Απαλλαγή Μαρινάκη, σε δίκη 85 άτομα

Απαλλαγή Μαρινάκη, σε δίκη 85 άτομα

Gazzetta team
Απαλλαγή Μαρινάκη, σε δίκη 85 άτομα

bet365

Την οριστική απαλλαγή του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011. Σε δίκη 85 άτομα!

Αμέτρητες συνομιλίες, διάλογοι και ανταλλαγές μηνυμάτων καταγράφηκαν στις περισσότερες από 3.000 σελίδες του βουλεύματος που παραπέμπει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων των 85 από τους συνολικά 158 κατηγορουμένους στην υπόθεση των αποκαλούμενων «στημένων αγώνων» του 2011. Το βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών ζητά την απαλλαγή από τις κατηγορίες περίπου 70 ατόμων, ανάμεσα στα οποία και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το δικαστικό συμβούλιο απαλλάσσει κάποιους κατηγορούμενους για επιμέρους πράξεις, ενώ για άλλους παύει οριστικά την ποινική τους δίωξη. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγελης Μαρινάκης, ο οποίος απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία.

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ο εισαγγελικός λειτουργός είχε προτείνει την απαλλαγή του. Συγκεκριμένα ανέφερε στο σκεπτικό του ο Π. Πούλιος ότι δεν προέκυψε σε βάρος του Β. Μαρινάκη κανέναν στοιχείο κατά η διάρκεια της έρευνας και έτσι «δεν στοιχειοθετούνται σε βάρος αυτού οι αντικειμενικές υποστάσεις των διωκομένων πράξεων" (απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, απλή συνέργεια σε εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου, κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ΄ εξακολούθηση, και δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού αγώνος, κατά συρροή)».

Επίσης το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει το χωρισμό της υπόθεσης αναφορικά με μερικότερες πράξεις για τον Αχ. Μπέο (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), Ι. Παπαδόπουλο και Αθαν. Ντότση (δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα για την περαιτέρω διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης. Τέλος, παύει οριστικά την ποινική δίωξη δύο κατηγορούμενων λόγω θανάτου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα