Τουλούζ - Μονακό 1-1

Gazzetta team
Τουλούζ - Μονακό 1-1

bet365

Η Μονακό είχε το μυαλό της στην Βαλένθια, δεν ανέβασε ταχύτητα και έμεινε στο 1-1 με την Τουλούζ. Νίκες για Ναντ, Μπαστιά, Νις και Ανζέρ.

Η Μονακό είχε – και φυσιολογικά – το μυαλό στον επαναληπτικό με την Βαλένθια. Ο Ζαρντίμ έκανε μικρής κλίμακας rotation, οι παίκτες του δεν έβαζαν και το πόδι τους στη φωτιά και στο τέλος μάλλον και τυχεροί ήταν, που έφυγαν από την Τουλούζη με την ισοπαλία (1-1).

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και έφτασαν σχετικά γρήγορα στο γκολ. Στο 22’ έπιασαν στον ύπνο την άμυνα των Μονεγάσκων, εκτέλεσαν γρήγορα το φάουλ και μετά από αδράνεια και λάθη των φιλοξενούμενων, ο Ντουμπιά νίκησε τον Σούμπασιτς για το 1-0. Οι Μονεγάσκοι απείλησαν μόλις σε μία περίπτωση στο πρώτο μέρος με τον Ελ Σαραουί στο 39’ και οι βιολέ κράτησαν με άνεση το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν καλύτερα για την Μονακό, που έδειξε μεγαλύτερη διάθεση, όμως στάθηκε τυχερή, όταν στο 58’ ο Μπρέιθγουεϊτ έχασε τεράστια ευκαιρία για την Τουλούζ στην αντεπίθεση, για να μείνει το 1-0. Οι γηπεδούχοι το πλήρωσαν στη συνέχεια, καθώς στο 65’ ο Λεμάρ έκανε… βόλτες έξω από την περιοχή, αποφάσισε ξαφνικά να σουτάρει και αιφνιδίασε τον Γκοϊκοϊτσέα, που μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του για το 1-1. Το ματς στη συνέχεια ήταν βαρετό, καθώς καμία από τις ομάδες δεν έδειξε διάθεση να ρισκάρει και μετά από κάποιες μικροευκαιρίες, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Δίκαια η Ναντ
Η Ναντ ήταν καλύτερη, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο 76’, για να σκοράρει ο Λενιάνι στο ντεμπούτο του και να της δώσει τη νίκη με 1-0 επί της Ρεμς. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο και έπαιξαν στην αντεπίθεση, χωρίς να κάνουν ούτε φάση της προκοπής στο πρώτο μέρος. Βέβαια, δυσκόλεψαν πολύ και τα καναρίνια, που πλησίασαν στο γκολ μόνο σε μία περίπτωση με τον Σιγκθόρσον στο 25’. Το 0-0 έμεινε φυσιολογικά μέχρι το ημίχρονο, με τους παίκτες του Γκεζάν να είναι πιο επιθετικοί στην επανάληψη.

Οι γηπεδούχοι άργησαν, όμως προσαρμόστηκαν και ανέβασαν ταχύτητα μετά το 70’. Στο 69’ ο Πλασίντ αντικατέστησε τον τραυματία Αγκασά στο τέρμα της Ρεμς, ενώ στο 74’ ο Οντέλ έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία από κοντά για τη Ναντ. Τελικά, εκείνη η φάση δεν τιμώρησε τους γηπεδούχους, με τον Λενιάνι στο 76’ να τελειώνει άψογα με διαγώνιο σουτ τον πανέμορφο συνδυασμό των παικτών του Ντερ Ζακαριάν, για να κάνει το τελικό 1-0. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν κλέψει τον βαθμό στο τέλος, όταν στην μοναδική τους κλασική ευκαιρία ο Ριού νίκησε τον Ντε Πρεβίλ, για να σφραγίσει τη νίκη της Ναντ.

Με Μπεν Αρφά η Νις
Από την προηγούμενη αγωνιστική ο Μπεν Αρφά είχε δείξει ότι μπορεί να πάρει τη Νις από το χέρι. Και το έκανε. Με κορυφαίο τον Γάλλο μέσο οι νισουά έφτασαν στην πρώτη νίκη της σεζόν, καθώς επιβλήθηκαν με 2-1 της Καέν. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός στο πρώτο 45λεπτο, όταν το κοινό της Νίκαιας, πέρα από κάποιες ατομικές ενέργειες του Μπεν Αρφά, δεν είδε και πολλά της προκοπής από την ομάδα του. Αντίθετα, εκείνοι που πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ ήταν οι καενέ, με τους Ντελόρ (28’, 41’) και Φερέ (37’) να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες, όμως το 0-0 να παραμένει. Πλέα (47’) και Ντελαπλάς (64’) είχαν τις πρώτες καλές ευκαιρίες για Νις και Καέν αντίστοιχα στο δεύτερο μέρος, πριν ο Μπε Αρφά ανοίξει το σκορ με εκπληκτική ατομική προσπάθεια στο 66’! Η απάντηση των φιλοξενούμενων, όμως, ήταν άμεση, όταν ο φορμαρισμένος Ντελόρ έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και με άψογο τελείωμα έκανε το 1-1! Το χρυσό γκολ για τη Νις πέτυχε ο Πλέα, που στο 76’ μετά από μπαλιά του Μεντί έστρωσε με το κεφάλι και με σουτ στην κίνηση σκόραρε με υπέροχο τρόπο για το τελικό 2-1!

Αήττητη η Ανζέρ
Το ιστορικό πρώτο ματς εντός έδρας για την Γκαζελέκ Αζαξιό δεν ήταν καθόλου ιδανικό. Οι Κορσικανοί, που έδωσαν αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμο το στάδιό τους, γνώρισαν την ήττα από την εκπληκτική Ανζέρ, που παραμένει χωρίς ήττα και χωρίς να δεχθεί γκολ! Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Σεΐκ Εντόι, που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Καλύτερο ξεκίνημα δε θα μπορούσαν να φανταστούν οι φιλοξενούμενοι, καθώς μόλις στο 2’ ο Αντρό έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Εντόι ολομόναχος στην περιοχή με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1! Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τους γηπεδούχους στο 20’, όταν μετά από κόντρες στην περιοχή ο Εντόι έκανε και το 0-2 και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν σε δύο περιπτώσεις με τον Τζόκοβιτς (32’, 45’), όμως το 0-2 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Οι παίκτες του Μουλέν έριξαν τον ρυθμό, με τον Μανιανί να έχει δοκάρι για την Ανζέρ στο 65’, πριν οι Κορσικανοί απειλήσουν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Πιζόλ (84’) και Μαγί (86’) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μπουτέγ και το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

Εύκολα η Μπαστιά
Η Γκινγκάμπ δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά της και η Μπαστιά το εκμεταλλεύτηκε πλήρως, για να φτάσει σε εύκολη και δίκαιη νίκη με 3-0. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Κορσικανούς, που μετά από κόρνερ και αδυναμία της άμυνας των φιλοξενούμενων να απομακρύνει, ο Παλμιέρι βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή και δεν αστόχησε για το 1-0. Οι παίκτες του Γκουβερνέκ δεν κατάφεραν ποτέ να αντιδράσουν και μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Καμανό, ο Παλμιέρι έφτασε και σε δεύτερο γκολ με ωραίο σουτ στο 39’. Το δεύτερο μέρος κυλούσε με τους παίκτες του Πριντόν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να φτάνουν και σε τρίτο γκολ στο τέλος, όταν μετά από λάθος του τερματοφύλακα Λεσλ, ο Κουλιμπαλί με δυνατό σουτ εντός περιοχής έκανε το τελικό 3-0, που φέρνει την Μπαστιά στη 2η θέση και την Γκινγκάμπ στην τελευταία.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα