Copa America: Top 5 ταλέντα (vids)

Copa America: Top 5 ταλέντα (vids)

bet365

Διαβάστε στο gazzetta.gr για τα 5 καλύτερα ταλέντα που θα δούμε στο Copa America.

Κάποιες ομάδες, όπως η Αργεντινή, προτίμησαν να μην αλλάξουν πολλά, άλλες, όπως η Βραζιλία, να πειραματιστούν και κάποιες άλλες να συνδυάσουν το ταλέντο με την εμπειρία. Στο Copa America παραδοσιακά βλέπουμε πλούσιο ταλέντο και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα 5 καλύτερα ταλέντα που θα απολαύσουμε στα γήπεδα της Χιλής.

Άνχελο Ενρίκες (Χιλή)

Όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στους Σάντες, Βάργκας, Πινίγια και Ενρίκες είναι δεδομένο ότι ο τελευταίος έχει δύσκολο έργο. Ο 21χρονος επιθετικός έγινε γνωστός όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον αγόρασε από την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε το καλοκαίρι του 2012, όμως μέχρι τη φετινή σεζόν ήταν εξαφανισμένος.

Ο δανεισμός του στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ τον ανανέωσε και πλέον ο Ενρίκες μπαίνει στο κάδρο. Με 20 γκολ σε 25 ματς στο πρωτάθλημα Κροατίας και πρόσφατα ανακοίνωσε ότι δε θα επιστρέψει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που μάλλον δεν χειρίστηκε καλά την υπόθεσή του. Στη διοργάνωση έχει την ευκαιρία να λάμψει σε διεθνές επίπεδο και να δείξει ότι έχει αυτό που χρειάζεται, για να κάνει μεγάλη καριέρα.

Χεσούς Κορόνα (Μεξικό)

Ήταν από τους λίγους που διασώθηκαν από το ναυάγιο της Τβέντε, που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Ο 22χρονος μέσος έκανε δεύτερη συνεχόμενη καλή σεζόν και έδειξε ότι μπορεί να σταθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Ήταν μέλος της U20 του Μεξικού το 2011 και δύο χρόνια αργότερα έκανε το βήμα για την Ευρώπη. Τελείωσε τη σεζόν στην Ολλανδία με 9 γκολ και 4 ασίστ και μαζί με τον Ζίγιετς προσπάθησαν να στείλουν την Τβέντε στην Ευρώπη, χωρίς επιτυχία.

Με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μιγκέλ Ερέρα, να επιλέγει όχι τόσο δυνατό ρόστερ ενόψει Gold Cup, ο Κορόνα θα είναι από τα αστέρια της ομάδας και σε εκείνον θα στηριχθεί ολόκληρο το δημιουργικό κομμάτι. Ο νεαρός μέσος είχε 3,5 ντρίμπλες μέσο όρο στην Eredivisie και βρέθηκε με διαφορά στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ήρθε η ώρα του να δείξει ότι μπορεί να γίνει ηγέτης.

Ντιέγο Ρολάν (Ουρουγουάη)

Ο Σουάρες λείπει και όλο το βάρος στην επίθεση της Ουρουγουάης θα πέσει πάνω στον Καβάνι. Όχι ακριβώς έτσι. Η επένδυση που έκανε το καλοκαίρι του 2013 η Μπορντό απέδωσε φέτος καρπούς. Οι Γιρονδίνοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Europa League χάρη στα γκολ του Ρολάν, που με τον τραυματισμό του Ντιαμπατέ πήρε την επίθεση στις πλάτες του.

Ο 22χρονος επιθετικός έκανε εξαιρετική σεζόν, σταμάτησε στα 15 γκολ, μόλις 3 λιγότερα από τον Καβάνι. Εκείνο που εντυπωσίασε φέτος ήταν η εκτελεστική του δεινότητα. Όποτε βρέθηκε σε θέση βολής, τα κατάφερνε, χάνοντας ελάχιστες κλασικές ευκαιρίες. Το ποσοστό ευστοχίας του ανήλθε στο 41,9%, που είναι στα 3 υψηλότερα της Ligue 1 για επιθετικούς.

Χέισον Μουρίγιο (Κολομβία)

Η μεταγραφή του στην Ίντερ για 8 εκατ. ευρώ (ποσό που φημολογείται) μόνο τυχαία δεν είναι (έστω και αν δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από τους νερατζούρι). Με τον Γιέπες να έχει αποσυρθεί, αναμένεται ο Πέκερμαν να του δώσει φανέλα βασικού και να τον δούμε να αγωνίζεται δίπλα στον Σαπάτα στο κέντρο της Κολομβίας. Η Γρανάδα κατάφερε στο τέλος να μείνει στην Primera Division και ο Μουρίγιο ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν και φέτος.

Πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, με καλή αντίληψη και καλό ρυθμό. Με τους Κολομβιανούς να βρίσκονται στον ίδιο όμιλος με τη Βραζιλία, ο 23χρονος θα τεστάρει πολύ γρήγορα τις δυνάμεις του και θα φανεί το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η Κολομβία, αν έχει σταθερότητα στην άμυνα, που είναι και η αχίλλειος πτέρνα της.

Ντερλίς Γκονσάλες (Παραγουάη)

Βρέθηκε από μικρή ηλικία στην Ευρώπη, καθώς τα λαγωνικά της Μπενφίκα τον εντόπισαν το 2012. Τελικά, δεν έμελλε να κάνει ούτε μία εμφάνιση με τους Λουζιτανούς, που τον παραχώρησαν για τις επόμενες δύο σεζόν με τη μορφή δανεισμού, πριν η Βασιλεία κάνει την κίνησή της το προηγούμενο καλοκαίρι. Οι Ελβετοί πλήρωσαν περίπου 3 εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα, με τον Γκονσάλες να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Στην Ελβετία ο 21χρονος επιθετικός εξελίχθηκε, έπαιξε στο Champions League, σκοράροντας και 3 γκολ, και ήδη βρίσκεται στη λίστα πολλών μεγαλύτερων ομάδων. Αναμένεται να είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης, καθώς η εξέλιξή του είναι ραγδαία και δείχνει ότι έχει όλο το πακέτο.

 

Τελευταία Νέα