Αργεντινή - Τζαμάικα 1-0 (gTV)

Αργεντινή - Τζαμάικα 1-0 (gTV)

bet365

Η Αργεντινή δεν εντυπωσίασε, επιβλήθηκε 1-0 της Τζαμάικα με γκολ του Ιγουαΐν (11') και κατέκτησε την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο.

Τα σενάρια στον 2ο όμιλο ήθελαν μέχρι και κλήρωση για το ποιος θα έβγαινε πρώτος σε περίπτωση που Αργεντινή και Τζαμάικα έμεναν στο 1-1. Οι παίκτες του Μαρτίνο, όμως, γνώριζαν ότι μία νίκη αρκούσε για να βρεθούν στην κορυφή και αυτό ακριβώς έκαναν. Στο 100ό ματς του Μέσι, ήρωας ήταν ο Ιγουαΐν, που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, με τους Αργεντίνους να μην εντυπωσιάζουν, αλλά να φτάνουν εύκολα στη νίκη και να περιμένουν τον αντίπαλό τους (ο 3ος του πρώτου ή του τρίτου ομίλου) στα προημιτελικά.

Το ματς εξελίχθηκε, όπως αναμενόταν, σε μονόλογο των τυπικά γηπεδούχων. Η κατοχή με το τέλος του πρώτου 45λεπτου ήταν στο 82% για την Αργεντινή, με τους Τζαμαϊκανούς να προσπαθούν να πιέσουν μόνο στο τέλος, όταν τα έπαιξαν όλα για όλα, όμως η διαφορά ποιότητας ήταν τεράστια. Το γκολ ήρθε γρήγορα, όταν στο 11’ ο Ντι Μαρία έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ιγουαΐν γύρισε ωραία στην περιοχή και νίκησε τον Μίλερ για το 1-0 και το 25ο του γκολ με την εθνική σε 50 ματς.

Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Μαρτίνο να προσπαθούν να τελειώσουν το ματς, αλλά να μην μπορούν. Η αλήθεια είναι ότι δεν ανέβασαν ταχύτητα, δεν έβγαλαν συνδυασμούς και πόνταραν μόνο στην ατομική προσπάθεια. Στο 22’ ο Ιγουαΐν βρέθηκε πολύ κοντά και στο 2-0, όμως η μπάλα βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού πριν περάσει άουτ, ενώ έπρεπε να φτάσουμε στο 30’ για να δούμε την πρώτη τελική για την Τζαμάικα, με την κεφαλιά του Μόργκαν να περνάει ψηλά άουτ. Στο 34’ η μπάλα πέρασε λίγο άουτ μετά το πλασέ του Μέσι, ενώ στο 38’ ο Ντι Μαρία τα έκανε όλα, για να δει τον Λόρενς να σώζει στην γραμμή. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απείλησε εκ νέου στο 42’, με τον Μίλερ να βγάζει εντυπωσιακά και το 1-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Μίλερ στο 52’ μετά το δυνατό σουτ του Ντι Μαρία από το ύψος της περιοχής! Ο γκολκίπερ της Τζαμάικα μπλόκαρε εύκολα το φάουλ του Μέσι (53’), ενώ δε νικήθηκε ούτε από τη λόμπα του τελευταίου στο 57’. Οι φορές που πέρασε η Τζαμάικα το κέντρο ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, με το σουτ του Παστόρε (59’) να περνάει λίγο άουτ και το 1-0 να παραμένει.

Η καλύτερη τελική για τους παίκτες του Σέφερ ήρθε στο 67’, όταν ο Ρομέρο μπλόκαρε εύκολα το μακρινό σουτ του Μπράουν, με τους Τζαμαϊκανούς να τα παίζουν όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Πίεσαν ψηλά, βρέθηκαν με αξιώσεις στην περιοχή της Αργεντινής, όμως δεν είχαν ούτε το καθαρό ούτε την ποιότητα να φτάσουν στο γκολ. Μπαρνς (83’) και Τέβες (86’) είχαν τις καλύτερες στιγμές μέχρι το τέλος, με το 1-0 να παραμένει.

Αργεντινή (Τάτα Μαρτίνο): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Γκαράι, Ντεμικέλις, Ρόχο, Μασεράνο, Μπίλια, Παστόρε (59' Περέιρα), Ντι Μαρία (84' Λαμέλα), Μέσι, Ιγουαΐν (72' Τέβες)

Τζαμάικα (Βίνφριντ Σέφερ): Μίλερ, Έκτορ (71' Τέιλορ), Μόργκαν, Λενγκ (71' Ντόκινς), Μπράουν (78' Μπαρνς), ΜακΆναφ, Όστιν, Μαριάπα, Λόρενς, Γουότσον, ΜακΛίρι

 

Τελευταία Νέα