Παναθηναϊκός - Ουντινέζε 1-2 (pics)

Νίκος Μαρούδας
Παναθηναϊκός - Ουντινέζε 1-2 (pics)

bet365

Η πρόβα τζενεράλε ενόψει Μπριζ (1-2 με Ουντινέζε) είχε θετικά, αλλά παράλληλα έδειξε αδυναμίες (κυρίως αμυντικές) του Παναθηναϊκού όσο αφορά τον συνολικό βαθμό ετοιμότητας για το κρίσιμο ματς της Τρίτης.

Με ήττα έκλεισε τα φιλικά του παιχνίδια ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», ηττήθηκαν 2-1 από την Ουντινέζε, έδειξαν κάποια θετικά στοιχεία, ωστόσο οι αδυναμίες στην άμυνα ήταν αρκετές για ακόμα ένα παιχνίδι και πρέπει να λειτουργήσουν ως... καμπανάκι ενόψει Τρίτης και Μπριζ, με την παρουσία του Σάντσεθ όμως να δείχνει πως μπορούν να διορθωθούν άμεσα!

Πρόβα με... ρόμβο

Ο Γιάννης Αναστασίου, αποφάσισε να παρατάξει τον Παναθηναϊκό στη πρόβα τζενεράλε πριν το πρώτο παιχνίδι με την Μπριζ, με 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου. Ο Κοτσόλης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ταυλαρίδης, Σάντσεθ στο κέντρο της άμυνας, με τους Βέμερ και Πράνιτς δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Αμυντικό μέσος ήταν ο Λαγός, με τον Ζέκα πιο μπροστά του και τους Ατζαγκού, Νίνη να αλλάζουν στη κορυφή και στη δεξιά πλευρά του ρόμβου. Επιθετικό δίδυμο ήταν ο Καρέλης με τον Μπεργκ.

Από το πουθενά 0-1

Αν και το ματς ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό πιο κινητικό και με την μπάλα στα πόδια του και τον Νίνη να προσπαθεί να περάσει δύο ωραίες κάθετες που κόπηκαν την τελευταία στιγμή, η Ουντινέζε ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ. Στο 9', ο Φερνάντες πήρε την βαθιά μπαλιά από την άμυνα, έπιασε στον ύπνο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του «τριφυλλιού» και με λόμπα νίκησε τον Κοτσόλη που είχε κάνει άσχημη έξοδο.

Για λίγα λεπτά οι «πράσινοι», είχαν χάσει τα πατήματά τους με τους Ιταλούς να προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν, αλλά τους αμυντικούς του Γιάννη Αναστασίου να τους σταματούν.

Ανέβηκε και άξιζε το γκολ

Μετά το 25λεπτο, ο Παναθηναϊκός πέρασε τον αιφνηδιασμό του γκολ και κατάφερε να ξεδιπλωθεί στον αγωνιστικό χώρο. Αρχικά το σουτ του Καρέλη στο 27' μετά από ωραία προσπάθεια έφυγε άουτ, όπως και αυτό του Ατζαγκούν ένα λεπτό αργότερα. Στο 29', είχαμε ένα πανέμορφο τρίγωνο ανάμεσα σε Βέμερ, Καρέλη, Μπεργκ, με τελικό αποδέκτη τον Γερμανό μπακ ο οποίος σούταρε και κέρδισε το κόρνερ.

Τελευταία καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, αλλά και γενικά για το πρώτο μέρος, το σουτ τυ Βέμερ μετά από κόρνερ που έφυγε έξω στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ορέστη Καρνέζη στο 42'.

Μπήκε φουριόζος

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός αν και φιλικό παιχνίδι μπήκε πολύ δυνατά καθώς ήθελε να ικανοποιήσει τους 12 χιλιάδες φίλους του που βρέθηκαν στο γήπεδο της Λεωφόρου. Πρώτη καλή στιγμή λοιπόν στο 53', όταν ο Μπεργκ δεν πρόλαβε με προβολή την μπάλα στη πανέμορφη σέντρα του εξωτερικού στα αριστερά της άμυνας, Πράνιτς.

Στο 55' ο Ζέκα... προειδοποίησε τον Σκουφέ με ένα σουτ που έφυγε άουτ και ένα λεπτό αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Εξαιρετική ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Λαγού για τον Μπεργκ που με ωραίο τρόπο κατέβασε, απέφυγε τον Σκουφέ και έκανε το 1-1.

Αλλαγές και γκολ η Ουντινέζε

Ο Αναστασίου έκανε αρκετές αλλαγές, βγάζοντας και τον Σάντσεθ, που στο 59' έχασε για πρώτη φορά αντίπαλο όταν ο Μπαντού με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Ζαπάτα, αλλά ο Κοτσόλης κράτησε το 1-1, με αποτέλεσμα η Ουντινέζε να πάρει και πάλι την κατοχή. Οι Ιταλοί, εμφανίστηκαν πιο φρέσκοι λοιπόν σε αυτό το κομμάτι και στο 76' κατάφεραν μετά από λάθος του Τριανταφυλλόπουλου δεν κατάφερε να γυρίσει στον Κοτσόλη, να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα με τον Αγκίρε που κρέμασε τον Κοτσόλη.

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε τα τελευταία λεπτά ψάχνοντας την ισοφάριση χωρίς όμως να απειλεί. Αυτό μέχρι το 88' όταν ο Πέτριτς κέρδισε φάουλ σε πολύ κακό σημείο το εκτέλεσε ο ίδιος, με τον Σουφέ να αποκρούει. Τελευταία όμως ευκαιρία για το 2-2, στο 91' την έχασε ο Λουντ, όταν μετά από σέντρα του Κουτρουμπή, η κεφαλιά του έφυγε άουτ.

Τι έδειξαν οι... νέοι

Αποκαλυπτήρια για τους Βέμερ, Σάντεθ, Λουντ και Καλτσά που έπαιξαν για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό του Παναθηναϊκού. Οι δύο πρώτοι ξεκίνησαν βασικοί, ενώ ο Φιλανδός χαφ και ο Έλληνας επιθετικός ήρθαν από τον πάγκο.

Σάντσεθ: Πρώτο παιχνίδι του Ισπανού στο βασικό σχήμα και λογικά αυτός θα είναι δίπλα στον Ταυλαρίδη και στο ματς με την Μπριζ. Αρκετά καλός ο Ισπανός. Έδειξε σταθερός στις επεμβάσεις του ειδικά μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά που έχασε κάποιες κεφαλιές. Στη φάση του γκολ η άμυνα ήταν ανοιχτή, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής που σκοράρει δεν φεύγει από εκείνον. Πρώτη φορά έχασε ποδοσφαιριστή στο 59', ένα λεπτό πριν αποκατασταθεί δηλαδή στη φάση που ήρθε και το τετ α τετ του Ζαπάτα Σε γενικές γραμμές πολύ καλή παρουσία με αρκετά κοψίματα.

Βέμερ: Είχε κάποια θεματάκια στο πρώτο ημίχρονο στα δεξιά με αντιάλους να φεύγουν από την πλευρά του, αλλά τα στόπερ να τους σταματούν... Και στο δεύτερο ημίχρονο έχασε έναν αντίπαλό του σε μια φάση, αλλά σε γενικές γραμμές δεν ήταν ούτε καταπληκτικός, αλλά ούτε και κακός. Αρκετά καλός και στις πορωθήσεις του, με τη φάση του 29' να είναι η καλύτερη του επιθετικά, αλλά ανέβαινε και προσπαθούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη των «πρασίνων».

Λουντ: Αγωνίστηκε τριάντα λεπτά είχε κάποια κοψίματα, αλλά δεν πρόλαβε να βοηθήσει ιδιαίτερα στο δημιουργικό κομμάτι. Είχε την ευκαιρία του στο 91' να κάνει το 2-2, αλλά η κεφαλιά που έκανε αν και ξεμαρκάριστος έφυγε άουτ.

Καλτσάς: Μπήκε στο 70' στη θέση του Καρέλη, αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, στα λεπτά που αγωνίστηκε.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Λαγός (60' Τριανταφυλλόπουλος), Μπεργκ, Ζέκα, Βέμερ, Ατζαγκούν (60' Λουντ), Καρέλης (70' Καλτσάς), Ταυλαρίδης, Σάντσεθ (60' Κουτρουμπής), Νίνης (67' Πέτριτς), Πράνιτς

Ουντινέζε: Καρνέζης (46' Σκουφέτ), Ουαγκέ, Αντνάν, Ντανίλο, Ντομίτσι, Εντενίλσον (60' Βέρε), Φερνάντες (84' Α. Ζαπάτα), Πίντζι, Κονέ (46' Μέρκελ), Τερεό (74' Αγκίρε), Ντουβάν Ζαπάτα (60' Πασκουάλε) .

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα