Μπέριαν στο gazzetta.gr: «Ο ρατσισμός με έκανε να θέλω να γυρίσω σπίτι μου»

Μπέριαν στο gazzetta.gr: «Ο ρατσισμός με έκανε να θέλω να γυρίσω σπίτι μου»

bet365

Ο διεθνής Λιβεριανός, Σκάρλα Μπέριαν βίωσε ρατσισμό στα ελληνικά γήπεδα, όπως αποκαλύπτει στο gazzetta.gr. Ήθελε να γυρίσει σπίτι του. Η ευχή του είναι: «Να αγαπάμε ο ένας τον άλλον σαν να αποτελούμαστε από την ίδια σάρκα και το ίδιο αίμα»!

Σήμερα (21/3) είναι μέρα κατά του ρατσισμού. Όσο... πρωτόγονο κι αν φαντάζει, σήμερα στον 21ο αιώνα, βλέπουμε γύρω μας να συμβαίνουν περιστατικά «ταϊσμένα» από μίσος για τον συνάνθρωπό μας. Έναν συνάνθρωπο που κατηγοριοποιούμε και τον κάνουμε να νιώθει κάτι... άλλο, κάτι... διαφορετικό από αυτό που είναι: άνθρωπος! Το χρώμα του δέρματός του κι η καταγωγή του μας οδηγούν στο να τον αποδοκιμάσουμε μόνο και μόνο επειδή δεν είναι ένας από μας.

Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν και στους αθλητικούς χώρους: εκεί δηλαδή που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πρέπει να υπάρχει ένα πολιτισμένο περιβάλλον.

Ο Σκάρλα Μπέριαν, διεθνής με την φανέλα της Λιβερίας αγωνίζεται ως δανεικός από τον Πλατανιά στον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν είχε τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε με την ομάδα των Χανίων και έτσι πήγε στην ομάδα του θεσσαλικού κάμπου ώστε να πάρει περισσότερα ματς στα πόδια του.

Αν και λίγους μήνες στο Βόλο, πρόλαβε να έρθει αντιμέτωπος με ένα περιστατικό που δεν περίμενε να του συμβεί και που θέλει να αφήσει πίσω του.

«Ναι φίλε, με κάποιους τρελούς οπαδούς εδώ, στην Ελλάδα», απαντά στο gazzetta.gr ο Μπέριαν στην ερώτηση αν έχει έρθει ποτέ αντιμέτωπος με κρούσμα ρατσισμού.

«Ήταν Κυριακή και παίζαμε κόντρα σε μια ομάδα που δεν ξέρω να προφέρω το όνομά της στα αγγλικά. Ετοιμαζόμουν να μπω στον αγωνιστικό χώρο και κάποιοι από την εξέδρα άρχισαν να μου μιλούν άσχημα και να με προσβάλλουν. Αισθάνθηκα πολύ απογοητευμένος που αγωνίζομαι εδώ, ήθελα να επιστρέψω στο σπίτι μου», μας εξηγεί για το τι έγινε αλλά και τα συναισθήματά του και συνεχίζει:

«Ωστόσο, το σκέφτηκα αργότερα πιο ήρεμα και είπα στον εαυτό μου "η ζωή πρέπει να συνεχίζεται και ότι αυτό συνέβη λόγω ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, στον καθένα μπορεί να μην αρέσεις. Μου αρέσει η Ελλάδα, μερικές φορές συμβαίνουν άσχημα πράγματα στη ζωή μας. Έτσι το άφησα να περάσει"».

Ποιο είναι το μήνυμα που θες να στείλεις, μέσω αυτής της άσχημης εμπειρίας σου;

«Πρέπει να αγαπάμε ο ένας τον άλλον σαν να αποτελούμαστε από την ίδια σάρκα και το ίδιο αίμα. Εύχομαι όλοι μας να μπορούμε να ζούμε ευτυχισμένα σ' αυτόν τον κόσμο χωρίς διακρίσεις».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα