Πρωταθλητής και στην AGB

Πρωταθλητής και στην AGB

Αντώνης Σαούλης
Πρωταθλητής και στην AGB

bet365

Λατρεύεται φανατικά και μισείται εξίσου. Αρα πουλάει και έχει δυναμική. Βασικά συστατικά μιας πετυχημένης τηλεοπτικής συνταγής. Ο Ολυμπιακός κατά καιρούς «τρελαίνει» (και) τα νούμερα της μικρής οθόνης...

Είναι το μεγαλύτερο «brandname» στην Ελλάδα. Θα ήταν παράλογο να μην πουλούσε και ως τηλεοπτικό προϊόν. Και από την μέρα που μπήκε στις μικρές οθόνες ο Ολυμπιακός έγινε άμεσα πρωταθλητής. Οπως γράφουμε ο Ολυμπιακός λατρεύεται φανατικά. Οσοι δεν τον λατρεύουν τον μισούν φανατικά. Δύο συστατικά που θα έψαχνε κάθε διευθυντής προγράμματος καναλιού...

Το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε την ιστορία του Ολυμπιακού στην τηλεόραση. Το πρώτο του παιχνίδι, τι έγινε την αποφράδα μέρα της τραγωδίας, τα ντέρμπι και τα Final 4. O Ολυμπιακός πάντα πουλούσε. Και θα πουλάει. Γιατί έχει δυναμική και ως Εφηβος διατηρεί ισχυρή προσωπικότητα.

* Πρώτο τηλεοπτικό, αλλά μαγνητοσκοπημένο παιχνίδι του Ολυμπιακού αυτό με την ΑΕΚ τη σεζόν 1969-70. Μάλιστα είχε μεταδοθεί μόνο το δεύτερο ημίχρονο.

* Πρώτο ζωντανό παιχνίδι του Ολυμπιακού που μεταδίδεται είναι αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 1971. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν και κατέκτησαν το τρόπαιο με 3-1 (Αγγελής 19', Γιούτσος 43', Παμπουλής 82' – Σαράφης 47')

* Το ερυθρόλευκο χρώμα της φανέλας θα περάσει για πρώτη φορά από τους δέκτες τον Δεκέμβριο του 1979. Και πάλι το παιχνίδι είναι κόντρα στην ΑΕΚ (0-1 ο Ολυμπιακός με γκολ του Κοκολάκη στο 27').


* Ο Ολυμπιακός γίνεται η πρώτη ομάδα που ζητάει χρήματα για την τηλεοπτική του προβολή! Μαζί με τον ΠΑΟΚ καταλαβαίνουν την απήχηση που έχουν ως τηλεοπτικό προϊόν και για την σεζόν 1972-73 ζητάνε από την κρατική τηλεόραση χρήματα για τα δικαιώματά τους! Εφαγαν... άκυρο αλλά μερικά χρόνια αργότερα έγινε πραγματικότητα.

* Στις 8 Φλεβάρη του 1981 γράφετε η πιο σκοτεινή σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Είναι η αποφράδα μέρα της τραγωδίας της Θύρας 7. Ο αγώνας με την ΑΕΚ δεν μεταδόθηκε ποτέ τηλεοπτικά. Ωστόσο εκείνο το βράδυ η κρατική τηλεόραση σε ένδειξη πένθους διέκοψε το πρόγραμμά της και στις μικρές οθόνες πρόβαλε μόνο το σήμα της ΕΡΤ! (Φυσικά και δεν μεταδόθηκε η Αθλητική Κυριακή).

* Και μετά ήρθε η ιδιωτική τηλεόραση! Τέλη δεκαετίας '80, αρχές '90 ο Ολυμπιακός σπάει τα μηχανάκια με το παιχνίδι κόντρα στην Οσέρ (1-1) και γίνεται η πρώτη ομάδα που μεταδίδεται μέσω ιδιωτικού καναλιού (MEGA). Την μετάδοση την κάνει ο Κώστας Βερνίκος (23 Νοεμβρίου του 1989) και ο Ολυμπιακός μένει στο 1-1 (ο Αναστόπουλος) με τους Γάλλους. Η επανάσταση στην ιδιωτική τηλεόραση μόλις είχε αρχίσει.


* Τα Final 4 σε Τελ Αβίβ και Σαραγόσα ήταν το απόλυτο προϊόν. Οχι μόνο συμμετείχε ο Ολυμπιακός αλλά συμμετείχε και το αντίπαλον δέος. Ο Παναθηναϊκός. Και μάλιστα υπήρχε και η μεταξύ τους μάχη στα ημιτελικά. Ωστόσο τα νούμερα που χτύπησε η τηλεόραση στην Σαραγόσα ήταν μοναδικά.


* Είναι τέτοιο το μέγεθος του Ολυμπιακού που έφερνε νούμερα και σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς (βλ. Magic). Τον Νοέμβριο του 2003 μετέδωσε το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και χτύπησε 34,4 στο σύνολο των κατοίκων της Αθήνας!

* Το επεισοδιακό παιχνίδι στην Ριζούπολη τον Μάιο του 2003 γύρισε ποσοστά 57,3%!

* Φυσικά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια πάντα δίνουν το κάτι παραπάνω στα κανάλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ολυμπιακός-Γιουβέντους το 1999. Τα μηχανάκια της AGB φτάνουν στο 57,9%. Το Λα Κορούνια-Ολυμπιακός έφτασε το 47,4 (πρώτη αγωνιστική Τσάμπιονς Λιγκ), ενώ το Λίβερπουλ-Ολυμπιακός έφτασε το 49,8%.


* Ακόμα και τώρα ο Ολυμπιακός δίνει απίστευτα νούμερα στην τηλεόραση. Ο τελικός Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης έφτασε το 45,7%.

* Φέτος το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο το είδαν περίπου 2,5 εκατ. τηλεθεατές και αποτελεί την υψηλότερη επίδοση των τελευταίων ετών για ποδοσφαιρικό αγώνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα