Γκινγκάμπ - Λιόν 0-1

Gazzetta team
Γκινγκάμπ - Λιόν 0-1

bet365

Ο Κλαούντιο Μποβιού σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του και η Λιόν πέρασε από την έδρα της Γκινγκάμπ (0-1). Το 2x2 έκανε η Καέν.

Δεν έπαιξε καθόλου καλή μπάλα, όμως η Λιόν κράτησε για δεύτερο σερί ματς ανέπαφη την εστία της και πέρασε από την έδρα της Γκινγκάμπ χάρη σε γκολ ενός πρώην παίκτη της, του Κλαούντιο Μποβιού, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας, σκόραρε και δεν πανηγύρισε (0-1). Ντεμπούτο έκανε ο Ματιέ Βαλμπουενά, που έπαιξε βασικός.

Καλύτερο ήταν το ξεκίνημα των γηπεδούχων στον αγώνα, οι οποίοι γέμισαν με αμέτρητες σέντρες την περιοχή του Αντονι Λόπες. Στο 13' ο Πορτογάλος τερματοφύλακας της Λιόν απέκρουσε το ψαλιδάκι του Σανκαρέ και στο κόρνερ που ακολούθησε βρήκε όσο χρειαζόταν τη μπάλα στην κεφαλιά του Ντιαλό για να τη στείλει στο δοκάρι. Σιγά σιγά η ομάδα του Φουρνιέ πήρε την κατοχή, όμως καθαρές φάση δεν μπορούσε να κάνει και μέχρι το ημίχρονο η πιο μεγάλη απειλή ήταν από φάουλ του Φεκίρ που έφυγε άουτ (26').

Στην επανάληψη ο αγώνας ήταν μία από τα ίδια. Ο Φεκίρ είχε νέο φάουλ (50') όμως η μπάλα πήγε ξανά έξω, με τον προπονητή της Λιόν να βγάζει Λακαζέτ-Φεκίρ που τράβηξαν καθόλου. Στο 64' μπήκε στο ματς ο μέχρι πριν λίγους μήνες επιθετικός της Γκινγκάμπ, Κλαούντιο Μποβιού, για να παίξει κόντρα στην πρώην ομάδα του και έμελλε να γράψει ακόμα μία ιστορία... αγάπης καθώς στο 79' από λάθος του Ανγκουα νίκησε με κεφαλιά τον Σαμασά (0-1). Εκτός από τον ήρωα και απόλυτο πρωταγωνιστή, Μποβιού, σημαντικό ρόλο στο διπλό των Λιονέ έπαιξε ο Μπίσεβατς που στο 94' έκοψε πάνω στη γραμμή το σουτ του Σανκαρέ.

Το απόλυτο η Καέν!
Δεύτερη νίκη για την Καέν, που μετά το διπλό της πρεμιέρας επί της Μαρσέιγ, επιβλήθηκε εντός εντός έδρας με το ίδιο σκορ (1-0) της Τουλούζ! Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, με τον Ντελαπλάς να πλησιάζει πρώτος στο γκολ στο 10' και να βλέπει την μπάλα να περνάει ξυστά από το δοκάρι του Γκοϊκοϊτσέα. Οι βιολέ βελτιώθηκαν στη συνέχεια και είχαν την πρωτοβουλία. Στο 23' ο Τρέχο βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον Βερκούτρ, ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν είχαμε άλλη καθαρή ευκαιρία. Το ματς ήταν ανοιχτό και στην επανάληψη, με τον Γκοϊκοϊτσέα να κάνει εντυπωσιακή διπλή απόκρουση στις προσπάθειες των Μπεσάτ και Ντελόρ στο 66', για να κρατήσει το μηδέν. Στο 69', όμως, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, όταν ο Ντα Σίλβα με άπιαστη κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Καέν! Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, μέχρι το 89', όταν ο Σπάγιτς αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα στον Μπεσάτ και ο Μπεν Γιεντέρ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση στην τελευταία φάση, όταν στο 3' των καθυστερήσεων είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Βερκούτρ, για να μείνει το 1-0 μέχρι το τέλος.

Ισορροπία στο ντέρμπι
Ανζέρ και Ναντ δεν προσέφεραν θέαμα και λογικά έμειναν στο 0-0 στο ντέρμπι. Αμφότερες ξεκίνησαν με νίκη στο πρωτάθλημα, όμως στη δεύτερη αγωνιστική απογοήτευσαν. Κακό ματς, ελάχιστες φάσεις και κανένα γκολ. Αν εξαιρέσουμε την ευκαιρία του Μπαμού στο 5' οι φιλοξενούμενοι ήταν ακίνδυνοι, ενώ ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων δεν έφτανε, για να τους σπρώξει στη νίκη. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, τα λάθη ήταν πολλά, όμως ο Αντριάν ξεχώρισε για τα καναρίνια. Παρόλα αυτά, ο Βραζιλιάνος δεν έφτανε, καθώς σπάνια κατέληγαν σε ευκαιρίες οι ενέργειές του. Καμία ομάδα δεν αποφάσισε να ρισκάρει μέχρι το τέλος, με το 0-0 να παραμένει και να μην καταγράφεται ούτε μία κλασική ευκαιρία.

Πρώτη νίκη για Ρεν
Το πρώτο τρίποντο για τη σεζόν 2015-16 πήρε η Ρεν που επικράτησε 1-0 της Μονπελιέ χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ από τον Καμίλ Γκροζίτσκι, ο οποίος... παίζεται αν ήθελε να κάνει αυτό που έκανε. Ο Φιλίπ Μοντανιέ παρέταξε την ομάδα του ξανά με 3-4-3 παρότι είχε τις απουσίες των Ντεπ, Ντουκουρέ και το πρώτο μέρος έφυγε χωρίς κανέναν ρυθμό και με μοναδική φάση στο 44' όταν Ζουρντέρν είπε 'όχι' στον Μπενσεμπαϊνί. Ο keeper της Μονπελιέ έκανε το ίδιο στο δεύτερο μέρος και το 69' όταν αρνήθηκε γκολ στον Ντ' Αντρέ, όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει και τρίτη φορά την εστία του ανέπαφη, αφού στο 86' ο Γκροζίτσκι έφυγε από αριστερά, συνέκλινε, σήκωσε το κεφάλι και με το δεξί έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι για το τελικό 1-0.

Ματσάρα στην Τρουά
Εκπληκτικό παιχνίδι, που τα είχε όλα στο Stade de l'Aube, όπου η Τρουά υποδέχθηκε τη Νις. Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους γηπεδούχους, όταν μόλις στο 3’ ο Ζαν με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Ασέν έκανε το 1-0! Η αντίδραση των νισουά, όμως, ήταν άμεση. Στο 6’ ο Περέιρα ανέτρεψε εντός περιοχής τον Πλέα και ο Μπεν Αρφά πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ligue 1 μετά το 2010, ευστοχώντας στο πέναλτι για το 1-1. Η συνέχεια βρήκε τους φιλοξενούμενους να κάνουν γρήγορα την ανατροπή, όταν στο 16’ ο Πλέα με σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Πέτριτς, που φέρει ευθύνη για το γκολ, για το 1-2, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την Τρουά, όταν στο 31’ ο Μαβινγκά αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες. Όλα έδειξαν να τελειώνουν από νωρίς, καθώς στο 42’ ο Λε Μαρσάν με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-3, που ήταν το σκορ στο ημίχρονο. Οι παίκτες του Φουρλάν, όμως, δεν τα παράτησαν ποτέ και στο 77’ μείωσαν σε 2-3 με μακρινό σουτ του Καμούς. Οι νισουά επαναπαύτηκαν στο προβάδισμά τους και το πλήρωσαν, με τον Τιάγκο να κάνει το τελικό 3-3 στο 3’ των καθυστερήσεων!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα