Σοκ για Μαρσέιγ, ανατροπή η Μονακό

Gazzetta team
Σοκ για Μαρσέιγ, ανατροπή η Μονακό

bet365

Η Μαρσέιγ έπεσε θύμα έκπληξης καθώς ηττήθηκε στο Βελοντρόμ από την Καέν (0-1), ενώ η Μονακό πέρασε με ανατροπή από την έδρα της Νις (1-2).

Θάλασσα τα έκανε η Μαρσέιγ στην πρεμιέρα της Ligue 1, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από την Καέν εντός έδρας. Με το δεξί Μονακό και Μπαστιά, που έκαναν την ανατροπή στα ματς με Νις και Ρεν αντίστοιχα, σε ματς που είχαμε και αποβολές, ενώ η Ναντ λυτρώθηκε στο τέλος και επιβλήθηκε με 1-0 της Γκινγκάμπ. Την μεγάλη έκπληξη έκανε η Ανζέρ, που επιβλήθηκε με 2-0 της Μονπελιέ εκτός έδρας, ενώ στο 0-0 έμεινε το ματς των νεοφώτιστων ανάμεσα σε Τρουά και Γκαζελέκ Αζαξιό.

Στην Μονακό το ντέρμπι της Κυανής Ακτής
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την Ligue1 η Μονακό, που αν και βρέθηκε να χάνει στην Allianz Riviera, επικράτησε 1-2 της Νις, η οποία έμεινε με δέκα παίκτες και κατέρρευσε, σε ένα ματς που είχε τέσσερις αλλαγές πριν το ημίχρονο. Η γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο 7' πήραν κεφάλι όταν ύστερα από τη σέντρα του Πλέα από δεξιά ο -δανεικός από την Μονακό- Πλεά πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και με τρομερό τελείωμα στο παραθυράκι έγραψε το 1-0. Οι Νισουά είχαν την κατοχή, όμως δεν κατάφεραν να χτίσουν πάνω στο καλό ξεκίνημα και η ομάδα του Ζαρντίμ ισορρόπησε. Στο 17' το σουτ του Καβαλέιρο έφυγε έξω και στο 45' ο Μποσκαλί με ανόητο μαρκάρισμα στον Μπερνάρντο Σίλβα είδε δεύτερη κίτρινη και άφησε τη Νις με δέκα παίκτες για 45 λεπτά. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Ζερμέν πήγε να κάνει ό,τι και στο πρώτο όμως το σουτ του μέσα από την περιοχή απέκρουσε με τα πόδια ο Σούμπασιτς.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για τους γηπεδούχους, αφού η Μονακό ανέβασε την απόδοσή της και καθάρισε το ματς με πειστικό τρόπο. Στο 51' μετά το λάθος του Μπεν Αρφά που πούλησε τη μπάλα, ο Μαρσιάλ έδωσε στην κόντρα στον Μπερνάρντο Σίλβα και ο Πορτογάλος τελείωσε τη φάση στο τετ-α-τετ με τον Ασέν (1-1). Στο 62' η Μονακό πήρε κεφάλι στο σκορ όταν ύστερα από τη σέντρα του Φαμπίνιο από δεξιά, ο Ελ Σαραουί έκανε το σκαστό σουτ, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Κουρζάβα και αφού με κεφαλιά την έστειλε στο δοκάρι με δεύτερη την έσπρωξε στα δίτχτυα (1-2). Στο 65' ο Φαραώ θα μπορούσε να έχει βάλει από την πρώτη αγωνιστική το γκολ της χρονιάς στο Championnat, αλλά το ανάποδο ψαλίδι του που πήγαινε στο παραθυράκι απέκρουσε ο Ασέν. Στο τελευταίαο κομμάτι του ματς το σύνολο του Ζαρντίμ δεν είχε κανένα πρόβλημα, κράτησε μπάλα, είχε κατοχή, έπαιξε στο μισό την αντίπαλο και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο ξεκινώντας με το δεξί.

Άλωσε την Μασσαλία η Καέν
Η Μαρσέιγ κυριάρχησε στο κατάμεστο «Βελοντρόμ», όμως πλήρωσε τις ευκαιρίες της και γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Καέν σε ένα ματς ντεζαβού με αρκετά ματς πέρυσι στο ξεκίνημα της σεζόν. Οι παίκτες του Μπιέλσα είχαν την υπεροχή, ήταν επιθετικοί, όμως δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις αντεπιθέσεις των καενέ, που πλησίασαν στο γκολ με τους Ντελόρ (4') και Μπεσάτ (16'), όμως είδαν τον Μανταντά να κρατάει με εντυπωσιακό τρόπο το μηδέν. Την ίδια στιγμή Μπατσουάγι (8') και Μεντί (22') έφτασαν κοντά στο γκολ, πριν εκείνο έρθει για τους φιλοξενούμενους.

Στο 27' ο Ντελόρ βρέθηκε σε θέση βολής λίγο έξω από την περιοχή και με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του Μανταντά για το 0-1! Οι Μασσαλοί βρήκαν αμέσως στην επίθεση για την ισοφάριση, όμως μέχρι το τέλος έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 39' ο Απιά έσωσε την Καέν στην γραμμή στην μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο, με τους Οκάμπος (53'), Λεμινά (57'), Σαρ (80'), Νκουντού (87') να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες και τον Μπαραντά να έχει δοκάρι στο 89'! Ο Ντελόρ έφτασε πολύ κοντά στο να τελειώσει το ματς στο 89', όταν βγήκε τετ α τετ με τον Μανταντά, όμως έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ η τελευταία ευκαιρία χάθηκε στο 92' με τον Ρομάο, με το 0-1 να παραμένει.

«Μπαμ» η Ανζέρ
Εικοσιένα είχε να παίξει στην Ligue1 η Ανζέρ και στο πρώτο της παιχνίδι από τότε φρόντισε να κάνει αισητή την παρουσία της. Οι νεοφώτιστοι έχοντας στη συνθεσή τους παίκτες που δεν είχαν ούτε συμμετοχή στην κατηγορία, άντεξαν στην πίεση και πήραν τεράστια νίκη στο Mosson επικρατώντας 0-2 της Μονπελιέ, που είχε φάσεις αλλά δεν κατάφερε να επιβληθεί και το πλήρωσε. Η ομάδα του Στεφάν Μουλέν έβαλε από νωρίς τις βάσεις για την έκπληξη, με τον Αμπντούλ Καμαρά να νικά τον Ζουρντρέν ύστερα από την όμορφη πάσα του Μανγκανί (0-1). Οσον αφορά τον Καμαρά της Μονπελιέ, τον Σουλεϊμάν, δεν ήταν και στην καλύτερη μέρα του και σπατάλησε 3-4 ευκαιρίες. Στην επανάληψη η Ανζέρ κατάφερε να κρατήσει την εστία της ανέπαφη και μάλιστα να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 79' με σουτ του Σουνού που άλλεξε πορεία και ξεγέλασε τον Ζουρντρέν για να γίνει έτσι το τελικό 0-2.

Κόλλησαν στο μηδέν
Τρουά και Γκαζελέκ Αζαξιό δεν βρέθηκαν και στην καλύτερή τους μέρα και κόλλησαν στο 0-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Ο Κουρτ ήταν ο πρώτος που πλησίασε στο γκολ για την Τρουά στο 15', όμως ο Γκοντά έσωσε τους Κορσικανούς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν νευρικοί, έκαναν εύκολα το λάθος, όμως ήταν εκείνοι, που έφτασαν μία ανάσα από το να πάρουν το προβάδισμα. Λίγο πριν το ημίχρονο ο Περέιρα ανέτρεψε τον Τσιμπούμπου στην περιοχή και ο διαιτητής Μιγκελζορί έδωσε το πέναλτι για την Γκαζελέκ. Ο Λαρμπί, όμως, αστόχησε, στέλνοντας την μπάλα άουτ και το 0-0 παρέμεινε. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κέρδισαν πολλά στημένα, όμως δεν μπόρεσαν να τα εκμεταλλευτούν. Ο Ζαν (56') έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για την Τρουά, που είχε μόλις 4 σουτ εντός εστίας από τα 12 συνολικά στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Γκοντά βρέθηκε σε καλή μέρα, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν στην αντεπίθεση, χωρίς να κάνουν τίποτα το αξιόλογο και τον Καμπό να χάνει την τελευταία ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 91'.

Το γύρισε η Μπαστιά
Χωρίς να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο, η Μπαστιά ήταν αποτελεσματική και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το Championnat αφού επικράτησε εντός έδρας της Ρεν, την οποία ο Φιλίπ Μοντανιέ παρέταξε με σύστημα 3-4-3. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, όταν προς το τέλος τους πρώτου μέρους (39') ο Σιό ύστερα από σέντρα του Μπααλ, εκμεταλλεύτηκε το blackout του τερματοφύλακα της Μπαστιά, Λεκά και με κεφαλιά έγραψε το 0-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Οι γήπεδούχοι απάντησαν νωρίς στην επανάληψη, με τον Αγιτέ να πιάνει τρομερό σουτ από πλάγια δεξιά δοκάρι-και-μέσα στο 50' και να νικά τον Κοστίλ για το 1-1. Το τελικό 2-1 για τους Κορσικανούς διαμόρφωσε στο 69' ο Καμανό με σουτ πέφτοντας ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας στα καρέ της Ρεν.

Λύτρωση στο τέλος για Ναντ
Η Ναντ έπαιξε σε υψηλό τέμπο, ήταν καλύτερη από την Γκινγκάμπ, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο 89' για να λυτρωθεί με ένα αυτογκόλ του Σορμπόν, που καταδίκασε την ομάδα του. Οι παίκτες του Ντερ Ζακαριάν ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και πίεσαν από το ξεκίνημα. Τόμασον (11') και Σάλα (17') έχασαν τις πρώτες καλές ευκαιρίες, με τον Λεσλ να είναι σε καλή μέρα και να κρατάει το μηδέν. Η έξοδος του τραυματία Ματίς στο 22' έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα για την Γκινγκάμπ, που δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα. Ο Σαλιμπούρ ήταν επικίνδυνος και είχε τις δύο μοναδικές καλές στιγμές για τους φιλοξενούμενους, με το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και την πρωτοβουλία, όμως να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με τους παίκτες να μοιάζουν κουρασμένοι και το γκολ να έρχεται στο τέλος. Στο 89' ο Οντέλ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Σορμπόν στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 1-0.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα