Η... παραμονή της άλλης τρόικας

Η... παραμονή της άλλης τρόικας

Διονύσης Δελλής
Η... παραμονή της άλλης τρόικας

bet365

Λίγες ημέρες πριν το ξεκίνημα της φετινής Super League ο Διονύσης Δελλής αναλύει στο Gazzetta.gr τα τελευταία δεδομένα του ρόστερ του Ολυμπιακού.
Δέκα μέρες μακριά από την έναρξη του πρωταθλήματος. Και κάτι παραπάνω από μισό μήνα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφική περιόδος. Τα «πολλά» πέρασαν. Θεωρητικά τουλάχιστον. Πρακτικά; Όσο ο Ολυμπιακός δεν «τελειώνει» βασικές υποθέσεις με θέα στο νέο του ρόστερ, δεν μπορεί να πάει... παρακάτω την κουβέντα για την ομάδα του. Ή τέλος πάντων δεν μπορεί να πάει όσο παρακάτω θα ήθελε την κουβέντα για την ομάδα του. Παρότι και διάθεση υπάρχει και σε καθημερινή βάση «χορεύουν» τα σενάρια του «πάρε-δώσε».
Τι «μπλοκάρει» τους ερυθρόλευκους; Η... πολυκοσμία. Το αυτονόητο για όσους είναι σε θέση να καταλάβουν τα «βασικά» στην λειτουργία ενός καλά τακτοποιημένου κλαμπ. Μιας σωστά οργανωμένης εταιρίας. Όλοι κοιτάζουν το «πάρε». Κανεις δεν ασχολείται με το «δώσε». Αυτό όμως είναι θέμα. Ότι δεν ξεκαθαρίζει η εικόνα με τους «φευγάτους». Και δεν πρόκειται για τους Μασουακού, Ομάρ, Μιλιβόγιεβιτς και ίσως με τον Ρομπέρτο. Τις περιπτώσεις δηλαδή «ακριβών πωλήσεων». Παίκτες που αν φύγουν θα πρέπει να αντικατασταθούν. Ούτε βέβαια είναι ζητούμενο οι υποθέσεις εκείνων που θα φανεί αν χωρέσουν ή όχι στο επόμενο ρόστερ (Κολοβός, Τζανδάρης, Γιαννιώτας κλπ) ως συνέπεια με τι θα γίνει με όλους τους υπόλοιπους.
Το άλλο «ξεκαθάρισμα» είναι που δεν φέρνει την πρόοδο όσο σύντομα θα έπρεπε. Στα «μεγάλα» συμβόλαια που επί της ουσίας δεν υπολογίζονται για τη νέα σεζόν. Τουλάχιστον για την πρώτη γραμμή των επιλογών. Περιπτώσεις όπως οι διεθνείς Ντουρμάζ, Κασάμι και ο Μποτία. Ή πιο σωστά; Του Ντουρμάζ που είτε μείνει, είτε όχι θα δει μπροστά του να έρχεται ο επόμενος βασικός αριστερός εξτρέμ. Του Μποτία που είτε μείνει είτε όχι, θα δει μπροστά του τον επόμενο βασικό δεξιό στόπερ. Και του Κασάμι που ήδη είδε τον Καμπιάσο να έρχεται για να πάρει τη θέση του στο χορτάρι.
Ναι, θα... φύγουν. Πως θα φύγουν όμως; Και κυρίως πότε θα φύγουν; Τελειώνει πλέον η μεταγραφική περιόδος. Και ακόμη είναι εδώ. Ποδοσφαιριστές που δεν είναι εύκολο να τους διαχειριστείς ως ρεζέρβες. Και κυρίως που δεν γίνεται να κοστίζουν τόσο για να είναι ρεζέρβες.
Που κάποιοι εξ αυτών ίσως να μην χωρέσουν ούτε στην λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ. Και για να το κάνουμε συγκεκριμένο. Αυτή η τρόικα με το «χαρατσι» της εφορίας πλέον στο 50%-50% θα στοιχίσει επτά-οκτώ εκατ ευρώ, μόνο για την επόμενη σεζόν. Στοιχίζει περισσότερο για παράδειγμα από την παραμονή των Μασουακού, Ομάρ και Μίλι που οι αποδοχές τους δεν φτάνουν τόσο ψηλά.
Είναι χρήματα που ο Ολυμπιακός θα μπορεί να τα διαθέσει στο μεταγραφικό παζάρι αυτά τα 7-8 εκατ ευρώ; Ή είναι χρήματα που οριστικά θα «δεσμεύονται» με θέα στο μπάτζετ 2015-2016. Λεπτομέρειες ίσως πει κάποιος. Όχι και τόσο όμως για εκείνους που καλούνται να πάρουν τις αποφάσεις. Αυτά τα «οικονομικά» για κάθε κλαμπ έχουν μεγάλη σημασία. Πόσο μάλλον πριν από νέες μεταγραφικές κινήσεις.
Μόνο ο Κασάμι έχει «καθαρές» αποδοχές 1,3 εκατ ευρώ! Και όπως φαίνεται με τις μέρες να περνούν ούτε η Γουεστ Χαμ έχει καταθέσει κάποια πρόταση για εκείνον, ούτε η Φιορεντίνα, ούτε άλλος κανείς. Γιατί αποκτήθηκε ήδη ο Καμπιάσο ενώ ο Ελβετός δεν έχει φύγει ακόμη; Διότι όπως αποκάλυψε ο Αργεντινός ήταν έτοιμος να κλείσει στην Μπεσίκτας. Αν ο Ολυμπιακός είχε και άλλον χρόνο, μάλλον θα τον είχε «χρησιμοποιήσει» και σε αυτή την περίπτωση. Όπως δηλαδή κάνει με τον εξτρέμ και τον στόπερ. Υποθέσεις που ενώ απασχολούν εδώ και μήνες δεν έχουν κλείσει.
Αν η επιλογή αυτή της υπομονής είναι «ποδοσφαιρική» έχοντας κατά νου πως σε ένα μήνα από τώρα ξεκινά το Τσάμπιονς Λιγκ; Προφανώς όχι. Είναι όμως ρεαλιστική με βάση την υπάρχουσα κατάσταση. Με αυτή που οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποφασίσει να πορεύονται τα τελευταία καλοκαίρια, των μεγάλων αλλαγών στο ρόστερ τους. Δεν είναι απλό πολλές φορές ακόμη και με εκείνους που δεν θέλεις να τους κρατήσεις. Πόσο μάλλον όταν δεν θέλεις να «χάσεις» οικονομικά. Προφανώς και από τον Ντουρμάζ και από τον Κασάμι και από τον Μποτία ο Ολυμπιακός προσδοκά σε έσοδα. Τα οποία βέβαια όσα περνά ο καιρός μέσα στην μεταγραφική περιόδο θα γίνονται λιγότερα. Και πέρσι τελευταίες μέρες του Αυγούστου έφυγαν μεγάλα συμβόλαια σαν του Σαβιόλα και του Αβραάμ. Και αν ο Έλληνας στόπερ το ζήτησε μόνος του, για τον Αργεντινό επιθετικό ήταν ιστορία αντίστοιχη με τις φετινές. Της... τρόικας.
Υ.Γ. Ο Σεμπά είναι «ξένος». Πιθανή απόκτηση του βάζει πιο... δύσκολα στους Πειραιώτες για τα επόμενα μεταγραφικά τους βήματα. Διότι κλείνουν πλέον οι θέσεις. Άρα στόπερ μόνο κοινοτικός; Ή νέες αποχωρήσεις...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα