο 14’. Ο Λιγκαλί έβγαλε το φάουλ του Νιβέ (18’), ενώ κοντά στο γκολ έφτασε για την Μονπελιέ ο Μπεριγκό στο 30’. Η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ στην επανάληψη, με το ματς να είναι ισορροπημένο και τον Καραμπουέ (48’) να απειλεί πρώτος. Ζαν (53’), Καμούς (72’) και Καραμπουέ (73’) απείλησαν για την Τρουά, Μπακάρ (63’), Χίλτον (65’) και Μαρτέν (84’) έχασαν ευκαιρίες για την Μονπελιέ, με το 0-0 να παραμένει.

Στα ψηλά η Ανζέρ
Η Ανζέρ παραμένει αήττητη. Οι νεοφώτιστοι προηγήθηκαν, όμως τελικά έμειναν στο 1-1 με τη Νις εντός έδρας, για να βρεθούν την 4η θέση. Έπρεπε να φτάσουμε στο 24’, για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, η οποία κατέληξε και στο γκολ των γηπεδούχων. Ο Μανγκανί εκτέλεσε αριστοτεχνικά το φάουλ και ο Ασέν μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του για το 1-0! Οι παίκτες του Πιελ δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και χωρίς πολλά-πολλά φτάσαμε στο ημίχρονο, με τον Πλέα να χάνει την καλύτερη ευκαιρία στο 32’. Οι προσπάθειες των νισουά εντάθηκαν στην επανάληψη, με τον φορμαρισμένο επιθετικό να πλησιάζει γρήγορα στο γκολ σε 3 περιπτώσεις (47’, 51’, 52’), πριν εκείνο έρθει για τη Νις στο 56’. Φάουλ του Μπεν Αρφά, κεφαλιά του ανενόχλητου στην περιοχή Ζερμέν και 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και πιο επιθετικοί στο δεύτερο μέρος, είχαν καλές στιγμές με τους Ζερμέν (83’) και Μπεν Αρφά (86’), όμως το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Παρασκευή (28/08)

Γκινγκάμπ-Μαρσέιγ 2-0
(72' Πριβά, 89' Μπενεζέ)

Σάββατο (29/08)

Καέν-Λιόν 0-4
(18', 44', 57' Φεκίρ, 87' Μποβιού)

Ανζέρ-Νις 1-1
(24' Μανγκανί - 56' Ζερμέν)

Τρουά-Μονπελιέ 0-0

Λιλ-Γκαζελέκ Αζαξιό 1-0
(23' Μπουφάλ)

Ρεμς-Λοριάν 4-1
(23' Σαρμπονιέ, 54΄Ντε Πρεβίλ, 66' Κι, 85', Τουράν - 48' Μπουάνγκα)

Ρεν-Τουλούζ 3-1
(17' Γιαγκό αυτ., 67' Αρμόν, 90' Σίο - 5' Μπρέιθγουεϊτ)

Κυριακή (30/08)

Σεντ Ετιέν-Μπαστιά (15:00)
Μπορντό-Ναντ (18:00)
Μονακό-Παρί (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα